Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Lidl: Πρόστιμο 2000 ευρώ στο κατάστημα Λευκάδας

ΑρχικήΝέαLidl: Πρόστιμο 2000 ευρώ στο κατάστημα Λευκάδας
spot_img

Παραβίαση των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών.

 Παραβίαση των Κανόνων ΔΙΕΠΠΥ σχετικά με τις αναγραφόμενες τιμές διαπίστωσαν στο σουπερμάρκετ Lidl στη Λευκάδα, οι επιθεωρητές της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας. Κατά τη διάρκεια ελέγχου στις 10 Ιανουαρίου στο κατάστημα που βρίσκεται στο 2ο χλμ. Ε.Ο Λευκάδας-Νυδριού, οι επιθεωρητές εντόπισαν παράβαση των Κανόνων ΔΙΕΠΠΥ για την πληροφόρηση των καταναλωτών σχετικά με τις τιμές των προϊόντων. Πιο συγκεκριμένα διαπιστώθηκε πως σε δύο προϊόντα  δεν υπήρχε τιμή ενώ ακόμη και ο γραμμικός κώδικάς πάνω στη συσκευασίας δεν μπορούσε να αναγνωστεί μέσω ηλεκτρονικής συσκευής αναγνώρισης και ελέγχου τιμών (price checker).

Το πρόστιμο για αυτή την παράβαση είναι 1000€. Στο σουπερμάρκετ επιβλήθηκε πρόστιμο 2000€ και βεβαιώθηκε στις 17 Ιανουαρίου.

Και τον Δεκέμβριο επιβλήθηκε πρόστιμο σε Lidl στην Γλυφάδα για έλλειψη ένδειξης τιμών, όπως και στο Lidl Κέρκυρας, επειδή δεν διέθετε τον απαιτούμενο αριθμό ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου τιμών (price checker). Υπενθυμίζεται πως σε περίπτωση καταστημάτων, πολυκαταστημάτων, υπεραγορών κ.λπ. άνω των 300 τ.μ., θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένα τέτοιο ηλεκτρονικό σύστημα (price checker) ανά 300 τ.μ. τοποθετημένου ιδίως σε χώρους πώλησης ειδών διατροφής και καθαριότητας και γενικότερα ειδών οικιακής χρήσης. Επίσης σε κατάστημα της Lidl στην Πυλαία Θεσσαλονίκης επιβλήθηκε πρόστιμο τον Δεκέμβριο από την ΠΕ Θεσσαλονίκης για έλλειψη τιμής στη συσκευασία.

Ο κανόνας ΔΙΕΠΠΥ αναφέρει πως η πληροφορία που παρέχεται από τον έμπορο προς τον καταναλωτή για τα προϊόντα που διατίθενται προς πώληση πρέπει να είναι επαρκής, σαφής, εύκολα αντιληπτή και εύκολα προσβάσιμη από τον καταναλωτή, ειλικρινής, ακριβής και μη παραπλανητική ως προς την τιμή ή την ποσότητα του προϊόντος. Εφόσον τα πωλούμενα είδη φέρουν επί της συσκευασίας Γραμμωτό Κώδικα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ηλεκτρονικό σύστημα αναγνώρισης και ελέγχου τιμών (price checker) ή άλλο πρόσφορο ηλεκτρονικό μέσο πληροφόρησης τοποθετημένο σε σημείο τέτοιο του καταστήματος, που να μπορεί εύκολα να αξιοποιηθεί από κάθε καταναλωτή πριν φθάσει στο ταμείο. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο