Τρίτη, 12 Νοεμβρίου, 2024
15.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο σε φούρνο στη Μεταμόρφωση

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠρόστιμο σε φούρνο στη Μεταμόρφωση
spot_img

Συνεχίζονται οι έλεγχοι των αρχών για την τήρηση των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ.

Ακριβά κοστίζει πλέον η αμέλεια των υπεύθυνων καταστημάτων, είτε πρόκειται για φούρνους, είτε για σουπερμάρκετ, είτε για κρεοπωλεία, είτε για περίπτερα, να αναρτούν στα ράφια ετικέτες με τις τιμές των προϊόντων. Όπως φαίνεται από τις ανακοινώσεις των Περιφερειών ανά την Ελλάδα που είναι υπεύθυνες για την τήρηση των κανονισμών Διακίνησης και Εμπορίας προϊόντων και που διενεργούν τους σχετικούς ελέγχους, η απουσία τιμής σε προϊόντα είναι ο Νο1 λόγος επιβολής προστίμου.

Δείτε επίσης: Lild Χαλκιδικής: Νέα καταγγελία – Ζωύφιο σε φρέσκο κρουασάν

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε σε φούρνο στη Μεταμόρφωση Αττικής όπου οι επιθεωρητές της ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών μετά από έλεγχο διαπίστωσαν ότι δεν παρείχε την πληροφορία προς τον καταναλωτή σχετικά με την τιμή του μη συσκευασμένου προϊόντος «Τυρόπιτες – Σφολιατοειδή» που διατίθετο προς πώληση. Στο πρατήριο άρτου επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Τα καταστήματα θα πρέπει να γνωρίζουν σχετικά με την τιμή των μη συσκευασμένων προϊόντων πως “Η πληροφορία που παρέχεται, με οποιονδήποτε τρόπο, από τον έμπορο προς τον καταναλωτή σχετικά με την τιμή του μη συσκευασμένου προϊόντος που διατίθεται προς πώληση περιλαμβάνει, κατ’ ελάχιστο:

α) Την τιμή πώλησης ανά μονάδα μέτρησης της ποσότητας του προϊόντος και

β) την ονομασία του προϊόντος.

Η ανακοίνωση επιβολής προστίμου όπως δημοσιεύτηκε στον επίσημο ιστότοπο της Περιφέρειας Αττικής

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βαρέα μέταλλα σε μπαχαρικά: Τι έδειξαν έλεγχοι σε 64 δείγματα – Τι συμβαίνει με την σκόπιμη νοθεία με μόλυβδο

Τα πολύ υψηλά επίπεδα μολύβδου στα μπαχαρικά μπορεί να είναι δυνητικά επιβλαβή για την υγεία και μπορεί επίσης να αποτελούν ένδειξη δόλιας πρακτικής σύμφωνα με γερμανική έρευνα.

Πως το παθογόνο Listeria ξεγελάει τα τεστ ανίχνευσης – Ερευνητές αναπτύσσουν νέες μεθόδους

Ξετυλίγοντας το μυστήριο του "λήθαργου" στα παθογόνα των τροφίμων για πιο αποτελεσματική εξάλειψη.

Πόσο μολυσμένα με δισφαινόλη Α είναι τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα;

Η ουσία αυτή εξασθενεί το ανοσοποιητικό και νευρικό σύστημα, επηρεάζει τον μεταβολισμό την αναπαραγωγή και την ανάπτυξη
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο