Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προσοχή: Και στην Ελλάδα το επικίνδυνο ταψί της Pepco

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠροσοχή: Και στην Ελλάδα το επικίνδυνο ταψί της Pepco
spot_img

Το ταψί πωλείται σε 20 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Και σε άλλες χώρες επεκτάθηκε η ειδοποίηση του Ευρωπαϊκού Συστήματος ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των χωρών της ΕΕ (RASFF) για το ταψί της εταιρείας Pepco το οποίο δεν συμμορφώνεται με τον κανονισμό για τα υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα. Η αντικολλητική επίστρωση του προϊόντος μπορεί να αποκολληθεί και να μεταναστεύσει στα τρόφιμα γεγονός που αποτελεί δυνητικά σοβαρό κίνδυνο για την υγεία. 

Το “Ταψί για κέικ με αντικολλητική επικάλυψη” της Pepco είναι προέλευσης Κίνας και διανέμεται μέσω Πολωνίας σε 20 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. (Κατασκευαστής: NINGBO GENERAL UNION CO., LTD, 8F. ΟΧΙ. 3 BUILDING, 1377 LOFT CENTER, 315040 NINGBO CN-CHINA, CHINA).

”Η εργαστηριακή ανάλυση αποκάλυψε ξεφλούδισμα της εξωτερικής επικάλυψης στο αναφερόμενο προϊόν, το οποίο παραβιάζει τον κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για υλικά και αντικείμενα που προορίζονται να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα, βάσει του οποίου το προϊόν αποσύρεται από την αγορά»,  δήλωσε η ÚVZ SR. Συνιστάται στους καταναλωτές που έχουν ήδη αγοράσει το προϊόν να μην το χρησιμοποιήσουν και να το επιστρέψουν στον τόπο αγοράς.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο