ΑρχικήΝέαΣυνεχίζεται η ανοδική πορεία στις πωλήσεις τροφίμων και ποτών

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία στις πωλήσεις τροφίμων και ποτών

cibum team

Αν και οι πωλήσεις του οργανωμένου λιανεμπορίου το πρώτο τρίμηνο του έτους παρουσιάζουν επιβράδυνση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο, η κατηγορία των τροφίμων και ποτών είναι η μοναδική που αναπτύσσεται με ρυθμό 4,2%, ενώ οι κατηγορίες που αφορούν τα Προϊόντα Προσωπικής Περιποίησης, καθώς και τα Προϊόντα Οικιακής Χρήσης παρουσιάζουν μείωση στις πωλήσεις τους σε αξία σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020 κατά 8,9% και 7,4% αντίστοιχα. Το σύνολο των κατηγοριών bazaar εμφανίζει την πιο θετική τάση, στο 16,5%, ενώ επίσης τα φρέσκα και επί ζυγίω προϊόντα αναπτύσσονται, αρκετά πιο συγκρατημένα, κατά 1,5%.

Σε επίπεδο υποκατηγοριών, αρκετές από τις κατηγορίες αλκοολούχων ποτών παρουσιάζουν εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με πέρυσι (ρούμι +67,7%, κρασιά +49,1%, ουίσκι +43,6%, μπίρες +27,3%), γεγονός που αποδεικνύει ότι η αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης έχει αυξήσει τη διασκέδαση, αλλά και την κατανάλωση αλκοόλ εντός του σπιτιού.

- Advertisement -

Συνολικά το οργανωμένο λιανεμπόριο παρουσιάζει επιβράδυνση στις πωλήσεις σύμφωνα με την NielsenIQ με την αύξηση των εσόδων να κυμαίνεται στο 1,9% (στοιχεία έως 28 Μαρτίου 2021), σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο, ενώ είναι ενδεικτικό ότι η τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου έκλεισε με αρνητικό πρόσημο 1,2%.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η σύγκριση με τον περσινό Μάρτιο σίγουρα επηρεάζει την εικόνα των φετινών εσόδων, με γνώμονα ότι πέρυσι το συγκεκριμένο διάστημα το καθολικό lockdown της χώρας εκτόξευσε τις πωλήσεις στα σούπερ μάρκετ, που έτρεξαν με ρυθμούς άνω του 30%.Σε επίπεδο πρώτου τριμήνου, σύμφωνα με τη NielsenIQ, τα επονομαζόμενα ως ταχυκίνητα προϊόντα (FMCGs) στο σύνολό τους παρουσιάζουν σχετικά πιο μετριοπαθή ανάπτυξη στο 1,2%.

- Advertisement -

Την ίδια στιγμή φαίνεται να συνεχίζουμε να δίνουμε σημασία στην υγιεινή και στον καθαρισμό των χεριών, καθώς η κατηγορία των απολυμαντικών χεριών παρουσιάζει αύξηση στις πωλήσεις της κατά 15% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Πηγή: Ναυτεμπορική

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Νέα μελέτη δείχνει πώς μπορεί να μειωθεί το αρσενικό στο ρύζι χωρίς να αυξηθεί το κάδμιο

Νέα πολυετής μελέτη δείχνει ότι μια διαφορετική πρακτική άρδευσης μπορεί να μειώσει σημαντικά το καρκινογόνο αρσενικό χωρίς να αυξάνει ένα δεύτερο τοξικό μέταλλο, το κάδμιο

ΚΥΑ Ανθυγιεινού Επιδόματος στο ΥΠΑΑΤ: Το μνημείο ανισότητας που δημιουργεί υπαλλήλους δύο ταχυτήτων

Η νέα απόφαση διαχωρίζει την «ευπαθή ομάδα» των Κτηνιάτρων από τους «απρόσβλητους Χημικούς, Γεωπόνους και Βιολόγους στα εργαστήρια και τα κλιμάκια ελέγχων του ΕΦΕΤ, υπονομεύοντας τη συλλογική προσπάθεια και την κοινή λογική

Λούπινο σε αλεύρι, ψωμί και καφέ: Η ΕΕ ζητά εντατική παρακολούθηση αλκαλοειδών που συνδέονται με δηλητηριάσεις

Νέα ευρωπαϊκή σύσταση για το λούπινο μετά τις ανησυχίες για τοξικά αλκαλοειδή και περιστατικά δηλητηρίασης