ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠρόστιμο σε ΑΒ Βασιλόπουλος στο Κορωπί

Πρόστιμο σε ΑΒ Βασιλόπουλος στο Κορωπί

3 λεπτά ανάγνωσης

Νέο πρόστιμο σε μεγάλο σουπερμάρκετ για διαφορετική τιμή στο ράφι και στο ταμείο

Για άλλη μία φορά επιβλήθηκε πρόστιμο από τις ελληνικές αρχές σε σούπερ μάρκετ για διαφορετική (υψηλότερη) τιμή σε προϊόν στο ταμείο, από αυτή που αναγράφει η ετικέτα στο ράφι. Οι εξηγήσεις των λιανοπωλητών για τις διαφορετικές τιμές στο ράφι και στο ταμείο, ποικίλουν και έχουν αποδοθεί σε αμέλεια, σε φόρτο εργασίας, σε καθυστέρηση της ενημέρωσης των ετικετών για αύξηση της τιμής, αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι εσκεμμένο. Όποια και αν είναι η αιτία το αποτέλεσμα επιβαρύνει την τσέπη του καταναλωτή ο οποίος άλλα έχει υπολογίσει και άλλα καλείται να πληρώσει. Οι καταναλωτές δεν παρατηρούν γρήγορα τη διαφορά στις τιμές και λόγω των σχετικά των μικρών ποσών ανά γύρο αγορών, δεν θα σκεφτούν ν’ αξιώσουν αποζημίωση. Ωστόσο σύμφωνα με Οργανώσεις προστασίας των καταναλωτών, το ποσό που επιβαρύνει τους καταναλωτές συνολικά είναι πολύ μεγάλο. Γι αυτό οι καταναλωτές πρέπει πάντα να ελέγχουν την απόδειξη για να δουν εάν οι τιμές με τις οποίες χρεώθηκαν συμβαδίζουν με τις τιμές για τις οποίες ενημερώθηκαν.

- Advertisement -

Σύμφωνα με το Κεφ. 1Α της ΥΑ 91354/2017 στα καταστήματα λιανικής πώλησης απαγορεύεται να υπάρχουν ή να προκύπτουν με οποιονδήποτε τρόπο εντός του καταστήματος πώλησης προϊόντων διαφορετικές τιμές πώλησης για το ίδιο προϊόν. Επίσης απαγορεύεται η απαίτηση ή η είσπραξη υψηλότερου τιμήματος από αυτό που προκύπτει από την πληροφορία που παρέχεται στον καταναλωτή. Αυτή τη διάταση των κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών, παραβίασε σουπερμάρκετ της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος στο Κορωπί. Μετά από έλεγχο που έγινε στο σουπερμάρκετ, διαπιστώθηκε ότι για το είδος «Μπύρα EZA LAGER κουτί 330ml» με BC5201246002659 αναγραφόταν επί της πινακίδας πώλησης τιμή  1,10€, ενώ η τιμή πώλησης του εν λόγω προϊόντος στο ταμείο ήταν 1,25€.

Η απόφαση επιβολής προστίμου

Με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 507/08-05-2025 Απόφαση του Αν. Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους χιλίων ευρώ (1.000,00€) στην επιχείρηση με την επωνυμία «ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», με έδρα επί της Λ. Σπάτων 81, Γέρακας, Τ.Κ. 153 44, σύμφωνα με το άρθρο 2Ε§1 του Κεφ. 1Α της με αρ. 91354/2017 Απόφασης του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.)» (ΦΕΚ 2983/Β’/30.8.2017), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, διότι κατά τον επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο υποκατάστημα της επιχείρησης που βρίσκεται επί των οδών Αττικής 26-28 & Χ. Παύλου, στο Κορωπί, διαπιστώθηκε ότι για το είδος «Μπύρα EZA LAGER κουτί 330ml» με BC5201246002659 αναγραφόταν επί της πινακίδας πώλησης τιμή  1,10€, ενώ η τιμή πώλησης του εν λόγω προϊόντος στο ταμείο ήταν 1,25€.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Δηλητηριάσεις από συμπληρώματα διατροφής: Στη δημοσιότητα έκθεση της Tox Info Suisse με 1.303 περιστατικά

Πενταετής ανάλυση 1.303 περιστατικών στην Ελβετία δείχνει ότι τα περισσότερα αφορούσαν παιδιά, ενώ οι σοβαρότερες δηλητηριάσεις συνδέθηκαν κυρίως με προϊόντα καφεΐνης και pre-workout

Νέα μελέτη δείχνει πώς μπορεί να μειωθεί το αρσενικό στο ρύζι χωρίς να αυξηθεί το κάδμιο

Νέα πολυετής μελέτη δείχνει ότι μια διαφορετική πρακτική άρδευσης μπορεί να μειώσει σημαντικά το καρκινογόνο αρσενικό χωρίς να αυξάνει ένα δεύτερο τοξικό μέταλλο, το κάδμιο

ΚΥΑ Ανθυγιεινού Επιδόματος στο ΥΠΑΑΤ: Το μνημείο ανισότητας που δημιουργεί υπαλλήλους δύο ταχυτήτων

Η νέα απόφαση διαχωρίζει την «ευπαθή ομάδα» των Κτηνιάτρων από τους «απρόσβλητους Χημικούς, Γεωπόνους και Βιολόγους στα εργαστήρια και τα κλιμάκια ελέγχων του ΕΦΕΤ, υπονομεύοντας τη συλλογική προσπάθεια και την κοινή λογική