ΑρχικήΝέαΣεφ κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες μαγειρεύοντας για 100 συνεχόμενες ώρες!

Σεφ κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες μαγειρεύοντας για 100 συνεχόμενες ώρες!

2 λεπτά ανάγνωσης

Η Νιγηριανή σεφ Hilda Baci κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες για πάνω από 10 ώρες.

Σε μια περίοδο που το μαγείρεμα γίνεται όλο και πιο γρήγορο για να εξυπηρετήσει τις αυξανόμενες ανάγκες, η Νιγηριανή σεφ Hilda Baci καταρρίπτει ρεκόρ Γκίνες μαγειρεύοντας για 100 συνεχόμενες ώρες.

- Advertisement -

Για περισσότερες από τέσσερις συνεχόμενες ημέρες, η Baci δούλευε πυρετωδώς σε μια κουζίνα στο Λάγος της Νιγηρίας, φτιάχνοντας δεκάδες διαφορετικά νιγηριανά πιάτα, όπως σούπες, ρύζι, ακάρα και ρύζι Jollof. Και όπως αναφέρει το Food&Wine, έκανε διάλειμμα μόνο για 1 ώρα κάθε 12 ώρες ή 5 λεπτά κάθε μία ώρα, για να πληροί τις προϋποθέσεις του κανονισμού για το ρεκόρ Γκίνες.

Στιγμιότυπο από τον λογαριασμό της Hilda Baci στο Instagram.

Να σημειωθεί πως ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ Γκίνες ήταν ο Ινδός σεφ Lata Tondon το 2019, με 87 ώρες και 45 λεπτά.

- Advertisement -

Η Baci σε 100 ώρες χρησιμοποίησε 55 διαφορετικές συνταγές, φτιάχνοντας 100 γεύματα και αξιοποιώντας 100 πιάτα στη διαδικασία.

Το ειδησεογραφικό μέσο  BBC έκανε λόγο για το αρχικό σχέδιο της Νιγηριανής σεφ, που ήταν να μαγειρέψει για 96 ώρες, αλλά το κοινό της την ενθάρρυνε να ξεπεράσει το στόχο της και να φτάσει το πολυπόθητο 100.

- Advertisement -

Στους εορτασμούς για αυτό το επίτευγμα συμμετείχε και ο πρόεδρος της Νιγηρίας, Muhammadu Buhari, ο που επαίνεσε τα επιτεύγματά της στο Twitter. «Μοιράζομαι την απέραντη χαρά όλων των Νιγηριανών καθώς η Hilda Bassey Effiong ( κατά κόσμον Hilda Baci) γράφει ιστορία καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ για τον μεγαλύτερο μαραθώνιο μαγειρικής», φέρεται να έλεγε το tweet.

Βέβαια, ακόμα η Γκίνες δεν έχει επιβεβαιώσει αν θα πάρει στα χέρια της το βραβείο, αλλά δήλωσε ενημερωμένη για την απόπειρα της Baci, την οποία θα εξετάσει και η ειδική Ομάδα Διαχείρισης Ρεκόρ, προτού το επισημοποιήσει.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Παρθένο ελαιόλαδο: Ελλάδα και Γαλλία στις χώρες με ευρήματα φυτοφαρμάκων, σύμφωνα με την EFSA

Αυξημένα τα ευρήματα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στο παρθένο ελαιόλαδο σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων

Ελλάδα: Ποιος φταίει για την ακρίβεια στα τρόφιμα; Τι απαντούν οι εκπρόσωποι του κλάδου

Η βιομηχανία και το λιανεμπόριο αποδίδουν τις ανατιμήσεις στο υψηλό ενεργειακό κόστος, τις διεθνείς πιέσεις και τις αυξήσεις στα νωπά προϊόντα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί υπερβολικών κερδών

Διαιτολόγος, σύμβουλος διατροφής, «ολιστικός διατροφολόγος» – Τι σημαίνει κάθε τίτλος στην Ελλάδα και σε ποιον να απευθυνθείτε

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν δεκάδες τίτλοι που ακούγονται επιστημονικοί. Μόνο ένας είναι νομικά κατοχυρωμένος