Τρίτη, 11 Μαρτίου, 2025
18.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο σε πιτσαρία στη Θεσσαλονίκη για το ελαιόλαδο

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠρόστιμο σε πιτσαρία στη Θεσσαλονίκη για το ελαιόλαδο
spot_img

Η πιτσαρία δεν είχε παραστατικά εμπορίας και διακίνησης για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που υπήρχε στην κουζίνα.

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης δημοσίευσε σήμερα την επιβολή προστίμου ύψους €1.500 σε πιτσαρία στη Θεσσαλονίκη, για παράβαση των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.). Μετά από έλεγχο που έγινε στο εστιατόριο στις 5 Σεπτεμβρίου οι επιθεωρητές διαπίστωσαν την απουσία  παραστατικού εμπορίας και διακίνησης αξίας μέχρι χίλια (1.000) ευρώ για το είδος «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΌ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 5 ΛΙΤΡΑ» που βρέθηκε στο χώρο παρασκευής γευμάτων του καταστήματος.

- Advertisement -

Σύμφωνα με το άρθρο 80 παρ. 1 της ΥΑ 91354/2017 «Κατά τη διακίνηση και εμπορία προϊόντων ή την αποτίμηση παρεχόμενης υπηρεσίας εκδίδονται και κατέχονται όλα τα παραστατικά που προβλέπονται από τις οικείες διατάξεις του Υπ. Οικονομικών. Στους παραβάτες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο για μη έκδοση/κατοχή παραστατικών εμπορίας και διακίνησης αξίας μέχρι χίλια ευρώ (1.000€), χίλια πεντακόσια ευρώ (1.500€) ανά παράβαση.

Η ανακοίνωση επιβολής προστίμου όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Συναγερμός για δημοφιλή κρέμα της L’Oreal που περιέχει καρκινογόνο βενζόλιο

Φυσικό συστατικό της βενζίνης και του καπνού του τσιγάρου, το βενζόλιο μπορεί να  προκαλέσει λευχαιμία  

Η κλιματική αλλαγή αυξάνει την παρουσία καρκινογόνων μυκοτοξινών στα τρόφιμα – Έκθεση του ΕΟΠ

Επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που οδηγούν σε αυξημένη έκθεση σε επιβλαβείς τοξίνες

Ανακοινώθηκε το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ασφάλειας Τροφίμων: «Η επιστήμη στην πράξη»

Το θέμα και η εκστρατεία της παγκόσμιας ημέρας ασφάλειας τροφίμων 2025.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο