Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
28.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ψωμί πίτσα και ζυμαρικά από αλεύρι… αγκινάρας!

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΨωμί πίτσα και ζυμαρικά από αλεύρι… αγκινάρας!
spot_img

 Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το αλεύρι από απόβλητα επεξεργασίας αγκινάρας.

Το EIT Food και το Blendhub ανακοίνωσαν τους νικητές του Affordable Nutrition Scale-Up Challenge, το οποίο προσκάλεσε startups να υποβάλουν καινοτομίες που βελτιώνουν την πρόσβαση σε θρεπτικά και βιώσιμα τρόφιμα. Το EIT Food υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT), φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι δέκα νικήτριες νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν αναπτύξει η καθεμία ένα συστατικό ή μια φόρμουλα με βάση τη σκόνη που υποστηρίζει την προώθηση υγιεινών και βιώσιμων διατροφών. Το καθένα θα λαμβάνει πλέον υπηρεσίες από το EIT Food and Blendhub αξίας 25.000 € για να βοηθήσει στην κλιμάκωση και την κυκλοφορία του προϊόντος τους με βάση τη σκόνη.

Μεταξύ των νικητών είναι η Ιταλική εταιρεία Circular Fiber, η οποία παράγει βιώσιμο αλεύρι από απόβλητα επεξεργασίας αγκινάρας. Το βιώσιμο αλεύρι είναι κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και σύμφωνα με την εταιρεία είνια κατάλληλο για διαβητικούς και καταναλωτές με κοιλιοκάκη. Ένα υψηλής ποιότητας φυτικό αλεύρι με μοναδικές θρεπτικές ιδιότητες και χαμηλή περιβαλλοντική επίπτωση, το Karshof μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό για διάφορα προϊόντα διατροφής.

Το αλεύρι θα κυκλοφορήσει στην αγορά μέχρι το τέλος του έτους και περιέχει 60% ίνες, 30% πρωτεΐνες και 6% ινουλίνη, ένα γλυκιδικό πολυμερές που συμβάλλει στην προστασία του ήπατος. Το Karchof είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, καθιστώντας το μια ελκυστική επιλογή τόσο για καταναλωτές που προσέχουν την υγεία όσο και για εταιρείες τροφίμων.

Το Karchof έχει τη δυνατότητα να είναι μια επανάσταση στη βιομηχανία τροφίμων: το προϊόν δημιουργείται μέσω ενός συστήματος κλειστού κύκλου χρησιμοποιώντας κάθε μέρος της αγκινάρας, μειώνοντας τα απόβλητα στο ελάχιστο, δεδομένου ότι για κάθε 1 κιλό αγκινάρας, 750 γραμμάρια είναι σκραπ.

Στόχος της εταιρείας είναι να συνεργαστεί με παραγωγούς τροφίμων και βιομηχανικούς εταίρους για να ενσωματώσουν το αλεύρι Karshof σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων διατροφής, όπως όπως ψωμί, σνακ ζυμαρικών και πίτσα.

Τι πρέπει να ξέρετε για το αλεύρι αγκινάρας:

  • Το μόνο κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αλεύρι που λαμβάνεται από υπολείμματα αγκινάρας με μια καινοτόμο βιομηχανική διαδικασία
  • Περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες περίπου 60%
  • Περιεκτικότητα σε φυτικές πρωτεΐνες περίπου 13%
  • Έχει τουλάχιστον 6% I nulin
  • Χωρίς γλουτένη , κατάλληλο για vegans και vegetarians
  • Χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, κατάλληλο για διαβητικούς
  • Με φυσικά εγγενή σάκχαρα
  • Περιέχει βιταμίνη C, K, σίδηρο και Ca
  • Περιέχει Cinarin

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Α. Ζαμπέλας (ΕΦΕΤ) για τις ετικέτες τροφίμων: “Η γνώση είναι δύναμη”

Αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου του ΕΦΕΤ, Αντώνη Ζαμπέλα για την εκστρατεία «Safe2Eat» που στόχο έχει την προστασία των καταναλωτών από λάθος επιλογές.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: «Ναι» στη χρήση των όρων μπιφτέκι και μπριζόλα στα προϊόντα φυτικής προέλευσης

Οι όροι που παραδοσιακά συνδέονται με το κρέας δεν μπορούν να αποκλειστούν από την περιγραφή των vegan προϊόντων, έκρινε το δικαστήριο

Νοθευμένο το 80% του μελιού – Μελισσοκομικά site διαφημίζουν φρουκτόζη που δεν ανιχνεύεται στους ελέγχους!

Η νοθεία μελιού έχει γίνει επιστήμη! Κώδωνας κινδύνου από τους Ευρωπαίους μελισσοκόμους.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο