Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
26.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στο οινοποιείο του Γιάννη Μπουτάρη η ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου

ΑρχικήΝέαΣτο οινοποιείο του Γιάννη Μπουτάρη η ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου
spot_img

Ο δήμαρχος Νάουσας πρόσφερε στην κ. Σακελλαροπούλου ένα εξαιρετικό, παλαιωμένο κρασί της οικογένειας του Γιάννη Μπουτάρη

Το “Κτήμα κυρ Γιάννη”, στο Γιαννακοχώρι της Νάουσας, επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ξεναγήθηκε στο οινοποιείο από τον Γιάννη Μπουτάρη και τον γιο του Στέλιο.

Στο γεύμα που ακολούθησε, στον ίδιο χώρο, και παρέθεσε ο δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας η κ. Σακελαροπούλου αναφέρθηκε στην επίσκεψη της στη Νάουσα για τα 200 χρόνια από το ολοκαύτωμα των Ναουσαίων αλλά και στο “Κτήμα κυρ-Γιάννη”.

Είπε ότι ήταν συγκινητική η αναπαράσταση της Θυσίας των Ναουσαίων στον ποταμό Αράπιτσα, από τα κορίτσια με τις παραδοσιακές ενδυμασίες μέσα στη βροχή και σημείωσε: “Αυτό που στα ταξίδια μου το νιώθω – και το έζησα στη Νάουσα πολύ έντονα – είναι οι άνθρωποι στα μπαλκόνια ή στο δρόμο που μου λένε “ευχαριστώ πρόεδρε”, αυτό είναι η πιο συγκινητική στιγμή που νιώθω”. Για τον Γιάννη Μπουτάρη εξέφρασε τη χαρά ότι μπορεί να τον αποκαλεί φίλο της πριν ακόμη εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ξέρει καλά τον ίδιο και μίλησε για το μεράκι που έχουν ο ίδιος και τα παιδιά του για το κρασί.

Ο δήμαρχος, Νικόλας Καρανικόλας απευθύνθηκε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σημείωσε ότι “ο Δήμος Νάουσας είναι ένας τόπος ευλογημένος από τη φύση, το βουνό, τα δυο χιονοδρομικά κέντρα που βρίσκονται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από την πόλη της Νάουσας, το υπέροχο άλσος του Αγίου Νικολάου, το βραβευμένο Δημοτικό μας Πάρκο που ανήκει πλέον στους Ιστορικούς Κήπους της Ευρώπης. Είναι ένας τόπος που διακρίνεται για την ιστορία, τον πολιτισμό, τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, όπως είναι η εμβληματική Σχολή του Αριστοτέλη όπου διδάχτηκε ο Μέγας Αλέξανδρος και το Αρχαίο Θέατρο της Μίεζας”.

“Η Νάουσα αποτελεί ιδανικό προορισμό σε όλους όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν την παράδοση και την ιστορία της. Η Νάουσα είναι η πόλη του οίνου και η πόλη των νερών”, είπε και εξήγησε γιατί επέλεξε να υποδεχθεί την κ. Σακελλαροπούλου στο “Κτήμα κυρ Γιάννη”, λέγοντας: “Επιλέξαμε σήμερα, να σας υποδεχθούμε στο πανέμορφο «Κτήμα κυρ Γιάννη» της οικογένειας του Γιάννη Μπουτάρη, σε ένα οινοποιείο με μεγάλη παράδοση και ιστορία στην παραγωγή κρασιού, σε μια οινοποιητική μονάδα που πρωτοπορεί στον αγροδιατροφικό τομέα, στην οικονομική και τουριστική προοπτική για τον τόπο μας. Σε αυτόν τον όμορφο χώρο που βρισκόμαστε, στην εύφορη τούτη γη, με τους αμπελώνες να απλώνονται μπροστά μας, θα ήθελα να τονίσω ότι ξεχωρίζει το ξινόμαυρο κρασί που παράγεται στην περιοχή μας και αποτελεί μια ξεχωριστή, φημισμένη οινική ποικιλία που έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας. Ο Δήμος μας, λοιπόν, είναι ένας τόπος που αξίζει να τον επισκεφθούν οι ταξιδιώτες 365 ημέρες το χρόνο τόσο για την ιστορία και την παράδοσή του, όσο και για την απαράμιλλης ομορφιάς φύση που διαθέτει, καθώς και για τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που παράγει όπως είναι το ξινόμαυρο κρασί, τα φρούτα, αλλά και η ξεχωριστή τοπική γαστρονομία. Προσπαθούμε μαζί με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την στήριξη της πολιτείας, τους παραγωγικούς φορείς και τα ζωντανά «κύτταρα» της κοινωνίας μας να αναδείξουμε τη Νάουσα και την Ημαθία σε μια περιοχή πολύπλευρου τουριστικού ενδιαφέροντος για όλες τις εποχές του χρόνου, με παροχές φιλοξενίας που βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα”.

Ο δήμαρχος Νάουσας πρόσφερε στην κ. Σακελλαροπούλου ένα εξαιρετικό, παλαιωμένο κρασί της οικογένειας του Γιάννη Μπουτάρη.

Ο Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε στη σχέση της οικογένειας του με τα κρασιά και στη δική του διαδρομή ως αμπελουργός και οινοποιός. Για τη Νάουσα είπε ότι από τα 500 στρέμματα αμπελουργίας που είχε στα μέσα της δεκαετίας του ’60 έφτασε να έχει στο τέλος της δεκαετίας του ’70 πάνω από 5.000 στρέμματα, σήκωσε κεφάλι και έφτασε σήμερα να βρίσκεται σε μία από τις καλύτερες θέσεις της Ελλάδας στην παραγωγή κρασιού.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σουβλάκια: Πόσο επιβλαβής είναι η κατανάλωση καμένου κρέατος και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Πώς μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα σχηματισμού επιβλαβών ενώσεων από το ψήσιμο του κρέατος.

Επικίνδυνες κάψουλες καφέ: Βρέθηκε ακρυλαμίδιο, φουράνιο και γλυφοσάτη σε εργαστηριακές αναλύσεις

Ο καφές είναι ένα ρόφημα που προκαλεί διαρκή συζήτηση σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους του για την υγεία.

Φονικές σοκολάτες: Αυξάνονται τα θύματα – Δύο νεκροί και 169 σοβαρές τροφικές δηλητηριάσεις

Τα θύματα της φονικής σοκολάτας αυξάνονται παρά την μαζική ανάκληση των επικίνδυνων προϊόντων που είχε γίνει τον Ιούνιο.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο