Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
32.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Terbuthylazine: Τα νέα όρια σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό (ΕΕ) 2021/1795

ΑρχικήΝέαTerbuthylazine: Τα νέα όρια σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό (ΕΕ) 2021/1795
spot_img

cibum team

Αναρτήθηκε ο νέος κανονισμός (ΕΕ) 2021/1795 της 11ης  Οκτωβρίου για τη διόρθωση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 396/2005 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου όσον αφορά τα ανώτατα όρια καταλοίπων για την ουσία terbuthylazine μέσα ή πάνω σε ορισμένα προϊόντα

Ο κανονισμός (ΕΕ) 2021/618 της Επιτροπής τροποποίησε τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 396/2005, καθορίζοντας εσφαλμένες τιμές ΑΟΚ για την terbuthylazine στο γλυκό καλαμπόκι, το καλαμπόκι και το σόργο, στο επίπεδο των 0,01 mg/kg αντί των 0,02 mg/kg που είναι το σωστό όριο ποσοτικού προσδιορισμού (LOQ).

Το όριο LOQ 0,02 mg/kg συνάδει με την αιτιολογημένη γνώμη της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων σχετικά με τα υφιστάμενα ΑΟΚ σύμφωνα με το άρθρο 12 παράγραφος 1 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 396/2005.

Σύμφωνα με το παράρτημα του νέου κανονισμού, στη στήλη «terbuthylazine», τα ανώτατα όρια καταλοίπων για τους κωδικούς 0234000 «γλυκό καλαμπόκι», 0500030 «καλαμπόκι» και 0500080 «σόργο» αντικαθίστανται από τις ακόλουθες τιμές: 

α)

Κωδικός 0234000 «γλυκό καλαμπόκι»: «0,01(*)(+)» από «0,02(*)(+)»

 

β)

Κωδικός 0500030 «καλαμπόκι»: «0,01(*)» από «0,02(*)»

 

γ)

Κωδικός 0500080 «σόργο»: «0,01(*)» από «0,02(*)»

 

Ο παρών κανονισμός θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 6 Νοεμβρίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/?uri=CELEX%3A32021R1795&qid=1634026462845

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Γιατί τα πεπόνια προκαλούν τόσες πολλές και θανατηφόρες τροφικές δηλητηριάσεις

Γιατί οι παθογόνοι μικροοργανισμοί παραμένουν περισσότερο στο πεπόνι σε σύγκριση με άλλα φρούτα.

Τέρμα στο “κρυφτούλι” – Επετράπη η πώληση αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στη λιανική

Αντικατάσταση του άρθρου 35 των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ σχετικά με τους όρους διάθεσης αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στο λιανικό εμπόριο.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα