Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σχεδόν 1 στους 10 Ευρωπαίους δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά ένα σωστό γεύμα

ΑρχικήΝέαΣχεδόν 1 στους 10 Ευρωπαίους δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά ένα σωστό γεύμα
spot_img

H Ελλάδα στις χώρες με το υψηλότερο ποσοστό πολιτών κινδυνεύουν από φτώχεια που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά γεύμα που περιλαμβάνει κρέας, ψάρι ή χορτοφαγικό ισοδύναμο κάθε δεύτερη μέρα.

Το 2023, το 9,5% του πληθυσμού της ΕΕ δεν ήταν σε θέση να αντέξει οικονομικά ένα γεύμα που περιείχε κρέας, ψάρι ή ένα ισοδύναμο για χορτοφάγους κάθε δεύτερη μέρα, 1,2 ποσοστιαίες μονάδες  υψηλότερα σε σύγκριση με το 2022 (8,3%) σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. 

Επιπλέον, εστιάζοντας στα άτομα που κινδυνεύουν από φτώχεια το 2023, το μερίδιο σε επίπεδο ΕΕ ήταν 22,3%, υποδηλώνοντας αύξηση 2,6 π.μ. σε σύγκριση με το 2022 (19,7%). Σε εθνικό επίπεδο, το υψηλότερο ποσοστό ατόμων που κινδυνεύουν από φτώχεια που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα σωστό γεύμα καταγράφηκε στη Σλοβακία (45,7%), ακολουθούμενη από την Ουγγαρία (44,9%) και τη Βουλγαρία (40,2%). Στην Ελλάδα το ποσοστό είναι 38,2. Από την άλλη πλευρά, το χαμηλότερο μερίδιο καταγράφηκε στην Ιρλανδία (4,2%), ακολουθούμενη από την Κύπρο (5,0%) και την Πορτογαλία (5,9%).

Στην ΕΕ, η διαφορά μεταξύ του συνολικού πληθυσμού και του πληθυσμού που κινδυνεύει από φτώχεια όσον αφορά την παροχή ενός κατάλληλου γεύματος ήταν 12,8 π.μ. Σε επίπεδο χώρας, η Ουγγαρία ανέφερε τη μεγαλύτερη διαφορά με 30,2 π.μ., ακολουθούμενη από τη Σλοβακία (27,9 π.μ. ) και την Ελλάδα (27,3 μ.μ.). Αντίθετα, η Σουηδία, η Κύπρος, το Λουξεμβούργο, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία ανέφεραν τις μικρότερες διαφορές, όλες κάτω από 4,0 π.μ.  

Η ικανότητα να πληρώνει κανείς ένα γεύμα με κρέας, ψάρι ή χορτοφαγικό ισοδύναμο κάθε δεύτερη μέρα είναι μεταξύ των στοιχείων που παρατηρούνται σε επίπεδο νοικοκυριού για τον υπολογισμό του ποσοστού σοβαρής υλικής και κοινωνικής στέρησης . Αυτός είναι ένας από τους βασικούς δείκτες του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων – Κοινωνικός πίνακας αποτελεσμάτων δεικτών . 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο