Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023
1.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κάμερες: Τα 4 οφέλη από την παρακολούθηση της παραγωγής τροφίμων

ΑρχικήΝέαΚάμερες: Τα 4 οφέλη από την παρακολούθηση της παραγωγής τροφίμων
spot_img

cibum team


Οι κατασκευαστές τροφίμων συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τις καθημερινές προκλήσεις λόγω της συνεχιζόμενης παγκόσμιας πανδημίας. Αρχικά, τα στελέχη των επιχειρήσεων τροφίμων, ανησυχούσαν κυρίως για τον βαθμό και τη διάρκεια της επιδημίας αλλά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα,  έπρεπε να ικανοποιήσουν νέες απαιτήσεις ασφάλειας, φροντίζοντας παράλληλα το προσωπικό τους και διατηρώντας υψηλές προδιαγραφές στις εγκαταστάσεις τους. Σε αντίθεση με τους περισσότερους επαγγελματικούς κλάδους όπου η εργασία μπορεί πλέον να γίνεται εξ’ αποστάσεως, στην βιομηχανία τροφίμων οι εργασίες πρέπει να γίνονται με φυσική παρουσία.  

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, οι κατασκευαστές τροφίμων, πρέπει να αξιολογούν συνεχώς την ασφάλεια τους. Ενώ ο καλύτερος τρόπος για ασφάλεια είναι οι αξιολογήσεις, υπάρχουν και άλλα βασικά βήματα που πρέπει να γίνουν για να ενισχυθεί η ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

Η τεχνολογία ασφαλείας όπως η παρακολούθηση βίντεο, τα συστήματα συναγερμού και ο έλεγχος πρόσβασης βελτιστοποιούν την ασφάλεια και την παραγωγικότητα των εργοστασίων παραγωγής. Οι κατασκευαστές τροφίμων έχουν χρησιμοποιήσει την παρακολούθηση βίντεο για να υποστηρίξουν τις δραστηριότητές τους, να ενισχύσουν την υγεία και την ασφάλεια και να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς. Η παρακολούθηση βίντεο χρησιμοποιείται συνήθως στην επεξεργασία τροφίμων εδώ και δεκαετίες για την πρόληψη κλοπής και μόλυνσης. Ο βαθμός εφαρμογής και το επίπεδο πολυπλοκότητας αυτής της τεχνολογίας ποικίλλει, αλλά πλέον οι περισσότερες βιομηχανίες τροφίμων χρησιμοποιούν την έξυπνη παρακολούθηση βίντεο που περιλαμβάνει σύστημα βασισμένο σε πρωτόκολλο Διαδικτύου (IP).

Μια κάμερα IP, ή κάμερα δικτύου, στέλνει και λαμβάνει δεδομένα βίντεο σε ψηφιακή μορφή μέσω Διαδικτύου. Η στροφή στην ψηφιακή τεχνολογία στο σχεδιασμό παρακολούθησης βίντεο συμβαίνει σε όλες τις αγορές, αν και οι βιομηχανίες τροφίμων έχουν καθυστερήσει περισσότερο να την υιοθετήσουν σε σχέση με άλλους κλάδους καθώς η βιομηχανία τροφίμων είναι γενικά αργή να υιοθετήσει οποιαδήποτε νέα τεχνολογία. Τα συστήματα κάμερας ασφαλείας προσφέρουν δυνατότητες που παρέχουν συναρπαστικά οφέλη για τις επιχειρήσεις γενικότερα και τη μεταποίηση τροφίμων ειδικότερα.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ

Η παρακολούθηση βίντεο έχει γενικές εφαρμογές στις καθημερινές επιχειρηματικές δραστηριότητες, όπως η παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας του προσωπικού της γραμμής.

Στην παραγωγή τροφίμων, είναι χρήσιμο εργαλείο για τον εντοπισμό πιθανών κινδύνων όπως η διασταυρούμενη μόλυνση και οι παραβιάσεις συμμόρφωσης. Μια κάμερα ασφαλείας υψηλής ευκρίνειας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί λειτουργικά για την εκπαίδευση νέων υπαλλήλων ώστε να εκτελούν σωστά τις διαδικασίες.

Αξιοσημείωτο είναι πως έρευνα του Loss Prevention Research Council (LPRC), έδειξε ότι το 93 τοις εκατό των ερωτηθέντων που έχουν χρησιμοποιήσει βίντεο έχουν παρατηρήσει λειτουργικά οφέλη.

Οι εγγραφές βίντεο μπορούν επίσης να βοηθήσουν τους διαχειριστές επιχειρήσεων να σχεδιάσουν πιο αποτελεσματικές διατάξεις δαπέδων και προγράμματα προσωπικού. Εάν οι πληροφορίες λαμβάνονται σε πραγματικό χρόνο, οι διευθυντές μπορούν την ίδια στιγμή να δώσουν εντολή για άμεσες αλλαγές. Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Axis Communications και τη FMI δείχνει ότι οι ομάδες επιχειρήσεων χρησιμοποιούν την παρακολούθηση βίντεο για να εκτελέσουν άλλες εργασίες, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης της θερμοκρασίας των ψυγείων και καταψυκτών, της διενέργειας ελέγχων για την ασφάλεια των τροφίμων και της επανεξέτασης των διαδικασιών άμεσης παράδοσης καταστημάτων (DSD).

ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΩΛΕΙΑΣ

Οι επεξεργαστές τροφίμων και οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν εδώ και καιρό την παρακολούθηση βίντεο για τη μείωση των απωλειών.

Αυτό το εργαλείο, ωστόσο, γίνεται όλο και πιο σημαντικό για την κατανόηση των αιτιών αυτών των απωλειών. Οι ομάδες AP σε αυτές τις επιχειρήσεις βρίσκουν επίσης περισσότερους τρόπους για να αξιοποιήσουν τα συστήματα παρακολούθησης για το σκοπό αυτό. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση βίντεο για την εκτέλεση ανάλυσης βάσει εξαιρέσεων. Τα συστήματα βίντεο είναι επίσης όλο και πιο πιθανό να χρησιμοποιηθούν επίσης, για την παρακολούθηση δραστηριοτήτων οργανωμένου εγκλήματος λιανικής (ORC), όπως η σάρωση προϊόντων.

Ακόμη και πριν από την πανδημία, η διαχείριση της κανονιστικής συμμόρφωσης και η τεκμηρίωση βασικών δραστηριοτήτων ήταν πάντα μια πρόκληση για τους κατασκευαστές λόγω της πολυπλοκότητας του τομέα. Οι ανακλήσεις τροφίμων, η πολυπλοκότητα της αλυσίδας εφοδιασμού και η συνεχής απειλή δηλητηριάσεων επιβάλουν την συνεχή παρακολούθηση και τις νυχτερινές ώρες. Πολλοί κατασκευαστές στράφηκαν σε τεχνολογίες ασφαλείας. Η παρακολούθηση βίντεο βοήθησε σε όλα, από τη διασφάλιση ότι μόνο εξουσιοδοτημένο προσωπικό είχε πρόσβαση στο εργοστάσιο έως τη διασφάλιση της ακεραιότητας των πάγιων περιουσιακών στοιχείων. Ολοκληρωμένες λύσεις ασφαλείας που συνδυάζουν παρακολούθηση βίντεο, έλεγχο πρόσβασης και απομακρυσμένες δυνατότητες επιτρέπουν στους οργανισμούς να:

Τεκμηριώσουν βασικές επιχειρησιακές δραστηριότητες

Ελέγξουν τις πρακτικές και να χρησιμοποιήσουν συγκεκριμένα αποθηκευμένα βίντεο παραβάσεων για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Βεβαιωθούν ότι τηρούνται οι οδηγίες.

Πιο προηγμένες τεχνολογίες βίντεο όπως η ανίχνευση διασταυρούμενων γραμμών και η ανίχνευση κίνησης χρησιμοποιούνται με μεγαλύτερη συχνότητα. Αυτό συμβαίνει συχνότερα για αντικείμενα μεγάλης κλοπής. Τα μέλη της ομάδας AP μπορούν να χρησιμοποιήσουν παρακολούθηση βίντεο για να παρακολουθούν ύποπτη συμπεριφορά με αυτόματη παρακολούθηση. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να στείλετε μια ειδοποίηση σε έναν χειριστή και να ενεργοποιήσετε την προληπτική παρέμβαση. Επιπλέον οι κάμερες καθιστούν τις εγγραφές βίντεο χρήσιμες σε νομικές διαδικασίες. Η αποδεικτική αξία του βίντεο έγκειται κυρίως στη δίωξη υποθέσεων κλοπής ή δολιοφθοράς. Ωστόσο, μπορεί επίσης να καταγράφει εγκλήματα που δεν σχετίζονται άμεσα με ζημιές.

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Οι αλλαγές στη διατροφή απαιτούν από τους μεταποιητές τροφίμων να υιοθετήσουν πιο ποικίλες τεχνικές παραγωγής τροφίμων. Οι νέες τάσεις επηρεάζουν τις προτιμήσεις συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης ζήτησης ποιότητας. Αυτές οι νέες δίαιτες απαιτούν από τους μεταποιητές τροφίμων να υιοθετήσουν πιο σύγχρονες τεχνικές παραγωγής με αυξημένη εστίαση στην πρόληψη των τροφιμογενών ασθενειών.

Επιπλέον οι πολύπλοκες αλυσίδες εφοδιασμού τροφίμων αυξάνουν τις πιθανότητες μόλυνσης. Ο ΠΟΥ έχει επίσης εντοπίσει πολλούς τρόπους για να μολυνθούν τα τρόφιμα. Οι σύνθετες αλυσίδες εφοδιασμού έχουν πολλά στάδια πριν φτάσουν τα τρόφιμα στους καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής, της συγκομιδής, της επεξεργασίας, της μεταφοράς, της αποθήκευσης και της διανομής. Κάθε κρίκος αυτής της αλυσίδας αντιπροσωπεύει μια μοναδική «ευκαιρία» μόλυνσης, δημιουργώντας προκλήσεις για όλες τις επιχειρήσεις στη βιομηχανία τροφίμων. Τα τρόφιμα βρίσκονται σε συνεχή διαδικασία φθοράς από τη στιγμή που βγαίνουν από το έδαφος ή το σφαγείο. Συνεπώς, κάθε στιγμή είναι και πιο κοντά στο στάδιο της αλλοίωσης καθώς κινείται στην αλυσίδα εφοδιασμού, ανεξάρτητα από τις προφυλάξεις που λαμβάνονται για να αποφευχθεί αυτό.

Η ασφάλεια των τροφίμων απαιτεί προσεκτική διαχείριση μέσω παρακολούθησης βίντεο. Ο κίνδυνος μόλυνσης, ζημιάς και κακού χειρισμού αυξάνεται επίσης καθώς περισσότεροι άνθρωποι έρχονται σε επαφή με τρόφιμα. Επιπλέον, ο αριθμός των εγκαταστάσεων αποθήκευσης αυξάνεται καθώς το φαγητό πλησιάζει στο τέλος της αλυσίδας εφοδιασμού του, δημιουργώντας πολλαπλές ευκαιρίες για ανεπαρκείς θερμοκρασίες αποθήκευσης. Συνεπώς, η ασφάλεια των τροφίμων απαιτεί προσεκτική διαχείριση μέσω επιτήρησης.

Η τεχνολογία βιντεοκάμερας επιτρέπει στους διαχειριστές να ελέγχουν τις εικόνες γρήγορα και εύκολα. Μπορούν επίσης να μοιραστούν αυτές τις εικόνες με ένα ευρύτερο κοινό, οπότε τα δεδομένα μπορούν να επιβεβαιωθούν με άλλες τεχνολογίες, όπως ελέγχους πρόσβασης, συναγερμούς και συστήματα POS.

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ COVID.

Με την πρωτοφανή πανδημία που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι κατασκευαστές έχουν θέσει την υγεία και την ασφάλεια στην κορυφή των προτεραιοτήτων τους και έχουν λάβει προληπτικά μέτρα στα εργοστάσιά τους. Η παρακολούθηση βίντεο υποστηρίζει αυτές τις προσπάθειες παρέχοντας στη διοίκηση ένα εργαλείο που τους επιτρέπει να παρακολουθούν και να διασφαλίζουν ότι κάθε τοποθεσία ακολουθεί με συνέπεια τα μέτρα προστασίας.

Έτσι οι κατασκευαστές:

Διατηρούν υψηλό επίπεδο ασφάλειας και επίγνωσης της ασφάλειας

Εποπτεύουν τις δραστηριότητες και λαμβάνονται αποφάσεις σε πραγματικό χρόνο

Βελτιώνουν την ασφάλεια, την ορατότητα της παραγωγής και τον ποιοτικό έλεγχο

Πηγές: https://umbrellatech.co/video-surveillance-applications-for-food-processing-and-manufacturing/

https://www.foodengineeringmag.com/articles/99673-benefits-of-video-surveillance-in-food-manufacturing

Ακολουθήστε μας στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Kinder: Ο ισχυρισμός υγείας «βοηθά στην ανάπτυξη» που απέρριψε η EFSA

Η Ferrero προσπάθησε να εξασφαλίσει ισχυρισμό υγείας για τα παιδιά, με μελέτες που δεν είχαν σχέση με την ανάπτυξη των παιδιών!

Κλειστά αύριο καταστήματα και απαγόρευση ντελίβερι σε βόρεια και βορειοανατολική Αττική- Σημερινές εικόνες διανομέων στο χιόνι κάνουν το γύρο του διαδικτύου

Κλειστά αύριο τα καταστήματα στην βόρεια και βορειοανατολική Αττική και απαγορεύονται μετά τις 18.00 οι υπηρεσίες delivery ή courier στις ίδιες περιοχές. Συνεχίζουν σήμερα τις παραδόσεις φαγητού πολλές επιχειρήσεις, ακόμα και σε περιοχές με πολύ χιόνι.

Γνωρίζοντας σε βάθος την ανερχόμενη βιομηχανία των εναλλακτικών πρωτεϊνών

Ποιες είναι οι εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης και γιατί θεωρούνται το μέλλον της βιομηχανίας τροφίμων;
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα