Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023
3.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΣΕΒΤ: Προκήρυξη 13ου εθνικού διαγωνισμού Ecotrophelia 2023

ΑρχικήΝέαΣΕΒΤ: Προκήρυξη 13ου εθνικού διαγωνισμού Ecotrophelia 2023
spot_img

Φοιτητές, που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων, μπορούν να αναδείξουν το δημιουργικό τους πνεύμα και τις καινοτόμες προτάσεις τους, δημιουργώντας επιπλέον μια πηγή ιδεών για τη βιομηχανία.

Την προκήρυξη του 13ου εθνικού διαγωνισμού για τη δημιουργία οικολογικών – καινοτόμων προϊόντων διατροφής, Ecotrophelia 2023, ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών (ΣΕΒΤ).

   Ο ΣΕΒΤ διοργανώνει από το 2011 τον Διαγωνισμό Ecotrophelia, που έχει καταστεί θεσμός, με μεγάλη απήχηση και σημαντικές ευρωπαϊκές διακρίσεις. Ο διαγωνισμός δίνει τη δυνατότητα στους νέους φοιτητές, που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων, να αναδείξουν το δημιουργικό τους πνεύμα και τις καινοτόμες προτάσεις τους, δημιουργώντας επιπλέον μια πηγή ιδεών για τη βιομηχανία.

   Δικαίωμα συμμετοχής στον εθνικό διαγωνισμό έχουν όλοι οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ερευνητικών ινστιτούτων της χώρας, οι οποίοι θα αναπτύξουν το δικό τους καινοτόμο προϊόν διατροφής, που θα παρουσιάζει οπωσδήποτε στοιχεία οικολογικής καινοτομίας και το οποίο θα τεθεί σε γευστική δοκιμή από την εθνική επιτροπή αξιολόγησης.

   Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει πέντε βραβεία: Το χρυσό βραβείο με χρηματικό έπαθλο αξίας 1.500 ευρώ, το αργυρό βραβείο με χρηματικό έπαθλο αξίας 1.200 ευρώ, το χάλκινο βραβείο με χρηματικό έπαθλο αξίας 1.000 ευρώ, το βραβείο καλύτερης παρουσίασης, με χρηματικό έπαθλο αξίας 800 ευρώ και το βραβείο καλύτερου πλάνου μάρκετινγκ & εμπορίας, με χρηματικό έπαθλο αξίας 800 ευρώ.

   Η νικήτρια ομάδα του εθνικού διαγωνισμού θα συμμετέχει σε δεύτερη φάση στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Ecotrophelia 2023, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης “Anuga” στην Κολωνία. Στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό θα λάβουν μέρος όλες οι νικήτριες ομάδες ευρωπαϊκών χωρών που θα έχουν αναδειχθεί σε εθνικό επίπεδο.

   Για τη συμμετοχή στον εθνικό διαγωνισμό οι καταληκτικές ημερομηνίες είναι:

   -Παρασκευή 31η Μαρτίου 2023: Υποβολή Φόρμας Συμμετοχής

   -Παρασκευή 19 Μαΐου 2023: Υποβολή Αναλυτικού Τεχνικού Φακέλου.

   Η αξιολόγηση των διαγωνιζόμενων προϊόντων και η τελετή βράβευσης των νικητών θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2023.

   Η υποβολή των προτάσεων γίνεται ηλεκτρονικά. Περισσότερες πληροφορίες καθώς και έγγραφα του διαγωνισμού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του ΣΕΒΤ (www.sevt.gr).

Ακολουθήστε μας στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσα φυτοφάρμακα έχει το Ελληνικό μέλι; Επιστημονική μελέτη του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου 

Τι έδειξε μελέτη Ελλήνων επιστημόνων για την παρουσία φυτοφαρμάκων σε δείγματα ελληνικού μελιού και για το πόσο επικίνδυνα είναι για την υγεία των καταναλωτών.

Kinder: Ο ισχυρισμός υγείας «βοηθά στην ανάπτυξη» που απέρριψε η EFSA

Η Ferrero προσπάθησε να εξασφαλίσει ισχυρισμό υγείας για τα παιδιά, με μελέτες που δεν είχαν σχέση με την ανάπτυξη των παιδιών!

Κλειστά αύριο καταστήματα και απαγόρευση ντελίβερι σε βόρεια και βορειοανατολική Αττική- Σημερινές εικόνες διανομέων στο χιόνι κάνουν το γύρο του διαδικτύου

Κλειστά αύριο τα καταστήματα στην βόρεια και βορειοανατολική Αττική και απαγορεύονται μετά τις 18.00 οι υπηρεσίες delivery ή courier στις ίδιες περιοχές. Συνεχίζουν σήμερα τις παραδόσεις φαγητού πολλές επιχειρήσεις, ακόμα και σε περιοχές με πολύ χιόνι.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα