ΑρχικήΝέαΣ. Αναγνωστόπουλος: Θετική εξέλιξη, αλλά με σημεία που χρήζουν βελτίωσης για το...

Σ. Αναγνωστόπουλος: Θετική εξέλιξη, αλλά με σημεία που χρήζουν βελτίωσης για το καλάθι του νοικοκυριού

1 λεπτά ανάγνωσης

Το “καλάθι του νοικοκυριού” έχει ξεκινήσει καλά, αλλά χρειάζονται ορισμένες βελτιώσεις, σύμφωνα με δηλώσεις του Σωτήρη Αναγνωστόπουλου.

Το “καλάθι του νοικοκυριού” έχει ξεκινήσει καλά και έχει ενεργοποιηθεί σημαντικά ο ανταγωνισμός, δήλωσε στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

- Advertisement -

Ως νέο εγχείρημα έχει σημεία που χρήζουν βελτιώσεων, πρόσθεσε ο ίδιος ενώ συνέχισε λέγοντας ότι υπήρχε προσδοκία, από μεγάλη μερίδα των καταναλωτών, ότι το “καλάθι του νοικοκυριού” θα σήμαινε μείωση των τιμών ή μεγάλες προσφορές στα προϊόντα αυτά. Σημείωσε πως ήδη σε κάποια είδη αυτό πράγματι επετεύχθη.

“Στην κριτική ότι με το “καλάθι του νοικοκυριού” προωθούμε τον καταναλωτή προς τα μεγάλα σουπερμάρκετ απαντάμε ότι ο κόσμος ωθείται προς τις φθηνότερες επιλογές“, ενώ πρόσθεσε ότι έχει εντοπιστεί το πρόβλημα της ορατότητας του “καλαθιού του νοικοκυριού” σε κάποια σουπερμάρκετ. “Θα αποστείλουμε οδηγίες εξειδίκευσης των μέτρων, πχ να μεγαλώσουν τα σχετικά ταμπελάκια”, όπως σημείωσε.

- Advertisement -

ΑΠΕ

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Κιμάς πίσω από τραγωδία με 10 νεκρούς – Καμπανάκι για τις πρακτικές και τα πρόστιμα στα ελληνικά σουπερμάρκετ

Δέκα θάνατοι από STEC O157:H7 στο Βέλγιο και αλλεπάλληλα πρόστιμα για τη διαχείριση κιμά στην Ελλάδα.

Μπισκότα: Μελέτη εντόπισε σε όλα τα δείγματα ακρυλαμίδιο, ουσία με πιθανές καρκινογόνες επιδράσεις – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Η μελέτη εντόπισε ακρυλαμίδιο σε όλα τα δείγματα και συνύπαρξη πολλών διαφορετικών μυκοτοξινών σχεδόν στο σύνολο των προϊόντων.

Γνωστά πατατάκια σε μεγάλα σούπερ μάρκετ: Επιστημονική ανάλυση και αξιολόγηση κινδύνου 30 προϊόντων από διεθνείς μάρκες

Τι έδειξαν οι αναλύσεις 30 εμπορικών σνακ πατάτας για γλυκοαλκαλοειδή, κατανάλωση και πιθανό κίνδυνο για παιδιά.