Κυριακή, 13 Ιουλίου, 2025
33 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πόσες μέρες διατηρείται με ασφάλεια το Πασχαλινό αρνί σούβλας;

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠόσες μέρες διατηρείται με ασφάλεια το Πασχαλινό αρνί σούβλας;
spot_img

Τι μπορείς να κάνεις και πότε πρέπει να το πετάξεις χωρίς τύψεις

Φάγαμε, ήπιαμε αλλά περίσσεψε ένα σωρό αρνί σούβλας… Πόσες μέρες μπορεί να διατηρηθεί μετά το Πάσχα για να το καταναλώσουμε με ασφάλεια;

Στη συντήρηση του ψυγείου το ψητό αρνί μπορεί να διατηρηθεία από 2 έως 3 ημέρες, αν φυλάχθηκε σωστά, δηλαδή μέσα σε τάπερ, αεροστεγώς, και σε θερμοκρασία κάτω από 4°C. Μετά τις 3 μέρες, αυξάνεται ο κίνδυνος ανάπτυξης βακτηρίων (π.χ. σαλμονέλα, σταφυλόκοκκος κ.λπ.)

Στην κατάψυξη μπορεί να διατηρηθεί πολύ περισσότερο, έως και 2–3 μήνες αν μπήκε άμεσα μετά το Πάσχα, καλά τυλιγμένο ή σε σακουλάκι κατάψυξης. Αφού το ξεπαγώσεις, πρέπει να καταναλωθεί την ίδια μέρα και να μην ξανακαταψυχθεί.

Πότε να το πετάξεις χωρίς τύψεις:

  • Αν μυρίζει περίεργα (ξινό ή «βαρύ»)
  • Αν έχει αλλάξει χρώμα (γκρι ή πρασινωπό)
  • Αν είναι γλιτσερό στην υφή
  • Αν έμεινε εκτός ψυγείου >2 ώρες, ειδικά σε ζέστη

Αν έχεις ακόμα αρνί που σου φαίνεται ΟΚ,είσαι στη 2η ή 3η μέρα, και νιώθεις ότι αν βάλεις ακόμη και μία μπουκιά ακόμη στο στόμα σου θα σκάσεις τότε μπορείς είτε να το μαγειρέψεις εκ νέου (π.χ. με πατάτες, σούπα, πίτα) ή να το καταψύξεις άμεσα.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Γιαούρτι με μήλο: Νέο εύρημα Ελλήνων Επιστημόνων Τροφίμων

Πώς το μήλο βελτιώνει το γιαούρτι – ;Eρευνα του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΑΠΘ δίνει απαντήσεις

Θάνατοι μωρών από βρεφικό γάλα: Ευρήματα μελέτης για την παγκόσμια επιμονή του παθογόνου Cronobacter sakazakii

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ βρίσκουν γενετικές ενδείξεις για την παγκόσμια επιμονή του παθογόνου του βρεφικού γάλακτος

Καλλυντικά: Σοβαρός κίνδυνος από τις απομιμήσεις – Συναγερμός για τοξικές ουσίες, βαρέα μέταλλα και παθογόνα

Εκτός από τον κίνδυνο αλλεργίας, τα προϊόντα κακής ποιότητα» μπορεί να περιέχουν «τοξικές» ουσίες, είτε απαγορευμένες είτε πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια, παθογόνα και βαρέα μέταλλα - Χωρίς φίλτρα προστασίας τα αντηλιακά
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα