Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο στον Μπαϊρακτάρη στο Μοναστηράκι από την Περιφέρεια Αττικής

ΑρχικήΝέαΠρόστιμο στον Μπαϊρακτάρη στο Μοναστηράκι από την Περιφέρεια Αττικής
spot_img

Απουσία ένδειξης «κατεψυγμένο» στον τιμοκατάλογο.

Ελεγκτές της Περιφέρειας Αττικής έκαναν έλεγχο στην γνωστή ελληνική ταβέρνα Μπαϊρακτάρης στην οδό Μητροπόλεως 63 στο Μοναστηράκι, στις 9 Νοεμβρίου. Το εστιατόριο Μπαϊρακτάρης λειτουργεί από το 1879 είναι από τις παλαιότερες ταβέρνες της Αθήνας, σημείο αναφοράς στο κέντρο της πρωτεύουσας και δημοφιλές στέκι διασημοτήτων, πολιτικών, καλλιτεχνών αλλά και τουριστών από όλο τον κόσμο.

- Advertisement -

Στην ταβέρνα οι επιθεωρητές διαπίστωσαν πως για το πιάτο «Τα κοκκοράκια του Μπαϊρακτάρη» (φιλέτο μπούτι κοτόπουλου) δεν υπήρχε  στον τιμοκατάλογο η ένδειξη «κατεψυγμένο»,  κατά παράβαση του άρθρου 71  παρ. 3Β   της Υ.Α. 91354/2017. Στο εστιατόριο επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ με την υπ’αρ. 6674/20-11-2023 απόφαση της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία (κανόνες ΔΙΕΠΠΥ) «Ειδικά για τα τρόφιμα-γλυκά, θα πρέπει να υπάρχει η αντίστοιχη επισήμανση αν το πωλούμενο προϊόν είναι κατεψυγμένο». Για ελλιπείς ενδείξεις πινακίδας, το πρόστιμο είναι πεντακόσια ευρώ (500€) ανά κωδικό προϊόντος.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επικίνδυνα πιάτα πωλούνται ευρέως στην Ελλάδα – Περιέχουν καρκινογόνα αλκαλοειδή

Ο FDA κρούει κώδωνα κινδύνου για τοξικά σερβίτσια που πωλούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα και τα οποία απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος

Σεμινάριο cibumLEARNING: Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα Precautionary Allergens Labelling in food PAL Advanced Training Course

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα / Precautionary Allergens Labelling in food
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα