Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
24.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στις 18 Νοεμβρίου η έκθεση «Μεγάλα κόκκινα κρασιά 2023» στα Σπάτα

ΑρχικήΝέαΣτις 18 Νοεμβρίου η έκθεση «Μεγάλα κόκκινα κρασιά 2023» στα Σπάτα
spot_img

Συμμετέχουν 35 ελληνικά και 40 ξένα οινοποιεία.

Τα μεγαλύτερα οινοποιεία απ’ όλη την Ελλάδα και εισαγωγείς ξένων κρασιών, θα παρουσιάσουν για ένατη χρονιά στο οινόφιλο κοινό τα καλύτερα κόκκινα κρασιά τους, στην έκθεση «Μεγάλα κόκκινα κρασιά» που θα διεξαχθεί στις 18 Νοεμβρίου στον Πύργο Πετρέζα (Σπάτα).

   Σε ό,τι αφορά τον ελληνικό αμπελώνα, το ενδιαφέρον των γευσιγνωστών επικεντρώνεται στο γεγονός, ότι πολλά οινοποιεία παρουσιάζουν σε αντιπαραβολή το καλύτερο, πρόσφατης εσοδείας, κόκκινο κρασί τους (φέτος εν γένει, του 2020) με το ίδιο κρασί από παλαιότερη εσοδεία, δηλαδή παλαιωμένο, συχνά πάνω από δέκα χρόνια.

   Στην έκθεση συμμετέχουν 35 ελληνικά και 40 ξένα οινοποιεία μέσω των αντιπροσώπων τους, με κρασιά από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, τις ΗΠΑ και την Αργεντινή. Τόσο τα ελληνικά, όσο και τα ξένα κρασιά, συνολικά 190 ετικέτες, είναι κορυφαίας ποιότητας, με βαθμολογίες από τους πιο γνωστούς οινοκριτικούς, στην πλειονότητά τους ανάμεσα στο 93%-98% και φτάνοντας σε κάποιες περιπτώσεις το «perfect» 100%.

   Την τιμητική τους έχουν οι δύο περιοχές-φάροι παραγωγής ερυθρών οίνων της χώρας, η Νεμέα και η Νάουσα, με 12 και 19 ετικέτες αντιστοίχως, ενώ τιμώμενη περιοχή του διεθνούς αμπελώνα είναι φέτος η Τοσκάνη με 12 ετικέτες, ανάμεσά τους οι εμβληματικές Sassicaia, Tenuta San Guido και Ornellaia. Από τη Γαλλία ξεχωρίζουν Μπορντό, όπως τα Château Latour και Margaux και σπάνια κρασιά της Βουργουνδίας, όπως το Vosne-Romanée του Domaine de Montille και το Morey Saint Denis του Clos de Tart Grand Cru Monopole. Το παλαιότερο ελληνικό κρασί είναι το Αμέθυστος 1997 από το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη στη Δράμα και το παλαιότερο ξένο, το Guado al Tasso του Antinori, εσοδείας 2006. 

   Οι γευσιγνωσίες οίνων πλαισιώνονται από εφήμερο («pop-up») εστιατόριο του Πύργου Πετρέζα με μενού του αρχιμάγειρα Μιλτιάδη Κιούκα, εμπνευσμένο από την κουζίνα των γαλλικών μπιστρό, επ’ ευκαιρία της άφιξης στην Ελλάδα, δύο ημέρες πριν από την έκθεση, των οίνων Μποζολέ Νουβό που θα είναι διαθέσιμα προς κατανάλωση.

   Περισσότερες πληροφορίες για τα κρασιά, τον τρόπο λειτουργίας της έκθεσης, το εστιατόριο και τη γιορτή του Μποζολέ Νουβό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο: www.fineredwines.gr

ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εμφιαλωμένα νερά: Κίνδυνος για τους Ευρωπαίους – Νέα παρέμβαση της Foodwatch

"Nestlé: Σταμάτα την απάτη με νερό σε πλαστικά μπουκάλια!" είναι ο τίτλος της νέας εκστρατείας της Οργάνωσης προστασίας καταναλωτών Foodwatch.

Δηλητηριάσεις μαθητών στη Λαμία: Ξεκίνησε ο έλεγχος στην εταιρεία των σχολικών γευμάτων

Δείγματα του φαγητού που κατανάλωσαν τα παιδιά βρίσκονται ήδη στα εργαστήρια αναλύσεων για να εντοπιστεί η αιτία.

Γλυκιά εξαπάτηση: Οι γίγαντες τροφίμων ξεγελούν τα παιδιά μέσω των συσκευασιών τους

Μια συντονισμένη δράση ενάντια στις παραπλανητικές συσκευασίες για παιδιά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα