Κυριακή, 13 Απριλίου, 2025
14.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο 2.500€ σε σουπερμάρκετ CASH AND CARRY 

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠρόστιμο 2.500€ σε σουπερμάρκετ CASH AND CARRY 
spot_img

Απαίτηση υψηλότερου τιμήματος από την αναγραφόμενη τιμή και υπόλειμμα κιμά σε μηχανή κοπής.

Με απόφαση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής, επιβλήθηκε συνολικό διοικητικό πρόστιμο 2.500€ στην εταιρεία «ΙΛΙΟΝ CASH AND CARRY ΑΦΟΙ ΔΗΜΟΘΕΟΔΩΡΟΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α.Ε.».

- Advertisement -

Κατά την διενέργεια ελέγχου της Υπηρεσίας στις 6/3/2024 στο υποκατάστημα της εταιρείας επί της οδού Αρτέμιδος και Ποσειδώνος 1, στο Ν. Ηράκλειο διαπιστώθηκε απαίτηση ή είσπραξη υψηλότερου τιμήματος από αυτό που προκύπτει από την πληροφορία που παρέχεται στον καταναλωτή για  δύο κωδικούς προϊόντων κατά παράβαση των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ. Για την παράβαση  απαίτησης υψηλότερης τιμής το πρόστιμο είναι 1.000 € ανά κωδικό.

Επίσης υπήρχε υπόλειμμα κιμά στη μηχανή κοπής κρέατος το οποίο συνιστά παράβαση των Κανόνων ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ. Να σημειωθεί ότι εάν ένα ευπαθές τρόφιμο (όπως ο κιμάς) παραμένει εκτός ψυγείου σε θερμοκρασία δωματίου για πολύ ώρα, μπορεί να μην είναι πλέον ασφαλής. Παρόλο που μπορεί να φαίνεται και να μυρίζει κανονικά η σύσταση ων επιστημόνων τροφίμων είναι να το πετάξετε και εννοείται πως δεν πρέπει να δοκιμάζετε ποτέ ένα φαγητό για να δείτε αν έχει χαλάσει. Εάν ωμό κρέας παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου τα παθογόνα βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα και να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση. Μόνο ένα βακτήριο (στις επικίνδυνες ζώνες θερμοκρασίας 4ο – 60ο C) μπορεί να πολλαπλασιαστεί σε 2.097.152 βακτήρια σε λίγες ώρες!

Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο σουπερμάρκετ είχε επιβληθεί πρόστιμο και το 2022 διαπιστώθηκε η διατήρηση και έκθεση προς πώληση έτοιμου μη προσυσκευασμένου κιμά, κομμένο εκ των προτέρων.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ

Προσοχή – ΕΦΕΤ: «ΜΗΝ το φάτε» – Το ελληνικό κοτόπουλο που ανακαλείται από τα σουπερμάρκετ – Κίνδυνος δηλητηρίασης (Φωτο)

Ανάκληση κοτόπουλου ελληνικής εταιρείας μολυσμένου με το παθογόνο βακτήριο της σαλμονέλας
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα