Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σε ΦΕΚ οι ενισχύσεις σε κορινθιακή σταφίδα, αχλάδια, καπνό, σπαράγγια, κρόκο και μέλι

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΣε ΦΕΚ οι ενισχύσεις σε κορινθιακή σταφίδα, αχλάδια, καπνό, σπαράγγια, κρόκο και μέλι
spot_img

50€ ανά στρέμμα για την κορινθιακή σταφίδα – 150€ ανά στρέμμα για αχλάδια- 150€ για κρόκο – 200€ στα σπαράγγια – 8€ ανά κυψέλη για το μέλι.

Δημοσιεύθηκε στη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία γνωστοποιούνται τα ποσά των ενισχύσεων για το έτος 2022, που θα λάβουν οι γεωργοί, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην παραγωγή κορινθιακής σταφίδας, αχλαδιών, καπνού, κρόκου, σπαραγγιών, και μελιού.

Την ΚΥΑ υπογράφουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης.

Οι επαγγελματίες παραγωγοί κορινθιακής σταφίδας θα λάβουν ενίσχυση 50 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας. Όσοι δραστηριοποιούνται στην παραγωγή αχλαδιών θα ενισχυθούν με 150 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας. Το ύψος της ενίσχυσης για τους μη κατ’ επάγγελμα αγρότες ανέρχεται στο 50% του παραπάνω ποσού.

Οι αγρότες που καλλιεργούν κρόκο πανελλαδικά, συμπεριλαμβανομένου του βιολογικού, θα λάβουν ενίσχυση 150 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, η ενίσχυση στα σπαράγγια ορίστηκε σε 200 ευρώ ανά στρέμμα, ενώ οι παραγωγοί καπνού, οι οποίοι έχουν υποβάλλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης (ΕΑΕ) για το έτος 2022 και διατηρούν τουλάχιστον ένα στρέμμα καλλιέργειας ανά ποικιλία καπνού, θα λάβουν ενίσχυση 80 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας.

Τέλος, οι γεωργοί που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή μελιού σε όλη την επικράτεια, οι οποίοι είναι ενεργοί μελισσοκόμοι και διατηρούν τουλάχιστον 110 κατεχόμενες κυψέλες σύμφωνα με τα οριστικοποιημένα στοιχεία του Εθνικού Ηλεκτρονικού Μελισσοκομικού Μητρώου για το έτος 2022, θα λάβουν ενίσχυση 8 ευρώ ανά κατεχόμενη κυψέλη.

* Επισυνάπτεται το ΦΕΚ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πώς νιώθουν οι Θεσσαλονικείς όταν τρώνε έντομα – Μελέτη του ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ διερεύνησε την προθυμία των Ελλήνων καταναλωτών που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη να εντάξουν τα έντομα στη διατροφή τους.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να παραλάβει φορτία με ελληνικές ντομάτες

Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο του Incofruit Hellas στο cibum.

Είναι τα κατεψυγμένα τρόφιμα θρεπτικά; Είναι ασφαλής η χρήση λαδόκολλας; Ο Επιστήμονας τροφίμων Ν. Γδοντέλης απαντά σε ερωτήσεις του κοινού

Σε κρίσιμα ερωτήματα καταναλωτών σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων απάντησε ο επιστήμονας τροφίμων Νίκος Γδοντέλης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο