Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023
6.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μεγάλη μπουκιά φάε… από μικρή συσκευασία – Πως η πανδημία άλλαξε τις προτιμήσεις των καταναλωτών

ΑρχικήΝέαΜεγάλη μπουκιά φάε... από μικρή συσκευασία - Πως η πανδημία άλλαξε τις προτιμήσεις των καταναλωτών
spot_img

Το 58% των πολιτών, τρώνε μικρότερες μερίδες σε σχέση με την προπανδημίας περίοδο και προτιμά σνακς σε συσκευασίες με λιγότερες από 100 θερμίδες.   

Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία του Covid-19 παρατηρήθηκε ότι όλο και περισσότεροι αγοραστές στρέφονται  προς τις μικρότερες συσκευασίες τροφίμων και ποτών προκειμένου να ελέγξουν καλύτερα την ποσότητα  που καταναλώνουν. Η τάση αυτήν επιβεβαιώνεται από νέα  έρευνα που ανέθεσαν από κοινού η Portion Balance Coalition του Πανεπιστημίου Georgetown στην Ουάσιγκτον και το Natural Marketing Institute.

Η μελέτη κατέδειξε ότι το 58%  καταναλώνει πλέον μικρότερες μερίδες σε σχέση με την προπανδημίας περίοδο και προτιμά σνακς σε συσκευασίες με λιγότερες από 100 θερμίδες.   

Επίσης πάνω από τους μισούς παραδέχτηκαν ότι αγοράζουν πολλαπλές συσκευασίες με προκαθορισμένα μεγέθη μερίδων, μία διαδεδομένη πρακτική, κυρίως, μεταξύ των καταναλωτών που βγάζουν περισσότερα από 100.000 δολάρια ετησίως, των φοιτητών πανεπιστημίου και των νοικοκυριών με παιδιά.

«Οι μικρότερες μερίδες θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν στην ενίσχυση των πωλήσεων  των εξεζητημένων προϊόντων, επειδή επιτρέπουν στους καταναλωτές να απολαμβάνουν με λιγότερες ενοχές» σημειώνει σε δήλωσή του ο Hank Cardello, πρόεδρος του Portion Balance Coalition του Πανεπιστημίου Georgetown.

Τα ευρήματα της μελέτης ενισχύουν προηγούμενη έρευνα του Διεθνούς Συμβουλίου Πληροφοριών Τροφίμων, σύμφωνα με την οποία η κατανάλωση κατάλληλων μεγεθών μερίδας θεωρείται κορυφαίος παράγοντας ενός υγιεινού διατροφικού μοτίβου. Ομοίως, η τρίτη ετήσια έκθεση για τις «Εξελίξεις στα μικρογεύματα»  της Mondelez International, που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, διαπίστωνε ότι οι καταναλωτές που τολμούν πιο απολαυστικές επιλογές ενδιαφέρονται, επίσης,  για έλεγχο των μερίδων στα σνακ με λιγότερη ζάχαρη και λιπαρά.

 Στις όλο και αυξανόμενες επιλογές  εντάσσονται και οι πολυσυσκευασίες. Για παράδειγμα στην PepsiCo​, οι πωλήσεις πολλαπλών συσκευασιών είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα της επιχείρησής– κάτι που την ωθεί να συγκεντρώσει από 18 έως 50 πακέτα διαφορετικών ποικιλιών μαζί. Επιπλέον, η πρωτοβουλία «Always A Treat» της Εθνικής Ένωσης Ζαχαροπλαστείων περιλαμβάνει εταιρείες που αλλάζουν συσκευασία για  τα μισά από τα προϊόντα που προσφέρουν, ώστε να περιορίσουν σε 200 ή και λιγότερες τις θερμίδες.

ΠΗΓΗ: foodnavigator.com

Ακολουθήστε μας στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Παράδοξα τα ευρήματα μελέτης για το οικολογικό αποτύπωμα των τροφίμων – Η “έκπληξη” των βιολογικών

Για πρώτη φορά γίνεται στοχευμένη σύγκριση για την επιρροή της παραγωγής, της μεταφοράς, και της συσκευασίας.

Τα νιτρώδη άλατα σε τρόφιμα σχετίζονται τώρα και με τον διαβήτη τύπου 2 λέει η Γαλλία

Έρευνα σε πάνω από 100.000 εθελοντές για 15 χρόνια.

Βιολογικά προϊόντα: Μόνο με πιστοποίηση οι εξαγωγές στις ΗΠΑ – Διευκρινήσεις από την  TÜV AUSTRIA Hellas

Η Μ. Αγαπητού της TÜV AUSTRIA Hellas, παραθέτει βήμα βήμα τις νέες προϋποθέσεις και διαδικασίες που απαιτούνται για τις εξαγωγές βιολογικών προϊόντων στις ΗΠΑ.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα