ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΣΕΤΕ: Αίτημα για παράταση – επέκταση της στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων από...

ΣΕΤΕ: Αίτημα για παράταση – επέκταση της στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης

1 λεπτά ανάγνωσης

Αίτημα για παράταση – επέκταση των μέτρων στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης ζητά ο ΣΕΤΕ σε επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, αλλά και στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Η επιβάρυνση που η αύξηση του ενεργειακού κόστους προκαλεί στη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων είναι τεράστια, πλήττοντας οριζόντια τους επιμέρους κλάδους του τουρισμού αναφέρει ο ΣΕΤΕ στην επιστολή του και ζητά τα εξής:

- Advertisement -

Συνέχιση της επιδότησης που ανακοινώθηκε για τον μήνα Ιανουάριο και τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο και επίσης κρίνεται απαραίτητη η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης των τουριστικών επιχειρήσεων που λειτουργούν στις ορεινές περιοχές της χώρας μας, για τις οποίες το κόστος θέρμανσης αποτελούσε ήδη και πριν τις πρόσφατες αυξήσεις τη μεγαλύτερη επιβάρυνση.

” Οι επιχειρήσεις αυτές δεν έχουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο (επειδή ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του σχετικού δικτύου), χρησιμοποιούν πετρέλαιο και άλλες πηγές, όπως pellet, για τη θέρμανση των εγκαταστάσεών τους, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να επωφεληθούν από τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί”, αναφέρει ο ΣΕΤΕ.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Η Μαίρη συστήνεται: Η κομμώτρια που ερωτεύτηκε έναν επιστήμονα και μπήκε στον κόσμο της ασφάλειας τροφίμων

Η αυθόρμητη κομμώτρια από τη Γλυφάδα παίρνει το μικρόφωνο, αποκαλύπτει ένα επικό love story που ξεκίνησε από ένα μανικιούρ και υπόσχεται να βάλει σε τάξη τις επιστημονικές εμμονές του Τάσου

Ελληνικά σχολικά κυλικεία: Τέλος τα τσιπς, τα κρουασάν και οι σοκολάτες – Τι θα μπορούν να αγοράζουν οι μαθητές από Σεπτέμβριο

Με στόχο να ενισχυθεί ο ρόλος του σχολείου στην υιοθέτηση σωστών διατροφικών συνηθειών από μικρή ηλικία.

Πώς μία έτοιμη σάλτσα της αγοράς εξολοθρεύει επικίνδυνα βακτήρια αντί να τα αναπτύσσει σύμφωνα με πειραματική μελέτη

Οι ερευνητές παρακολούθησαν επί 14 ημέρες την πορεία 14 στελεχών λιστέριας και σαλμονέλας μετά την εισαγωγή τους σε τρόφιμα έτοιμα προς κατανάλωση