Παρασκευή, Ιανουάριος 10, 2025
12.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμα σε τρία εστιατόρια στην Ελούντα

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠρόστιμα σε τρία εστιατόρια στην Ελούντα
spot_img

Η περίληψη πράξης επιβολής προστίμων από την Περιφέρεια Κρήτης.

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής ενότητας Λασιθίου ανακοίνωσε την επιβολή προστίμων σε τρεις επιχειρήσεις εστίασης που δραστηριοποιούνται στην Ελούντα στης Κρήτης. Τα πρόστιμα αφορούν σε παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ).

Πιο συγκεκριμένα στα δύο εστιατόρια διαπιστώθηκε παράβαση του άρθου 71 παράγραφος 3 της ΥΑ  91354/2017 σύμφωνα με το οποίο «Στους τιμοκαταλόγους αναγράφονται απαραίτητα οι ακόλουθες ενδείξεις είτε μεμονωμένα, είτε κατά ομάδες φαγητών γλυκών ποτών, με τρόπο που να γίνεται αντιληπτή η διάκριση αυτή στον καταναλωτή: Α. Το είδος των ελαίων και η χρήση τους. Β. «Κατεψυγμένο» κατά περίπτωση. Γ. «Προμαγειρευμένο» ή «Προτηγανισμένο», κατά περίπτωση. Το πρόστιμο για αυτές τις παραβάσεις είναι 500€.

Στο τρίτο εστιατόριο οι ελεγκτές επέβαλλαν πρόστιμο 1.000€ καθώς διαπίστωσαν παράβαση του άρθρου 67 παρ. 1 της ΥΑ  91354/2017, σύμφωνα με το οποίο « Επιχειρήσεις που παρέχουν κάθε μορφής υπηρεσίες προς τους πελάτες τους, υποχρεούνται να αναρτούν σταθερά τιμοκατάλογο σε εμφανές σημείο της επιχείρησης ή του γραφείου τους και άμεσα ορατό από τους πελάτες, στον οποίο θα αναγράφονται οι τελικές τιμές συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. των υπηρεσιών που παρέχουν»

Η Ανακοίνωση επιβολής προστίμων όπως δημοσιεύτηκε στον επίσημο ιστότοπο της Περιφέρειας Κρήτης.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελληνικό γιαούρτι: Γιατί είναι καλύτερο από τα άλλα – Επιστημονική μελέτη

Οι παράγοντες που οδηγούν την αποδοχή και την καινοτομία στο ελληνικό γιαούρτι.

Έλληνες καταναλωτές ΠΡΟΣΟΧΗ στις ντομάτες – Τι έδειξαν οι έλεγχοι του ΥΠΑΑΤ για την παρουσία φυτοφαρμάκων

Τα ελληνικά λαχανικά και φρούτα που περιέχουν είτε υψηλή περιεκτικότητα είτε απαγορευμένα φυτοφάρμακα, αποκάλυψε νέος έλεγχος του ΥΠΑΑΤ.

Μπορείτε να φάτε άφοβα ωμό σπανάκι;

Ποια ομάδα καταναλωτών πρέπει να προσέχει σχετικά με την κατανάλωση ωμού σπανακιού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο