Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στον “αέρα” προγραμματισμένοι γάμοι και εκδηλώσεις στα ξενοδοχεία.

ΑρχικήΝέαΣτον "αέρα" προγραμματισμένοι γάμοι και εκδηλώσεις στα ξενοδοχεία.
spot_img

cibum team

Το cibum.gr έχει στα χέρια του και μελέτησε το προσχέδιο του υγειονομικού πρωτοκόλλου που θα πρέπει να εφαρμόσει κάθε ξενοδοχείο, όταν ανοίξουν τον Μαϊο και αναμένεται να βγει σε ΦΕΚ ως τα τέλη Απριλίου 2021. Εντύπωση και πολλά ερωτήματα προκαλεί η τελευταία αναφορά στην παράγραφο για τις υπηρεσίες του ξενοδοχείου, όπου αποτυπώνεται η παρακάτω απαγόρευση:

‘’Απαγόρευση εισόδου στο κατάλυμα σε μη διαμένοντες. Της απαγόρευσης εισόδου εξαιρείται το προσωπικό του καταλύματος καθώς και οι εξεταζόμενοι στο πλαίσιο προφορικών εξετάσεων για την απόκτηση πάσης φύσεως πιστοποιητικών γλωσσομάθειας ή εξέτασης ξένων γλωσσών, με βάση τα οριζόμενα για αυτή την περίπτωση πρωτόκολλα.’’

Πέρυσι, όπου τα ξενοδοχεία λειτούργησαν με μέτρα πρόληψης COVID19 και εφάρμοσαν το Health First, η αντίστοιχη αναφορά Παράρτημα 1 παρ. Ζ17 του ΦΕΚ 2084B/2020: Επαναλειτουργία ξενοδοχείων, υγειονομικά πρωτόκολλα και πιστοποίηση «Health First» ήταν: ‘’Απαγόρευση εισόδου στα δωμάτια, σε μη διαμένοντες.’’

Εάν η συγκεκριμένη πρόταση γίνει αποδεκτή, και όντως στα ξενοδοχεία θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε υποψηφίους εξετάσεων, προκαλούνται μεγάλα προβλήματα τόσο στα ξενοδοχεία, όσο και σε όσους έχουν ήδη προγραμματίσει γάμους, βαφτίσεις και άλλες εκδηλώσεις με το σκεπτικό της επιπεδοποίησης και μείωσης των κρουσμάτων, αλλά και βασιζόμενοι στις εξαγγελίες περί μερικής επιστροφής στην κανονικότητα, τουλάχιστον στην περσινή καλοκαιρινή κατάσταση. Τι θα γίνει λοιπόν, με τους εξωτερικούς πελάτες των εστιατορίων και των bar των ξενοδοχείων; Τι θα γίνει με τους εξωτερικούς πελάτες για τις υπηρεσίες επί της παραλίας; Τι μέλλει γενέσθαι με τις υπηρεσίες των spa; Τι θα γίνει με τους γάμους και τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί από τον χειμώνα; Και μάλιστα έχουν δοθεί και οι προκαταβολές;

Η περυσινή υποχρέωση των υπαλλήλων της υποδοχής, να ελέγχουν ποιος ανεβαίνει στα δωμάτια, που ήταν ένας πονοκέφαλος ή μάλλον μια ανεφάρμοστη στην πράξη νομική απαίτηση των πρωτοκόλλων του 2020, αντί να εξαλειφθεί, γίνεται φέτος χειρότερη, με καθολική απαγόρευση εισόδου στο ξενοδοχείο όσων δεν διαμένουν σε αυτό. Αν δεν αλλάξει η συγκεκριμένη δέσμευση, οι οικονομικές απώλειες των ξενοδόχων θα κορυφωθούν,  ενώ και για όσους ελπίζουν σε ανεμπόδιστες και ανέφελες μεγάλες οικογενειακές ή προσωπικές εκδηλώσεις εντός του καλοκαιριού θα πρέπει να αλλάξουν άμεσα τα σχέδια τους. 

Σε δήλωσή της στο cibum,  η κ. Έφη Καλαϊτζίδη ιδιοκτήτρια του Κassandra Βay Resort & Spa στη Σκιάθο δήλωσε: «Θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα. Ακόμα ένα μεγάλο χτύπημα για εμάς. Κανένας δεν μας είχε προϊδεάσει για αυτή την εξέλιξη και κινηθήκαμε βάση όσων ακούγαμε περί ανοίγματος στον τουρισμό το καλοκαίρι. Γι’ αυτό και προγραμματίσαμε γάμους στους ανοιχτούς χώρους μας, σε κήπους και πισίνες και, ενημερώνοντας φυσικά τους πελάτες για τις προϋποθέσεις στον αριθμό των προσκεκλημένων και για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ακολουθήσουν και αυτοί και οι καλεσμένοι τους. Έχουν μπει ήδη και οι προκαταβολές» τόνισε η  κ. Καλαϊτζίδη η οποία απηύθυνε έκκληση στους  αρμόδιους να το ξανασκεφτούν και να δώσουν μία ευκαιρία ανάσας στους ξενοδόχους. 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα