Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023
19.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σάλος με τα τρόφιμα κάνναβης, που αντιγράφουν συσκευασίες γνωστών εταιρειών

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΣάλος με τα τρόφιμα κάνναβης, που αντιγράφουν συσκευασίες γνωστών εταιρειών
spot_img

Την οργή μεγάλων εταιρειών τροφίμων έχουν προκαλέσει οι αντιγραφές συσκευασιών γνωστών προϊόντων, για προϊόντα που περιέχουν κάνναβη

Η κυκλοφορία προϊόντων που περιέχουν μια ουσία κάνναβης υπεύθυνη για τη “μαστούρα”, την  τετραυδροκανναβιδόζη (THC), είναι κάτι αρκετά συνηθισμένο σε μέρη που η κάνναβη είναι νόμιμη. Ωστόσο, η ομοιότητα τέτοιων αγαθών με άλλα γνωστών εταιρειών, όπως μια συσκευασία που αντιγράφει τα δημητριακά της General Mills και το λογότυπο της εταιρείας, μπορεί κάλλιστα να ξεγελάσει τους καταναλωτές. Κάθε λεπτομέρεια της συσκευασίας έχει αντιγραφεί από τα δημητριακά της General Mills και το λογότυπο της εταιρείας κοσμεί ακόμη και τη γωνία της συσκευασίας.Μάλιστα, το εν λόγω  βρώσιμο κάνναβης που αποσύρθηκε πρόσφατα από την αγορά ήταν ένα προϊόν «αντιγραφής» με συνδυαστικά 1.000 χιλιοστόγραμμα, ενώ μια τυπική δόση είναι 10 mg.

 Η Ένωση Καταναλωτικών Μαρκών στις ΗΠΑ και αρκετές μεγάλες εταιρείες τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των General Mills και Post Consumer Brands, προτρέπουν το Κογκρέσο να καταστείλει αυτό το φαινόμενο. Ισχυρίζονται σε επιστολή τους πως κάτι τέτοιο μπορεί να ξεγελάσει τα παιδιά, τα οποία δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τη συσκευασία με την ουσία από την κανονική.  Ορισμένα από τα προϊόντα που παρέχονται ως παραδείγματα  αναπαράγουν τη συσκευασία προϊόντων, όπως το Double Stuf Stoneos που αποτελεί αναπαραγωγή της δημοφιλούς επωνυμίας, Oreo.

Έρευνα  έδειξε ότι πολλά από τα προϊόντα κάνναβης που μοιάζουν με κάνναβη περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις THC και δεκάδες δόσεις ανά συσκευασία, ενώ οι πολιτικές για την αποτροπή της ελκυστικής στα παιδιά συσκευασίας κάνναβης δεν εμπόδισαν τα προϊόντα- αντιγραφές να εισέλθουν στην αγορά. Παρότι οι επωνυμίες τροφίμων κινήθηκαν νομικά εναντίον εταιρειών κάνναβης για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, σύμφωνα με την Consumer Brands Association, κάθε φορά που μια εταιρεία ή κυβερνητικός φορέας τους κυνηγά, επανεμφανίζονται με νέο όνομα και νέο ιστότοπο.

 Τέτοια προϊόντα, όπως τα εδώδιμα αγαθά-αντιγραφές με  delta-8 (ψυχοτρόπα ουσία κάνναβης), δεν περιορίζονται πλέον μόνο σε πολιτείες των ΗΠΑ που η κάνναβη είναι νόμιμη, αλλά κυκλοφορούν online και σε πληθώρα καταστημάτων και σε άλλες πολιτείες. Για παράδειγμα, το φαινόμενο είναι έντονο και στη Μινεσότα, η οποία έχει απαιτήσει πιο ξεκάθαρες σημάνσεις στα εν λόγω σκευάσματα για την ασφάλεια των παιδιών.

Παράλληλα, η Ένωση Καταναλωτικών Επωνυμιών ζητά από το Κογκρέσο να τροποποιήσει τον νόμο SHOP SAFE να ενημερώνει και προστατεύει από απομιμήσεις από «διάσημες» μάρκες.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εντομοφαγία στην ΕΕ: Η απάντηση της Κομισιόν σε ερώτηση περί προστασίας της Δημόσιας Υγείας

Η ευρωβουλευτής του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη με γραπτή ερώτηση προς την Κομισιόν έθεσε θέμα για την προστασία της δημόσιας υγείας και τις απαιτήσεις υποχρεωτικής επισήμανσης.

Προσοχή: Επικίνδυνο αλεύρι κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά

Συναγερμός σε 22 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, για επικίνδυνο αλεύρι προέλευσης Γερμανίας.

Το σκάνδαλο με το ηλι(θι)έλαιο του 2008 και η καθυστερημένη κατά 15 χρόνια δικαίωση

Μετά από 15 χρόνια μάθαμε και επίσημα πως άλλο άλλο οι κορεσμένοι (MOSH) και άλλο οι αρωματικοί (MOAH) υδρογονάνθρακες!
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα