Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
32.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα συμπληρώματα διατροφής ashwagandha; Η Βρετανία ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση εμπειρογνωμόνων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠόσο επικίνδυνα είναι τα συμπληρώματα διατροφής ashwagandha; Η Βρετανία ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση εμπειρογνωμόνων
spot_img

H Βρετανία άνοιξε δημόσια διαβούλευση για τα συμπληρώματα διατροφής ashwagandha.

Η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Βρετανίας FSA, άνοιξε δημόσια διαβούλευση για τα συμπληρώματα διατροφής ashwagandha. Ο σκοπός αυτής της πρόσκλησης υποβολής αποδεικτικών στοιχείων είναι η συλλογή πληροφοριών για τα συμπληρώματα διατροφής ashwagandha προκειμένου να δημιουργηθεί αξιολόγηση κινδύνου και μια βάση αποδεικτικών στοιχείων που θα ενημερώνει τυχόν μελλοντικές συμβουλές διαχείρισης. 

Το Ashwagandha (γνωστό και ως Withania somnifera) είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται για την παρασκευή διαφόρων παραδοσιακών θεραπειών. Η δημοτικότητα του ashwagandha στα συμπληρώματα διατροφής έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης στα μέσα ενημέρωσης που συνδέει το ashwagandha με την ανακούφιση από το στρες και το άγχος, την προώθηση του ύπνου και την ενίσχυση της εστίασης. 

Οι εκτιμήσεις κινδύνου που πραγματοποιήθηκαν μέσω ανασκοπήσεων της βιβλιογραφίας έχουν δείξει συσχέτιση με επιδράσεις στα επίπεδα θυρεοειδικών ορμονών και αναφορές τοξικότητας του θυρεοειδούς, υπογλυκαιμικών επιδράσεων και πιθανής ηπατικής τοξικότητας. 

 Σκοπός αυτής της εργασίας είναι να προσδιοριστεί εάν μπορεί να καθοριστεί ένα ασφαλές επίπεδο ashwagandha για χρήση σε συμπληρώματα διατροφής, ενώ ταυτόχρονα αξιολογούνται οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την κατανάλωση συμπληρωμάτων διατροφής που περιέχουν ashwagandha. 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Γιατί τα πεπόνια προκαλούν τόσες πολλές και θανατηφόρες τροφικές δηλητηριάσεις

Γιατί οι παθογόνοι μικροοργανισμοί παραμένουν περισσότερο στο πεπόνι σε σύγκριση με άλλα φρούτα.

Τέρμα στο “κρυφτούλι” – Επετράπη η πώληση αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στη λιανική

Αντικατάσταση του άρθρου 35 των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ σχετικά με τους όρους διάθεσης αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στο λιανικό εμπόριο.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα