ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠρόστιμο σε πιτσαρία στο Αιγάλεω  

Πρόστιμο σε πιτσαρία στο Αιγάλεω  

Πρόστιμο σε πιτσαρία στο Αιγάλεω για δύο παραβάσεις των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ

2 λεπτά ανάγνωσης

Πρόστιμο σε πιτσαρία στο Αιγάλεω για δύο παραβάσεις των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ

Με την με αρ. πρωτ.191709 απόφαση της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, επεβλήθη συνολικά πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων ευρώ 1500,00 €, σε γνωστή πιτσαρία στο Αιγάλεω Αττικής.

- Advertisement -

Μετά από αγορανομικό έλεγχο οι επιθεωρητές της Περιφέρειας Διαπίστωσαν δύο παραβάσεις της ΥΑ 91354/2017 (Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας προϊόντων και παροχής Υπηρεσιών). Συγκεκριμένα η Πιτσαρία δεν είχε το ειδικό έντυπο  «ΦΥΛΛΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ» που τιμωρείται με πρόστιμο 500 ευρώ. Επίσης δεν υπήρχε η ένδειξη  « Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ(ΑΠΟΔΕΙΞΗ-ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)»στην Αγγλική γλώσσα, ως εξής «CONSUMER IS NOT OBLIGED TO PAY IF THE NOTICE OF PAYMENT(RECEIPT-INVOICE) HAS NOT BEEN RECEIVED”, σε εμφανές σημείο στον τιμοκατάλογο με κεφαλαία, ευανάγνωστα γράμματα, ίδιου μεγέθους με την γραμματοσειρά των προσφερόμενων ειδών που τιμωρείται με πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Η περίληψη επιβολής προστίμου, όπως δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Περιφέρειας Αττικής

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Δημοφιλές συστατικό σαλάτας πίσω από σοβαρές επιδημίες E. coli και Salmonella με δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες κρούσματα

Νέα επιδημία με 55 κρούσματα στις ΗΠΑ, μετά τις μεγάλες εξάρσεις που καταγράφηκαν τα προηγούμενα χρόνια στην Ευρώπη.

Κιμάς πίσω από τραγωδία με 10 νεκρούς – Καμπανάκι για τις πρακτικές και τα πρόστιμα στα ελληνικά σουπερμάρκετ

Δέκα θάνατοι από STEC O157:H7 στο Βέλγιο και αλλεπάλληλα πρόστιμα για τη διαχείριση κιμά στην Ελλάδα.

Μπισκότα: Μελέτη εντόπισε σε όλα τα δείγματα ακρυλαμίδιο, ουσία με πιθανές καρκινογόνες επιδράσεις – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Η μελέτη εντόπισε ακρυλαμίδιο σε όλα τα δείγματα και συνύπαρξη πολλών διαφορετικών μυκοτοξινών σχεδόν στο σύνολο των προϊόντων.