Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προβιοτικά σε συμπληρώματα διατροφής: Η Ιρλανδία καλύπτει το νομικό κενό

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΠροβιοτικά σε συμπληρώματα διατροφής: Η Ιρλανδία καλύπτει το νομικό κενό
spot_img

Αξιολόγηση της ασφάλειας των «προβιοτικών» στα συμπληρώματα διατροφής.

Η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Ιρλανδίας (FSAI) δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με την αξιολόγηση της ασφάλειας των «προβιοτικών» στα συμπληρώματα διατροφής. Σκοπός της έκθεσης είναι να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αξιολογήσουν την ασφάλεια των ζωντανών μικροοργανισμών που χρησιμοποιούνται στα συμπληρώματα διατροφής, ελλείψει συγκεκριμένων νομικών κριτηρίων.  

Τα «προβιοτικά» ορίζονται από τον FAO/WHO ως «ζωντανοί μικροοργανισμοί που όταν χορηγούνται σε επαρκείς ποσότητες προσφέρουν όφελος για την υγεία στον ξενιστή». Σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ, ο όρος «προβιοτικό» δεν επιτρέπεται επί του παρόντος ως ισχυρισμός υγείας και ως εκ τούτου, δεν επιτρέπεται στις ετικέτες των προϊόντων τροφίμων ή συμπληρωμάτων διατροφής. Ο όρος, ωστόσο, χρησιμοποιείται σε αυτήν την επιστημονική έκθεση επειδή χρησιμοποιείται ευρέως από τη βιομηχανία και την επιστημονική κοινότητα.

Αυτή η έκθεση εκπονήθηκε από την Επιστημονική Επιτροπή του FSAI. Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι οι αναφερόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με τα «προβιοτικά» είναι λίγες και τείνουν να είναι ad hoc αναφορές λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένης της βακτηριαιμίας, της σήψης ή της ενδοκαρδίτιδας σε άτομα φυσιολογικά σε κίνδυνο.

Η επιτροπή έκανε συστάσεις σχετικά με (i) κριτήρια για την αξιολόγηση της ασφάλειας και (ii) τα στοιχεία που πρέπει να χρησιμοποιεί ένας παραγωγός συμπληρωμάτων διατροφής για να αποδείξει την ασφάλεια των μικροοργανισμών στα προϊόντα του.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο