ΑρχικήΝέαΠρόστιμο σε σουπερμάρκετ Lidl στη Δραπετσώνα

Πρόστιμο σε σουπερμάρκετ Lidl στη Δραπετσώνα

2 λεπτά ανάγνωσης

Πρόστιμο €2.000 σε κατάστημα Lidl για παράβαση των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ.

Η Περιφέρεια Αττικής Ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου σε κατάστημα της Γερμανικής αλυσίδας Lidl στη Δραπετσώνα για παράβαση του άρθρου 2 των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ και συγκεκριμένα για χαλασμένα price checker. Σύμφωνα με την νομοθεσία σε περίπτωση καταστημάτων, πολυκαταστημάτων, υπεραγορών κ.λπ. άνω των 300 τ.μ., θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένα (1) τέτοιο ηλεκτρονικό σύστημα (price checker) ανά 300 τ.μ. τοποθετημένου/ων ιδίως σε χώρους πώλησης ειδών διατροφής και καθαριότητας και γενικότερα ειδών οικιακής χρήσης. Για μη ύπαρξη ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου τιμών (price checker ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληροφόρησης) όπως προβλέπεται,  επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο δύο χιλιάδες ευρώ (2.000€).

- Advertisement -

Για τον ίδιο λόγο είχε επιβληθεί πρόστιμο σε Lidl στο Κερατσίνι τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας

- Advertisement -

Με την υπ’ αρ. 1268117/4-11-24 απόφαση του Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης των Π.Ε. Πειραιά & Νήσων επιβλήθηκε πρόστιμο δύο χιλιάδων  (2.000) ευρώ στην επιχείρηση «ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» με έδρα στην ΒΙ.ΠΕ. Θεσ/νίκης  για τους παρακάτω λόγους:

Σε έλεγχο για την εφαρμογή των Κανόνων ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ. (ΦΕΚ 2983/Β΄/30-8-2017), που διενεργήθηκε από ελεγκτές της Υπηρεσίας μας στις 24/10/2024 στο υποκατάστημα της ανωτέρω επιχείρησης που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 6 στη Δραπετσώνα, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε σε λειτουργία  ηλεκτρονικό σύστημα αναγνώρισης και ελέγχου τιμών (price checker), αλλά μόνο ένα μηχάνημα εκτός λειτουργίας για τα 1048τμ.  κατά παράβαση του άρθρου 2 παρ. 6 των Κανόνων ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ., όπως ισχύουν.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ελλάδα: Θωρακίστε την επιχείρησή σας από κακόβουλες ενέργειες – Διαδικτυακό σεμινάριο Food Defence από TÜV NORD Hellas και cibum

Στις 2 Ιουλίου το εξειδικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης για την ανάπτυξη σχεδίων Food Defence και την αντιμετώπιση κινδύνων δολιοφθοράς στην αλυσίδα τροφίμων

Νέες εκθέσεις από είκοσι χώρες ζητούν αυστηρότερους ελέγχους σε φθαλικές ενώσεις και δισφαινόλες

Νέα σειρά αναφορών από 20 χώρες αναδεικνύει τα κενά στη ρύθμιση χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται σε πλαστικά, συσκευασίες τροφίμων και καταναλωτικά προϊόντα

Στην Ελλάδα το κουνούπι φορέας της Ιαπωνικής εγκεφαλίτιδας – Το κοινό ανακοινωθέν ECDC και EFSA

Οι 27 από τις 29 νέες καταγραφές του Culex tritaeniorhynchus στην Ευρώπη αφορούν την Ελλάδα,