Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ροδίτικη γαστρονομία: Αφιέρωμα –ύμνος από το Ιταλικό περιοδικό Bell’ Europa

ΑρχικήΝέαΡοδίτικη γαστρονομία: Αφιέρωμα –ύμνος από το Ιταλικό περιοδικό Bell’ Europa
spot_img

cibum team

Με εντυπωσιακό αφιέρωμα δέκα τεσσάρων σελίδων που φέρει τον τίτλο: «Ρόδος, η γεύση του καλοκαιριού» («Rodi, ilgustodell’ estate») κυκλοφορεί το τελευταίο τεύχος του μήνα Αυγούστου 2021, του μηνιαίου περιοδικού ταξιδίων BELL’ EUROPA.

   Το αφιέρωμα αποτελεί το πρώτο μιας σειράς δημοσιευμάτων για τη γαστρονομία του νησιού, που θα ακολουθήσουν και σε άλλα ιταλικά περιοδικά ποικίλης ύλης. 

   Τα εξαιρετικά για τη χώρα μας δημοσιεύματα, είναι αποτέλεσμα ταξιδίου εξοικείωσης, που διοργανώθηκε από την Υπηρεσία ΕΟΤ Ιταλίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου, με αφορμή την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα για το 2021. Εκτός από τη Ρόδο, οι συντάκτες του περιοδικού επισκέφτηκαν και τη Χάλκη, με την δημοσίευση του αντίστοιχου άρθρου να αναμένεται στο άμεσο μέλλον.

   Στόχος του ταξιδίου εξοικείωσης ήταν να προβληθεί ένας αρκούντως δημοφιλής -στους Ιταλούς- καλοκαιρινός προορισμός από μία διαφορετική και λιγότερο γνωστή οπτική. Δηλαδή αυτή των γαστρονομικών εμπειριών. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η δημοσιογράφος, Vannina Patanè και ο φωτογράφος, Massimo Ripani, επισκέφτηκαν πολλά και διαφορετικά εστιατόρια και ταβέρνες, μίλησαν με τους ιδιοκτήτες τους, άκουσαν τις ιστορίες τους, δοκίμασαν πιάτα παραδοσιακά αλλά και μοντέρνα, φτιαγμένα με γνήσια τοπικά προϊόντα, ξεναγήθηκαν σε τοπικά οινοποιεία, στους τοπικούς γυναικείους συνεταιρισμούς και τίμησαν με την παρουσία τους την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της ενδοχώρας του νησιού.

   Το αφιέρωμα συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πλήθος χρηστικών πληροφοριών για τις αντίστοιχες περιοχές, που η Υπηρεσία ΕΟΤ Ιταλίας παρείχε στη συντακτική ομάδα του περιοδικού.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, αλιευτικά προϊόντα, γαλακτοκομικά προϊόντα και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα