Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου, 2025
10.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα ζελεδάκια υγείας του κόλπου της Kourtney Kardashian και η μανία με την ευεξία

ΑρχικήΝέαΤα ζελεδάκια υγείας του κόλπου της Kourtney Kardashian και η μανία με την ευεξία
spot_img

Γιατί οι influencers και οι διάσημοι που προωθούν την υγεία και την ευεξία δημιουργούν μια προβληματική αντίληψη ενός υγιούς σώματος;

Μετά την ανησυχητική δίαιτα από καφέ, ζωμό από κόκαλα και λαχανικά που η διεθνώς καταξιωμένη ηθοποιός Gwyneth Paltrow έδωσε στη δημοσιότητα ως τη δική της αποτοξινωτική μέθοδο, η πασίγνωστη influencer Kourtney Kardashian τραβά πάνω της αρνητικά σχόλια για την κυκλοφορία των αντιοξειδωτικών ζελεδακίων για τον γυναικείο κόλπο, «Purr», ως μέρος της ευρύτερης σειράς ευεξίας της, Lemme.

Φαίνεται, λοιπόν, πως βιώνουμε μια περίοδο «εμμονής» των διασημοτήτων και των influencer με την υγεία, την ευεξία και την αποτοξίνωση. Αλλά -αν προσέξατε- χαρακτηρίσαμε τη δίαιτα της Paltrow ανησυχητική, όπως και πολλοί άλλοι μαζί με εμάς. Γιατί, όμως;

Ο τρόπος με τον οποίον οι celebrities και οι διάσημοι προσεγγίζουν την ευεξία ενέχει πολλές προβληματικές πρακτικές. Στην περίπτωση των συμπληρωμάτων Lemme’s Purr, τα οποία ο ιστότοπος ισχυρίζεται ότι περιέχουν  προβιοτικά ειδικά για την υγεία του κόλπου και της βελτίωσης του pH του, προκειμένου για ενισχύσουν τη φρεσκάδα και την οσμή, δεν είναι παρά μια εκμετάλλευση των ανησυχιών και των προβλημάτων της γενιάς Z.

Θα πείτε σε αυτό το σημείο πως έτσι λειτουργεί το κέρδος. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, οι συμβουλές υγείας των celebrities και influencers μέσα από διάφορα γλυκά ή χάπια προωθούν μεθόδους αποτοξίνωσης και τρόπους ζωής που βασίζονται σε ασταθείς ισχυρισμούς. Για αυτό και μόνο το 2021 η αγορά των συμπληρωμάτων είχε αγγίξει τα 151,9 δις δολάρια ων ΗΠΑ.

Η ιδέα ότι το σώμα μας και οι αμυντικοί του μηχανισμοί δεν αρκούν και ότι χρειάζεται επιπλέον υποστήριξη έχει κερδίσει έδαφος τα τελευταία περίπου 10 έτη. Έχουν υπάρξει πολλές «καινοτομίες» στο χώρο της αποτοξίνωσης και της ευεξίας, όπως συμπληρώματα με γεύση φρούτων, γλειφιτζούρια για την καταστολή της όρεξης, τσάγια για επίπεδη κοιλιά. Και ενώ πράγματι τα συμπληρώματα βοηθάνε, δεν αρκούν από μόνα τους. Ένας υγιής οργανισμός χρειάζεται πιο δραστικές λύσεις για να διατηρηθεί σε καλύτερη κατάσταση, όπως μια υγιεινή διατροφή και όχι μια υπερκατανάλωση παραφαρμάκων που υπόσχονται «θαύματα».

Βέβαια, είναι πολλά παραπάνω πράγματα που έχουν οδηγήσει σε αυτή την στροφή στην πααραϊατρική, πέρα από τη μεγάλη επιρροή των διασήμων. Η υποβάθμιση των συστημάτων υγείας ανά τον κόσμο, η οποία στρέφει πολλούς σε υπερτιμημένες, ιδιωτικές ιατρικές υπηρεσίες, έχει κάνει τους ανθρώπους να σκέφτονται διπλά αν πρέπει να πάνε στο γιατρό τους για κάποιο πρόβλημα.

Επιπλέον, πολλά κορίτσια με γυναικολογικά προβλήματα μπορεί να ντρέπονται να απευθυνθούν σε έναν γυναικολόγο για κάποιο θέμα τους, εξαιτίας του φόβου για το στιγματισμό που μπορεί να αντιμετωπίσουν, γεγονός που καταδεικνύει και την προβληματική οπτική που διαθέτουν οι σύγχρονες κοινωνίες γύρω από ορισμένα ζητήματα υγείας. Για αυτό, μπορεί να βρίσκουν περισσότερο έμπιστη μια διασημότητα που θαυμάζουν και εξιδανικεύουν.

Παρόλα αυτά, στην περίπτωση της υγείας του κόλπου, τα ζελεδάκια της Kourtney Kardashian δεν θα σας σώσουν από μόνα τους. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ο κόλπος είναι ένα όργανο που καθαρίζεται μόνο του, επομένως δεν πρέπει να λαμβάνει τίποτα πέρα από ό τι ο γιατρός συμβουλεύει.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού ελληνικής εταιρείας.

3+1 αλήθειες για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα

Τι γνωρίζουμε και τι όχι για τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.

Δημοσιεύτηκε ο Κανονισμός της ΕΕ για την χρήση δισφαινόλης Α (BPA) σε υλικά επαφής με τρόφιμα – Οι νέες υποχρεώσεις συμμόρφωσης

Με την δημοσίευση του νέου Κανονισμού (ΕΕ) 2024/3190 τροποποιείται ο Κανονισμός (ΕΕ) 10/2011 και καταργείται ο Κανονισμός (ΕΕ) 2018/213
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο