Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023
28.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προκήρυξη θέσης διευθυντή στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων

ΑρχικήΝέαΠροκήρυξη θέσης διευθυντή στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων
spot_img

Έναρξη της διαδικασίας πρόσληψης για τον ανώτερο ρόλο στο ECDC.

Η προκήρυξη κενής θέσης για τον επόμενο Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) δημοσιεύτηκε τώρα στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ, σηματοδοτώντας την έναρξη της διαδικασίας πρόσληψης για τον ανώτερο ρόλο στο Κέντρο.

Ο επόμενος Διευθυντής του ECDC θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην επίτευξη του οράματος του Κέντρου για βελτίωση της ζωής στην Ευρώπη και παγκοσμίως, εφαρμόζοντας την επιστημονική αριστεία και ενδυναμώνοντας τα κράτη μέλη της ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλους εταίρους να καθοδηγούν την πολιτική και την πρακτική της δημόσιας υγείας.

Υπόλογος στο διοικητικό συμβούλιο του ECDC, ο Διευθυντής είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος και το δημόσιο πρόσωπο του Κέντρου, αναλαμβάνει τη συνολική ευθύνη για τις λειτουργίες του και διασφαλίζει ότι επιτυγχάνει τους στόχους του. Ο διορισμός είναι για αρχική περίοδο πέντε ετών, με πιθανή παράταση για πέντε έτη κατ’ ανώτατο όριο. Η ανάρτηση είναι διαθέσιμη από τις 16 Ιουνίου 2024.

Διαδικασία και προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Η διαδικασία πρόσληψης για αυτή τη θέση διεκπεραιώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα παράσχει μια λίστα επιτυχόντων στο διοικητικό συμβούλιο του ECDC προκειμένου να ορίσει τον επιτυχόντα υποψήφιο.

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων είναι η 26 Ιουνίου 2023, 12:00 το μεσημέρι CEST.  

Δείτε την περιγραφή θέσης εργασίας, τις απαιτήσεις και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο υποβολής αίτησης στην προκήρυξη κενής θέσης και στον ιστότοπο του ECDC ( κενές θέσεις ).

Σχετικά με το ECDC

Το ECDC είναι ένας οργανισμός δημόσιας υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος λειτουργεί από το 2005. Αποστολή του είναι να εντοπίζει, να αξιολογεί και να κοινοποιεί τρέχουσες και αναδυόμενες απειλές για την ανθρώπινη υγεία από μολυσματικές ασθένειες, ειδικά ζητήματα ασθενειών και εστίες άγνωστης προέλευσης. Το Κέντρο εδρεύει στη Στοκχόλμη της Σουηδίας και απασχολεί περίπου 370 άτομα προσωπικό.

Το ECDC συλλέγει, αναλύει και μοιράζεται δεδομένα για περισσότερες από 50 μολυσματικές ασθένειες και θέματα ειδικών ασθενειών όπως COVID-19, γρίπη, HIV/AIDS, ηπατίτιδα, ιλαρά, φυματίωση, αντιμικροβιακή αντοχή και εμβολιασμό, μεταξύ άλλων. Σε συνεργασία με ειδικούς σε όλη την Ευρώπη, το Κέντρο συγκεντρώνει τις γνώσεις της Ευρώπης για την υγεία για να αναπτύξει έγκυρες, ισχυρές και ανεξάρτητες επιστημονικές απόψεις σχετικά με τους κινδύνους που ενέχουν οι τρέχουσες και οι αναδυόμενες μολυσματικές ασθένειες.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ακτινοβόληση Τροφίμων: Τι ισχύει στην ΕΕ – Γιατί η βιομηχανία αντιστέκεται

Παρά την επίσημη έγκριση των Αρχών και τις διαβεβαιώσεις περί ασφάλειας η χρήση της ακτινοβόλησης τροφίμων παραμένει περιορισμένη.

Ποιο είδος ψωμιού βοηθά στην απώλεια βάρους – Επιστημονική μελέτη

Η επίδραση της κατανάλωσης ψωμιού με χαμηλή απελευθέρωση ινσουλίνης, στην ανάπτυξη βάρους — Μια πραγματική τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή.

ΕΦΕΤ: Το μεγάλο λάθος του κρεοπωλείου που ευθύνεται για τις δεκάδες δηλητηριάσεις στη Λάρισα

Το πόρισμα του ΕΦΕΤ για το κρεοπωλείο που προκάλεσε δεκάδες τροφικές δηλητηριάσεις την Κυριακή του Πάσχα.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα