Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022
17.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: Ιταλικό σαλάμι ύποπτο για τη νέα επιδημία σαλμονέλας

ΑρχικήPicksNews LineΗΠΑ: Ιταλικό σαλάμι ύποπτο για τη νέα επιδημία σαλμονέλας
spot_img

Τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις ΗΠΑ, αργά το Σάββατο ανακοίνωσαν μια επιδημία με 20 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε 8 πολιτείες, ενώ τρεις από τους ασθενείς νοσηλεύτηκαν. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι.

Η επιδημία συνδέεται με το εμπορικό σήμα Citterio Premium Italian-Style Salame Sticks που πωλείται στο Trader Joe’s και σε άλλα καταστήματα.

“Εννέα άτομα ερωτήθηκαν για τρόφιμα που έτρωγαν πριν αρρωστήσουν, και οκτώ ανέφεραν ότι έτρωγαν ή ίσως έτρωγαν αυτό το προϊόν (Citterio)”, σύμφωνα με το CDC. “Οι ερευνητές εξακολουθούν να εργάζονται για να καθορίσουν πιθανώς επιπλέον προϊόντα που ενδέχεται να έχουν επιμολυνθεί.»

Η ανακοίνωση του CDC για τις πολλαπλές εστίες στις 8 πολιτείες, έρχεται μια ημέρα μετά την προειδοποίηση του Υπουργείου Υγείας της Μινεσότα (MDH) προς τους καταναλωτές της, η οποία αναφέρει να μην τρώνε Premium Ιταλικού Τύπου Salame Sticks που παράγονται από τη Citterio και έχουν πωληθεί στο Trader Joe’s ή σε άλλους λιανοπωλητές μετά τη σύνδεση των σαλμονελώσεων με το προϊόν, σύμφωνα με το Food Safety News.

Το 80% όσων έχουν μολυνθεί, είναι κάτω από 18 ετών. Αυτό είναι ανησυχητικό, γιατί οι πολύ νέοι ασθενείς έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν σοβαρά συμπτώματα από τη Salmonella.

Το CDC συμβουλεύει τους καταναλωτές να μην καταναλώσουν αυτό το προϊόν από οποιαδήποτε παρτίδα και αν προέρχεται, και με οποιαδήποτε ημερομηνία λήξης και αν φέρει. Επίσης, κάνει για ακόμα μια φορά ιδιαίτερη μνεία στις καλές πρακτικές υγιεινής στις κουζίνες των νοικοκυριών.

Σχετικά με τη σαλμονέλα:

  • Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί με Salmonella αναπτύσσουν διάρροια, πυρετό και κράμπες στο στομάχι 6 ώρες έως και 6 ημέρες μετά την έκθεσή τους στο βακτήριο.
  • Η ασθένεια διαρκεί συνήθως 4 έως 7 ημέρες και οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν χωρίς θεραπεία.
  • Σε μερικούς ανθρώπους, η ασθένεια μπορεί να είναι τόσο σοβαρή που ο ασθενής να χρειαστεί νοσηλεία. Η μόλυνση από Salmonella  μπορεί να εξαπλωθεί από τα έντερα, στην κυκλοφορία του αίματος και εν συνεχεία σε άλλα μέρη του σώματος.
  • Τα παιδιά κάτω των 5 ετών, οι ενήλικες άνω των 65 ετών και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, είναι πιο πιθανό να έχουν σοβαρή ασθένεια.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελέτη: Τα δοχεία με μπαχαρικά οι βασικοί “ένοχοι” για την παρουσία παθογόνων στις οικιακές κουζίνες

Για πρώτη φορά εξετάστηκαν τα βαζάκια με μπαχαρικά όσον αφορά τη διασταυρούμενη μόλυνση - Μεταφέρουν περισσότερα παθογόνα και μικροοργανισμούς από οποιοδήποτε άλλο οικιακό εξοπλισμό!

GFSI: Τρίμηνη αποβολή του IFS – Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα