Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πορτοκάλια: Σε απόγνωση οι πορτοκαλοπαραγωγοί της Σικελίας λόγω της ξηρασίας

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΠορτοκάλια: Σε απόγνωση οι πορτοκαλοπαραγωγοί της Σικελίας λόγω της ξηρασίας
spot_img

Έκκληση για βοήθεια από τις περιφερειακές και εθνικές αρχές ώστε να σώσουν τις επιχειρήσεις τους απηύθυναν οι πορτοκαλοπαραγωγοί της Σικελίας.

Οι πορτοκαλοπαραγωγοί της Σικελίας προειδοποίησαν ότι ο καύσωνας και η ξηρασία απειλούν τη φετινή παραγωγή, απευθύνοντας έκκληση για βοήθεια από τις περιφερειακές και εθνικές αρχές ώστε να σώσουν τις επιχειρήσεις τους. Ύστερα από μήνες με λιγοστές βροχοπτώσεις, η λειψυδρία επηρεάζει το κεντρικό τμήμα της Σικελίας, πλήττοντας μεταξύ άλλων τους πορτοκαλεώνες του νησιού που βγάζουν το 65% της εθνικής παραγωγής.

«Η Σικελία βιώνει μια από τις χειρότερες σεζόν που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς, από κλιματολογική άποψη… Ο κίνδυνος ερημοποίησης έχει γίνει πλέον πολύ συγκεκριμένος», υπογραμμίζουν δύο ενώσεις πορτοκαλοπαραγωγών του νησιού σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Η γεωργική παραγωγή σε όλη την Ιταλία συρρικνώθηκε πέρυσι εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή.

Στην ανακοίνωση ζητείται επείγουσα δράση για την άμβλυνση των επιπτώσεων της ξηρασίας, όπως η αναβάθμιση φραγμάτων και ταμιευτήρων, η μείωση διαρροών από αγωγούς υδροδότησης και η απλούστευση διαδικασιών για τις αρδευτικές γεωτρήσεις. Άλλα αιτήματα αφορούν την επιστροφή τελών που κατέβαλαν πέρυσι οι πορτοκαλοπαραγωγοί, εκπτώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και στο αγροτικό πετρέλαιο, καθώς και υψηλότερες αποζημιώσεις για τις πληγείσες καλλιέργειες.

Η ανακοίνωση θα κοινοποιηθεί σε εθνικούς και περιφερειακούς φορείς που είναι επιφορτισμένοι με τη διαχείριση της λειψυδρίας, η οποία απειλεί «την επιβίωση της καλλιέργειας εσπεριδοειδών στη Σικελία».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο