ΑρχικήΝέαΠως ο Τραμπ απέτυχε να τιθασεύσει τις τιμές των τροφίμων

Πως ο Τραμπ απέτυχε να τιθασεύσει τις τιμές των τροφίμων

3 λεπτά ανάγνωσης

Ο πληθωρισμός των τροφίμων συνεχίζει την ανοδική του πορεία, προκαλώντας απογοήτευση και οργή στους ψηφοφόρους του Τραμπ.

Το καλοκαίρι που πέρασε, μπροστά σε ένα τραπέζι γεμάτο τρόφιμα στο γήπεδο γκολφ του στο Νιου Τζέρσεϊ, ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε ότι θα μειώσει τις τιμές των τροφίμων «από την πρώτη ημέρα» της προεδρίας του. Ωστόσο, 96 ημέρες αργότερα, η πραγματικότητα απέχει πολύ από την υπόσχεση, καθώς οι τιμές των ειδών διατροφής όχι μόνο δεν έχουν μειωθεί, αλλά συνεχίζουν να αυξάνονται.

- Advertisement -

Στις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του, ο Τραμπ κατάφερε να προκαλέσει αναταραχή στην ομοσπονδιακή διοίκηση, να αλλάξει πολιτική στάση στον πόλεμο της Ουκρανίας και να οδηγήσει την αμερικανική οικονομία σε ύφεση μέσω ενός νέου εμπορικού πολέμου. Ωστόσο, δεν έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό για να μειώσει το κόστος ζωής των Αμερικανών, με τον πληθωρισμό στα τρόφιμα να φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών.

Η απογοήτευση είναι έκδηλη τόσο στους υποστηρικτές του όσο και στο ευρύτερο εκλογικό σώμα. Ο δημοσκόπος Ματ ΜακΝτέρμοτ επισημαίνει ότι «η πραγματικότητα διαψεύδει τις προσδοκίες», ενώ η Ρεπουμπλικανή σύμβουλος Σάρα Λόνγκγουελ παρατηρεί ότι πολλοί από τους ψηφοφόρους του Τραμπ εκφράζουν ήδη έντονη δυσαρέσκεια.

- Advertisement -

Αντιμέτωπος με την αποτυχία, ο Τραμπ αρνήθηκε τα γεγονότα και σε δηλώσεις του υποστήριξε λανθασμένα ότι οι τιμές των αυγών έχουν πέσει κατά 93-94%, κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, όπως δείχνουν οι τρέχουσες τιμές και τα επίσημα στοιχεία.

Η οικονομική στρατηγική του Τραμπ, με αποκορύφωμα τον νέο εμπορικό πόλεμο, έχει προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στις αλυσίδες εφοδιασμού και αναμένεται να οδηγήσει σε νέες αυξήσεις τιμών, ιδίως σε εισαγόμενα τρόφιμα. Η Αμερική εισάγει ετησίως τρόφιμα αξίας 263 δισεκατομμυρίων δολαρίων, γεγονός που σημαίνει ότι οι επιπτώσεις στις τιμές θα είναι σημαντικές και ευρείες.

- Advertisement -

Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η αποδοχή του Τραμπ για τη διαχείριση της οικονομίας καταρρέει, με την πλειοψηφία των Αμερικανών να θεωρούν ότι οι πολιτικές του έχουν βλάψει την οικονομία περισσότερο απ’ ό,τι την έχουν βοηθήσει.

Παρά τις εξαγγελίες του για μαζική αύξηση της παραγωγής ορυκτών καυσίμων και επιβολή δασμών για τη χρηματοδότηση κοινωνικών προγραμμάτων, οικονομολόγοι συμφωνούν ότι οι προτάσεις του είναι μη ρεαλιστικές και αδύνατο να εφαρμοστούν χωρίς να επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάσταση.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Αυγά ή γιαούρτι για πρωινό; Τι λέει η επιστήμη για το ποιο χορταίνει περισσότερο και γιατί

Και τα δύο αποδίδουν εξαιρετικά σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, αλλά με διαφορετικούς μηχανισμούς

Μάρκετινγκ τροφίμων και ChatGPT: Η νέα μάχη των brands για θέση στις απαντήσεις της τεχνητής νοημοσύνης – Τι έκανε η Unilever

Η άνοδος των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές αναζητούν συνταγές και προϊόντα, οδηγώντας τις βιομηχανίες τροφίμων σε νέες στρατηγικές ψηφιακής προβολής

Η Μαίρη συστήνεται: Η κομμώτρια που ερωτεύτηκε έναν επιστήμονα και μπήκε στον κόσμο της ασφάλειας τροφίμων

Η αυθόρμητη κομμώτρια από τη Γλυφάδα παίρνει το μικρόφωνο, αποκαλύπτει ένα επικό love story που ξεκίνησε από ένα μανικιούρ και υπόσχεται να βάλει σε τάξη τις επιστημονικές εμμονές του Τάσου