Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
13.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σαλμονέλα: Τα περισσότερα στελέχη δεν είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά

ΑρχικήυγείαΣαλμονέλα: Τα περισσότερα στελέχη δεν είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά
spot_img

Τάσεις Αντιμικροβιακής Αντίστασης στη Σαλμονέλα.

Τα περισσότερα απομονωμένα στελέχη Salmonella από ανθρώπους (78%) δεν ήταν ανθεκτικά σε κανένα αντιβιοτικό που δοκιμάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος NARMS του Υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ. Το NARMS είναι ένα εθνικό σύστημα επιτήρησης της δημόσιας υγείας στο οποίο η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων του USDA (USDA-FSIS), τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) και η κρατική και τοπική δημόσια υγεία τα τμήματα παρακολουθούν αλλαγές στην αντιμικροβιακή ευαισθησία επιλεγμένων τροφιμογενών παθογόνων.

Από το 2006 έως το 2020, το 76-85% των απομονώσεων ανθρώπινης σαλμονέλας  δεν ήταν ανθεκτικά σε κανένα αντιμικροβιακό που δοκιμάστηκε. Ωστόσο, παρατηρήθηκε μια ανησυχητική τάση σχετικά με τη μειωμένη ευαισθησία της σαλμονέλας στη σιπροφλοξασίνη (DSC) καθώς βρέθηκε ότι το DSC αυξάνει στη σαλμονέλα. Η αντοχή στη σιπροφλοξασίνη στη σαλμονέλα  από κοτόπουλο λιανικής μειώθηκε για πρώτη φορά από το 2015 (από 41 τοις εκατό το 2020 σε 30 τοις εκατό το 2021), αλλά το DSC παρέμεινε υψηλό στο S.  Infantis από κοτόπουλο λιανικής—παραμένοντας μεγαλύτερο από 99 τοις εκατό το 2021.

 Μειωμένη ευαισθησία στην αζιθρομυκίνη (DSA) ανιχνεύθηκε επίσης σε απομονώσεις Salmonella. Η αντίσταση στην κολιστίνη στα απομονωμένα στελέχη Salmonella από τα περισσότερα δείγματα ζώων λιανικής και τροφίμων ήταν κάτω του 3% εκτός από τα προϊόντα βοοειδών, όπου ανιχνεύτηκε στο 8% των απομονώσεων.

 Για το E. coli,  το DSC αυξήθηκε μεταξύ των περισσότερων δειγμάτων λιανικής τροφίμων και ζώων, εκτός από τα κοτόπουλα όπου παρέμεινε σταθερό στο 4%. Η αντοχή στη φθοριοκινολόνη αυξήθηκε στα ανθρώπινα απομονωμένα στελέχη Campylobacter ενώ η αντοχή στην αβιλαμυκίνη παρέμεινε ασυνήθιστη (λιγότερο από 2 τοις εκατό) για όλους τους Enterococcus  που απομονώθηκαν από δείγματα ζώων λιανικής και τροφίμων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια και τα σνακ καλαμποκιού – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο