Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
32.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εργαστήριο αναλύσεων τροφίμων παγκόσμιας εμβέλειας έδωσε λανθασμένα αποτελέσματα σαλμονέλας

ΑρχικήΝέαΕργαστήριο αναλύσεων τροφίμων παγκόσμιας εμβέλειας έδωσε λανθασμένα αποτελέσματα σαλμονέλας
spot_img

Η Φινλανδική Υπηρεσία Τροφίμων διερευνά τα αίτια του εσφαλμένου αποτελέσματος.

Τα αίτια εσφαλμένου αποτελέσματος εργαστηριακής ανάλυσης για σαλμονέλα από εργαστήριο με παρουσία σε δεκάδες χώρες, διερευνά η Φινλανδική Υπηρεσία Τροφίμων Ruokavirasto. Όλα ξεκίνησαν τον Μάιο όταν ένα δείγμα κοτόπουλου βρέθηκε να είναι μολυσμένο με σαλμονέλα στις αναλύσεις του εργαστηρίου αναλύσεων τροφίμων στην Φινλανδία. Αργότερα, το αποτέλεσμα της σαλμονέλας διαπιστώθηκε ότι ήταν εσφαλμένο. Κατόπιν αυτού ο Οργανισμός Τροφίμων της χώρας, ζήτησε από το εν λόγω εργαστήριο εξηγήσεις για την εξέλιξη των γεγονότων και τα διορθωτικά μέτρα που πραγματοποιήθηκαν και σχεδιάστηκαν από το εργαστήριο.

Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια και δημοσιεύτηκε την περασμένη Δευτέρα, το δείγμα μολύνθηκε με το δείγμα μέτρησης αναφοράς που υποβλήθηκε σε επεξεργασία στο εργαστήριο ταυτόχρονα με το δείγμα κοτόπουλου. Αυτό επιβεβαιώθηκε στη μελέτη αλληλουχίας ολόκληρου του γονιδιώματος της Υπηρεσίας Τροφίμων της Φινλανδίας Ruokavirasto, στην οποία συγκρίθηκαν τα γονιδιώματα των βακτηρίων σαλμονέλας που απομονώθηκαν από ένα δείγμα κοτόπουλου και ένα δείγμα μέτρησης αναφοράς.

Το εργαστήριο αναλύσεων τροφίμων υπέβαλε έκθεση για την εξέλιξη των γεγονότων και τα διορθωτικά μέτρα στην Ruokavirasto. Με βάση την έκθεση και άλλες διαθέσιμες πληροφορίες, ο Οργανισμός Τροφίμων δήλωσε ότι το εργαστήριο συμμορφώθηκε με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας και τις οδηγίες του Οργανισμού Τροφίμων σχετικά με το χειρισμό δειγμάτων σαλμονέλας. Τα διορθωτικά μέτρα που έχουν ήδη εφαρμοστεί και προγραμματιστεί από το εργαστήριο είναι κατάλληλα δήλωσε ruokavirasto.

Ωστόσο, έχουν εντοπιστεί ορισμένα βήματα στην επεξεργασία του δείγματος που αυξάνουν τον κίνδυνο διασταυρούμενης μόλυνσης. Ο Οργανισμός Τροφίμων κάλεσε το εργαστήριο να διορθώσει τις μεθόδους λειτουργίας στην έρευνα για τη σαλμονέλα για να μειώσει τον κίνδυνο διασταυρούμενης μόλυνσης.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Γιατί τα πεπόνια προκαλούν τόσες πολλές και θανατηφόρες τροφικές δηλητηριάσεις

Γιατί οι παθογόνοι μικροοργανισμοί παραμένουν περισσότερο στο πεπόνι σε σύγκριση με άλλα φρούτα.

Τέρμα στο “κρυφτούλι” – Επετράπη η πώληση αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στη λιανική

Αντικατάσταση του άρθρου 35 των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ σχετικά με τους όρους διάθεσης αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στο λιανικό εμπόριο.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα