Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο 3.000€ σε σουπερμάρκετ Σκλαβενίτης στα Βόρεια προάστια Αττικής

ΑρχικήΝέαΠρόστιμο 3.000€ σε σουπερμάρκετ Σκλαβενίτης στα Βόρεια προάστια Αττικής
spot_img

Πρόστιμο σε σουπερμάρκετ Σκλαβενίτη για απαίτηση υψηλότερου τιμήματος.

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, επέβαλε πρόστιμο τριών χιλιάδων ευρώ στην εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.», για παράβαση του άρθρου 2Β§9 της με αριθ. 91354/2017 Υπουργικής Απόφασης «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.).

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε από ελεγκτές της Υπηρεσίας διαπιστώθηκε απαίτηση είσπραξης υψηλότερου τιμήματος για το προϊόν “fytro ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ 1Kg”. Η τιμή πώλησης στην αναρτημένη πινακίδα στο ράφι ήταν 1,62€ με sticker έκπτωσης (2,17€ – 0,55€) και η τιμή πώλησης στο ταμείο ήταν 2,17€.

Για την παράβαση προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο χιλίων ευρώ (€1.000,00) ανά κωδικό προϊόντος, όμως λόγω επανειλημμένης υποτροπής για την ίδια παράβαση εντός τριετίας το ποσό του επιβαλλόμενου τριπλασιάστηκε.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο