ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠρόστιμο σε πιτσαρία στο Αιγάλεω  

Πρόστιμο σε πιτσαρία στο Αιγάλεω  

Πρόστιμο σε πιτσαρία στο Αιγάλεω για δύο παραβάσεις των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ

2 λεπτά ανάγνωσης

Πρόστιμο σε πιτσαρία στο Αιγάλεω για δύο παραβάσεις των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ

Με την με αρ. πρωτ.191709 απόφαση της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, επεβλήθη συνολικά πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων ευρώ 1500,00 €, σε γνωστή πιτσαρία στο Αιγάλεω Αττικής.

- Advertisement -

Μετά από αγορανομικό έλεγχο οι επιθεωρητές της Περιφέρειας Διαπίστωσαν δύο παραβάσεις της ΥΑ 91354/2017 (Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας προϊόντων και παροχής Υπηρεσιών). Συγκεκριμένα η Πιτσαρία δεν είχε το ειδικό έντυπο  «ΦΥΛΛΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ» που τιμωρείται με πρόστιμο 500 ευρώ. Επίσης δεν υπήρχε η ένδειξη  « Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ(ΑΠΟΔΕΙΞΗ-ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)»στην Αγγλική γλώσσα, ως εξής «CONSUMER IS NOT OBLIGED TO PAY IF THE NOTICE OF PAYMENT(RECEIPT-INVOICE) HAS NOT BEEN RECEIVED”, σε εμφανές σημείο στον τιμοκατάλογο με κεφαλαία, ευανάγνωστα γράμματα, ίδιου μεγέθους με την γραμματοσειρά των προσφερόμενων ειδών που τιμωρείται με πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Η περίληψη επιβολής προστίμου, όπως δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Περιφέρειας Αττικής

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Έλληνες αρτοποιοί: 1.500 λουκέτα, με πέντε αλυσίδες σούπερ μάρκετ να απειλούν τον κλάδο

Έλσα Κουκουμέρια: «Μεγάλη αδικία για εμάς και παραπλάνηση του καταναλωτή» – Γιώργος Καββαθάς: «Πολύ σύντομα θα δούμε την κατάληψη του χώρου από πέντε αλυσίδες σούπερ μάρκετ».

Νέα προειδοποίηση για κοινό τρόφιμο του σουπερμάρκετ – Επιστημονικά ευρήματα και συστάσεις από τις αρχές – Του Ν. Γδοντέλη

Παθογόνα βακτήρια, θερμοκρασία και χρόνος αποθήκευσης στο επίκεντρο νέων επιστημονικών δεδομένων για δημοφιλή τρόφιμα.

Εντοπίστηκε μέλι με Clostridium botulinum – Πηγές επιμόλυνσης, ανθεκτικότητα και περιστατικά αλλαντίασης

Νέο περιστατικό στην Ευρώπη ανοίγει ξανά τη συζήτηση για την παρουσία C. botulinum στο μέλι – Από πού προέρχεται, πώς ελέγχεται και ποιος είναι ο κίνδυνος.