Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
16.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΣΕΑΟΠ: Βράβευση Ν. Καλογιάννη για την προσφορά του στην ελληνική ποτοποιία & αποσταγματοποιία

ΑρχικήΝέαΣΕΑΟΠ: Βράβευση Ν. Καλογιάννη για την προσφορά του στην ελληνική ποτοποιία & αποσταγματοποιία
spot_img

Ο Νίκος Καλογιάννης που διετέλεσε πρόεδρος για 12 χρόνια άλλαξε την εικόνα των αποσταγμάτων στην Ελλάδα.

Για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει όλα αυτά τα χρόνια στην ελληνική ποτοποιία & αποσταγματοποιία βραβεύτηκε πρόσφατα ο Νίκος Καλογιάννης από τον Σύνδεσμο Ελλήνων παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ). Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν κατά την διάρκεια της έκθεσης «Ελληνικό Απόσταγμα 2024» για τα 30 χρόνια προσφοράς του συνδέσμου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο επί σειρά ετών πρόεδρος του ΣΕΑΟΠ, Νίκος Καλογιάννης (πρόεδρος: 2010-2022 & αντιπρόεδρος: 2007-2010) άλλαξε την εικόνα των αποσταγμάτων στην Ελλάδα, δημιουργώντας την επώνυμη ζήτησή τους. Επίσης άνοιξε τον δρόμο για να περάσει τα σύνορα της χώρας το ελληνικό ούζο με αποτέλεσμα σήμερα να εξάγεται το 68% της παραγωγής.

Ο νυν πρόεδρος του Συνδέσμου, Χάρης Μαυράκης, ο επίτιμος πρόεδρος Χρίστος Λουτζάκης αλλά και τα μέλη Νίκος Κατσάρος και Δημήτρης Σπέντζας αναφέρθηκαν, στη μακρόχρονη και επιτυχή συνεισφορά του Νίκου Καλογιάννη στην εξέλιξη των αποσταγμάτων, ενώ τον χαρακτήρισαν Ambassador της Ελλάδος και «Πατέρα της Ελληνικής Ποτοποιίας». Επίσης οι κ.κ. Αποστολάκης και Τσιλιλής αναφέρθηκαν, με παρεμβάσεις τους, στη σημαντική συνεισφορά του κ. Καλογιάννη στην ανάδειξη των ελληνικών αποσταγμάτων.

Ο Νίκος Καλογιάννης με μια μακρά πορεία στα αποστάγματα, συνέβαλε στο να αναδείξει την κατηγορία των αποσταγμάτων και να προβάλει την Ελλάδα μέσα από τα αποστάγματα ανά τον κόσμο ενώ ουσιαστική ήταν και είναι η συμβολή του στην ανάδειξη του Πλωμαρίου της Λέσβου.

Ο ΣΕΑΟΠ, σε ανακοίνωσή του, ευχαριστεί θερμά τον Νίκο Καλογιάννη για την πολύτιμη προσφορά του και την αρωγή του όχι μόνο στα χρόνια που υπηρέτησε τον κλάδο ως πρόεδρος του Συνδέσμου, αλλά για τον συνεχή αγώνα και την αφοσίωση του στην προσπάθεια ανάδειξης και προστασίας των ελληνικών αποσταγμάτων.

ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα