Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
27.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Terbuthylazine: Τα νέα όρια σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό (ΕΕ) 2021/1795

ΑρχικήΝέαTerbuthylazine: Τα νέα όρια σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό (ΕΕ) 2021/1795
spot_img

cibum team

Αναρτήθηκε ο νέος κανονισμός (ΕΕ) 2021/1795 της 11ης  Οκτωβρίου για τη διόρθωση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 396/2005 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου όσον αφορά τα ανώτατα όρια καταλοίπων για την ουσία terbuthylazine μέσα ή πάνω σε ορισμένα προϊόντα

Ο κανονισμός (ΕΕ) 2021/618 της Επιτροπής τροποποίησε τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 396/2005, καθορίζοντας εσφαλμένες τιμές ΑΟΚ για την terbuthylazine στο γλυκό καλαμπόκι, το καλαμπόκι και το σόργο, στο επίπεδο των 0,01 mg/kg αντί των 0,02 mg/kg που είναι το σωστό όριο ποσοτικού προσδιορισμού (LOQ).

Το όριο LOQ 0,02 mg/kg συνάδει με την αιτιολογημένη γνώμη της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων σχετικά με τα υφιστάμενα ΑΟΚ σύμφωνα με το άρθρο 12 παράγραφος 1 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 396/2005.

Σύμφωνα με το παράρτημα του νέου κανονισμού, στη στήλη «terbuthylazine», τα ανώτατα όρια καταλοίπων για τους κωδικούς 0234000 «γλυκό καλαμπόκι», 0500030 «καλαμπόκι» και 0500080 «σόργο» αντικαθίστανται από τις ακόλουθες τιμές: 

α)

Κωδικός 0234000 «γλυκό καλαμπόκι»: «0,01(*)(+)» από «0,02(*)(+)»

 

β)

Κωδικός 0500030 «καλαμπόκι»: «0,01(*)» από «0,02(*)»

 

γ)

Κωδικός 0500080 «σόργο»: «0,01(*)» από «0,02(*)»

 

Ο παρών κανονισμός θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 6 Νοεμβρίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/?uri=CELEX%3A32021R1795&qid=1634026462845

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα