Τρίτη, 29 Απριλίου, 2025
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα συμπληρώματα διατροφής ashwagandha; Η Βρετανία ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση εμπειρογνωμόνων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠόσο επικίνδυνα είναι τα συμπληρώματα διατροφής ashwagandha; Η Βρετανία ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση εμπειρογνωμόνων
spot_img

H Βρετανία άνοιξε δημόσια διαβούλευση για τα συμπληρώματα διατροφής ashwagandha.

Η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Βρετανίας FSA, άνοιξε δημόσια διαβούλευση για τα συμπληρώματα διατροφής ashwagandha. Ο σκοπός αυτής της πρόσκλησης υποβολής αποδεικτικών στοιχείων είναι η συλλογή πληροφοριών για τα συμπληρώματα διατροφής ashwagandha προκειμένου να δημιουργηθεί αξιολόγηση κινδύνου και μια βάση αποδεικτικών στοιχείων που θα ενημερώνει τυχόν μελλοντικές συμβουλές διαχείρισης. 

- Advertisement -

Το Ashwagandha (γνωστό και ως Withania somnifera) είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται για την παρασκευή διαφόρων παραδοσιακών θεραπειών. Η δημοτικότητα του ashwagandha στα συμπληρώματα διατροφής έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης στα μέσα ενημέρωσης που συνδέει το ashwagandha με την ανακούφιση από το στρες και το άγχος, την προώθηση του ύπνου και την ενίσχυση της εστίασης. 

Οι εκτιμήσεις κινδύνου που πραγματοποιήθηκαν μέσω ανασκοπήσεων της βιβλιογραφίας έχουν δείξει συσχέτιση με επιδράσεις στα επίπεδα θυρεοειδικών ορμονών και αναφορές τοξικότητας του θυρεοειδούς, υπογλυκαιμικών επιδράσεων και πιθανής ηπατικής τοξικότητας. 

 Σκοπός αυτής της εργασίας είναι να προσδιοριστεί εάν μπορεί να καθοριστεί ένα ασφαλές επίπεδο ashwagandha για χρήση σε συμπληρώματα διατροφής, ενώ ταυτόχρονα αξιολογούνται οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την κατανάλωση συμπληρωμάτων διατροφής που περιέχουν ashwagandha. 

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απάτη στον τόνο: Προσθέτουν χρώμα για να μοιάζει με φρέσκο – Νέους κανόνες εισάγει η ΕΕ

Η ΕΕ παραδέχεται "Απάτη Τροφίμων" στον τόνο και θεσπίζει νέους κανόνες

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα