Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σ. Δανιγγέλη (Κουφέτα Χατζηγιαννάκη): Τα ασημένια κουφέτα κάνουν το γύρο του κόσμου!

ΑρχικήΝέαΣ. Δανιγγέλη (Κουφέτα Χατζηγιαννάκη): Τα ασημένια κουφέτα κάνουν το γύρο του κόσμου!
spot_img

Η Κουφετοποιία Χατζηγιαννάκη κέρδισε χρυσό βραβείo στα food Experts’ Awards στην κατηγορία LOYALTY TO TRADITION.

Η κουφετοποιία ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ καταφέρνει εδώ και 70 χρόνια να παραμένει πιστή στην παράδοση αλλά και να την εξελίσσει και αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας. Ο δρόμος που άνοιξε ο παππούς Νικόλας Χατζηγιαννάκης και που έχει οδηγήσει την εταιρεία σε κορυφαίες πωλήσεις αλλά και σε εξαγωγές σε πολλές χώρες του εξωτερικού, είναι στρωμένος με ροδοπέταλα αλλά και με πολύ δουλειά σε συνδυασμό με πίστη στην ελληνική παράδοση. Δικαίως λοιπόν η εταιρεία κέρδισε χρυσό βραβείο στην κατηγορία LOYALTY TO TRADITION στα Food Experts’ Awards 2023.

Η Διευθύντρια Εργοστασίου της κουφετοποιίας Χατζηγιαννάκη
παραλαμβάνει το Χρυσό FEA στο πλαίσιο της DETROP Helexpo.

Η Διευθύντρια εργοστασίου Σταματίνα Δανιγγέλη, μίλησε στο Cibum για το σημαντικό αυτό βραβείο, για τα κίνητρα διεκδίκησης ενός FEA αλλά και για το όραμα της εταιρείας. Όπως τόνισε η κ. Δανιγγέλη «Το κίνητρο για τη διεκδίκηση ενός FEA και συγκεκριμένα το LOYALTY TO TRADITION, ήταν η πίστη μας στη παράδοση, την οποία πρεσβεύει η εταιρία. Η παράδοση συνδυασμένη άρρηκτα με τη ποιότητα και τις προσπάθειες ανάδειξής της και συγκεκριμένα μέσω του πιο παραδοσιακού κουφέτου με ασήμι ήταν οι λόγοι που μας έδωσαν το έναυσμα να λάβουμε μέρος στη φετινή διοργάνωση των FEA».

Η Σταματίνα Δανιγγέλη παρευρέθηκε στην τελετή βράβευσης των FEA στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης DETROP Helexpo μαζί με τον Υπεύθυνο παραγωγής Αλέξανδρο Χατζηγιαννάκη, και έκανε λόγο για τη δημιουργία ενός πολύ ισχυρού θεσμού στο κλάδο των τροφίμων. «Δε θα μπορούσαμε να λείπουμε άλλωστε καθώς για όλους εμάς στη κουφετοποιία Χατζηγιαννάκη, η βράβευση αυτή αποτελεί μία σημαντική διάκριση και αναγνωρισιμότητα του ποιοι είμαστε και τι παράγουμε».

Συνέντευξη της Σ. Δανιγγέλη και του Υπεύθυνου Παραγωγής της κουφετοποίας,
Α. Χατζηγιαννάκη στη Δημοσιογράφο του Cibum Δέσποινα Χάρου κατά τη διάρκεια
της βραδιάς απονομής των FEA 2023.

Η εταιρεία Χατζηγιαννάκη παράγει 1230(!) Κωδικούς και γι αυτό είναι οι πρώτη επιλογή των Ελλήνων καταναλωτών και όχι μόνο, για γάμους, βαφτίσεις και διακόσμηση. «Η εταιρεία μας δίνει έμφαση στην εξέλιξη της κλασσικής παραδοσιακής κουφετοποίησης με στόχο τη παραγωγή νέων προϊόντων και στην βελτιστοποίηση των υφιστάμενων», λέει η διευθύντρια εργοστασίου της κουφετοποιίας αλλά στέκεται ιδιαίτερα στα ασημένια κουφέτα, που από διακόσμηση για μνημόσυνα έχει γίνει must σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις στο εξωτερικό.

«Η χρήση των ασημένιων κουφέτων στην ελληνική αγορά παραδοσιακά ήταν επικεντρωμένη στη διακόσμηση των δίσκων σε μνημόσυνα, μία παράδοση πολύ σταθερή που διατηρείται μέχρι σήμερα. Το 2010 όμως, η διοίκηση της εταιρίας αποφάσισε να προωθήσει τα προϊόντα αυτά στο εξωτερικό και η απήχηση τους ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Πελάτες σε χώρες όπως η Αγγλία, η Γερμανία, ο Καναδάς και η Αυστραλία, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον όσον αφορά τη διακίνηση τους στην αγορά των διακοσμητικών» λέει η Σταματίνα Δαβιγγέλη και προσθέτει πως η αγορά της διακόσμησης είναι μία νέα αγορά για την εταιρία, που αγκάλιασε τα προϊόντα αυτά (επικαλυμμένα είτε με ασήμι είτε χρωματισμένο ασήμι) και τα εγκαθίδρυσε ως προϊόντα υψηλής ποιότητας με μοναδική εμφάνιση. Αξίζει να αναφερθεί ότι η μέθοδος χρωματισμού πραγματικού ασημιού εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2008 από το τμήμα R&D της Κουφετοποιίας Χατζηγιαννάκη και είναι μέθοδος που ανέπτυξε πλήρως η εταιρία καθώς δεν υπάρχει σχετική βιβλιογραφία…

H Σταματίνα Δανιγγέλη με τους ιδρυτές του cibum, Ελένη Τσαγκά και Νίκο Γδοντέλη στο κοκτέιλ που ακολούθησε την απονομή FEA 2023.

Όραμα της κουφετοποιίας είναι να συνεχίσει τη δυναμική της πορεία για ανάπτυξη με γνώμονα πάντα τη ποιότητα των προϊόντων της ενισχύοντας το brand της στις αγορές τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού. «Με σεβασμό στην παράδοση αλλά και την συνεχή ανανέωση της τεχνικής μας, στόχος μας είναι να δημιουργούμε κουφέτα και σοκολατάκια που γλυκαίνουν τις ξεχωριστές στιγμές της ζωής των πελατών μας» τονίζει η Σταματίνα Δανιγγέλη.

Λίγα λόγια για την Κουφετοποία Χατζηγιαννάκη

Η Κουφετοποιία Χατζηγιαννάκη Α.Ε., βιομηχανία ζαχαρωδών προϊόντων από το 1950, προσφέρει κουφέτα κορυφαίας ποιότητας τα οποία ξεχωρίζουν για την αναλλοίωτη λευκότητα, τη λεπτή επικάλυψη ζάχαρης, το ολόκληρο καβουρδισμένο αμύγδαλο, την πραγματική σοκολάτα (χωρίς πρόσθετα φυτικά λιπαρά).
Βασική αρχή της εταιρίας στην οποία είναι αφοσιωμένη, είναι η ποιότητα εντοπισμένη στις προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες, χρησιμοποιώντας την αιχμή της τεχνολογίας και εναρμονίζοντας παραδοσιακές και καινοτόμες μεθόδους.
Το σημαντικότερο κομμάτι είναι οι άνθρωποί της!
Καταρτισμένοι, απόλυτα εξειδικευμένοι, δημιουργούν με το ταλέντο και τη φαντασία τους προϊόντα μοναδικής αισθητικής τα οποία διανέμονται μέσω δικτύου επιλεγμένων συνεργατών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Οι νικητές των βραβείων Food Expert’s Awards 2023 στο πλαίσιο της 31ης Detrop Helexpo στη Θεσσαλονίκη.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα ευρήματά τους έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη συμπλήρωση της βιταμίνης D Μια νέα μελέτη από επιστήμονες του Trinity College Dublin, ρίχνει φως στην πολυπλοκότητα της επίτευξης της βέλτιστης κατάστασης βιταμίνης D σε διαφορετικούς πληθυσμούς. Παρά τη σημαντική έρευνα σχετικά με τους καθοριστικούς παράγοντες της βιταμίνης D, τα επίπεδα ανεπάρκειας βιταμίνης D παραμένουν υψηλά. Η μελέτη δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Clinical Nutrition [Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024]. Η Δρ Margaret M. Brennan, βοηθός ερευνητή, Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Ιατρική Σχολή, Trinity College και πρώτη συγγραφέας, δήλωσε: "Ελπίζουμε ότι αυτή η εργασία μπορεί να αναδείξει τις σημαντικές διαφορές στα επίπεδα βιταμίνης D μεταξύ των διαφόρων εθνοτικών ομάδων στα βόρεια γεωγραφικά πλάτη και να συμβάλει στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του μακροχρόνιου προβλήματος της έλλειψης βιταμίνης D για την υγεία του πληθυσμού". Οι συγγραφείς ανέλυσαν δεδομένα από μισό εκατομμύριο συμμετέχοντες από το Ηνωμένο Βασίλειο (UK,) και για κάθε άτομο, υπολόγισαν την εξατομικευμένη εκτίμηση του περιβαλλοντικού επιπέδου υπεριώδους ακτινοβολίας Β (UVB), το οποίο είναι το μήκος κύματος του ηλιακού φωτός που προκαλεί τη σύνθεση της βιταμίνης D στο δέρμα. Μια ολοκληρωμένη ανάλυση των βασικών προσδιοριστικών παραγόντων της βιταμίνης D και των αλληλεπιδράσεών τους αποκάλυψε νέες γνώσεις. Η πρώτη βασική διαπίστωση είναι ότι η περιβαλλοντική UVB αναδεικνύεται σε κρίσιμο προγνωστικό παράγοντα της κατάστασης της βιταμίνης D, ακόμη και σε ένα μέρος όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο δέχεται σχετικά λίγη ηλιακή ακτινοβολία. Η δεύτερη είναι ότι η ηλικία, το φύλο, ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ), το επίπεδο χοληστερόλης και η χορήγηση συμπληρώματος βιταμίνης D επηρεάζουν σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο τα άτομα ανταποκρίνονται στην UVB. Για παράδειγμα, καθώς αυξάνεται ο ΔΜΣ και η ηλικία, μειώνεται η ποσότητα της βιταμίνης D που παράγεται ως απόκριση στην UVB. Η καθηγήτρια Lina Zgaga, αναπληρώτρια καθηγήτρια επιδημιολογίας στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Trinity College και κύρια ερευνήτρια, δήλωσε: "Πιστεύουμε ότι τα ευρήματά μας έχουν σημαντικές συνέπειες για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη συμπληρωματική χορήγηση βιταμίνης D. Η μελέτη μας υπογραμμίζει την ανάγκη απομάκρυνσης από μια προσέγγιση που ταιριάζει σε όλους, προς εξατομικευμένες στρατηγικές για τη βελτιστοποίηση της κατάστασης της βιταμίνης D". Η Rasha Shraim, υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Δημόσιας Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Trinity College και συν-κυρίαρχος της μελέτης δήλωσε: "Η μελέτη μας αναδεικνύει επίσης την επίδραση που μπορούν να έχουν στην υγεία μας οι φυσικοί περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως το ηλιακό φως. Ελπίζουμε ότι η προσέγγισή μας ενθαρρύνει τους μελλοντικούς ερευνητές και τους φορείς δημόσιας υγείας να ενσωματώσουν αυτούς τους παράγοντες στο έργο τους για την υγεία και τις ασθένειες". Οι συγγραφείς ελπίζουν ότι το χειρόγραφό τους θα συμβάλει στη συνεχιζόμενη συζήτηση σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές για τη χορήγηση συμπληρωμάτων βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα