Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, 2025
12.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συνάντηση Λιβανού με τον Γενικό Διευθυντή του FAO

ΑρχικήΝέαΣυνάντηση Λιβανού με τον Γενικό Διευθυντή του FAO
spot_img

O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός συναντήθηκε στη Ρώμη με τον Γενικό Διευθυντή του FAO (Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών), κ. Qu Dongyu, στην έδρα του Οργανισμού, στη Ρώμη.

Ο Υπουργός συνεχάρη τον Γενικό Διευθυντή για το επιτυχημένο έργο που συντελείται από τον FAO, τη συνέπεια στο όραμά του για βιώσιμα συστήματα αγροδιατροφής και κυρίως για τις προσπάθειές του για την καταπολέμηση της πείνας. 

Υπογράμμισε επίσης ότι Ελλάδα και FAO μοιράζονται τις ίδιες απόψεις και συμφώνησαν ότι τα προβλήματα μπορούν να αποτελέσουν ευκαιρία και πηγή προόδου. Παράλληλα, υπενθύμισε την παρέμβασή του κατά την πρόσφατη Διάσκεψη του FAO, υπέρ μιας ολιστικής προσέγγισης για τα βιώσιμα συστήματα αγροδιατροφής. 

Επί πλέον ο Υπουργός επαίνεσε τον Γενικό Διευθυντή για τον πρόσφατο διορισμό του κ. Στέφανου Φωτίου ως Διευθυντή του νεοϊδρυθέντος γραφείου για τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς και για τη σύσταση του νέου γραφείου.

Ο Γενικός Διευθυντής  του FAO εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον ελληνικό πολιτισμό και δήλωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο μεταλαμπαδεύοντας την πλούσια εμπειρία και παράδοσή της, για παράδειγμα μέσω των Παγκοσμίως Σημαντικών Συστημάτων Αγροτικής Κληρονομιάς (GIAHS), της γεωγραφικής ένδειξης και της κλιματικής ανθεκτικής γεωργίας. Ανέδειξε, μάλιστα, τη σημαντικότητα του ρόλου αυτού, δεδομένου ότι οι μικροκαλλιεργητές, αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος (84%) από τα 570 εκατομμύρια αγροκτήματα του κόσμου.

Ο Υπουργός και ο Γενικός Διευθυντής, συμφώνησαν ότι οι καλές επενδυτικές ευκαιρίες σε συστήματα αγροδιατροφής, μπορούν να αποτελέσουν κινητήρια δύναμη για βιώσιμη πολυτομεακή οικονομική ανάπτυξη. Τονίσθηκε μάλιστα ότι η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες να δημιουργήσει τοπικά, παραδοσιακά και ιστορικά συστήματα αγροδιατροφής, που θέτουν τους πραγματικούς αγρότες στο επίκεντρο, ενισχύοντας παράλληλα την ικανότητά τους για καλύτερη ζωή και βοηθώντας στον ψηφιακό αγροτικό μετασχηματισμό.

Από την άποψη αυτή, ο Γενικός Διευθυντής και ο Υπουργός συζήτησαν διεξοδικά για τη Διεθνή Πλατφόρμα για Ψηφιακά Τρόφιμα και Γεωργία, καθώς και για τις ευκαιρίες που παρέχουν τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα σε νεοφυείς επιχειρήσεις, βοηθώντας στο μετασχηματισμό των συστημάτων αγροδιατροφής μας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Coca Cola: «Σταματήστε την κατανάλωση» – Η μία μετά την άλλη οι χώρες ανακαλούν αναψυκτικά του αμερικάνικου κολοσσού

Σε πανικό οι αρχές, ερευνούν ποιες παρτίδες έχουν διανεμηθεί στις 11 χώρες που ειδοποιήθηκαν για σοβαρό κίνδυνο από τοξική ουσία σε αναψυκτικά της Coca Cola.

“Το πόδι του Chef” – Ατυχήματα και παθήσεις των εργαζομένων σε κουζίνες – Της Ορθοπαιδικού Άννας Λεντή*

Επειδή η πραγματική κουζίνα δεν είναι master chef, η Χειρουργός Ορθοπαιδικός Άννα Λεντή, αναλύει στο Cibum τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις κουζίνες και πως μπορούν να προστατευτούν.

Τι είναι το αλτερνάρια και γιατί ανακαλούνται τρόφιμα που το περιέχουν

Γιατί ανακλήθηκε ταχίνι που περιέχει αλτερνάρια;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο