Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022
16.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Terbuthylazine: Τα νέα όρια σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό (ΕΕ) 2021/1795

ΑρχικήΝέαTerbuthylazine: Τα νέα όρια σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό (ΕΕ) 2021/1795
spot_img

cibum team

Αναρτήθηκε ο νέος κανονισμός (ΕΕ) 2021/1795 της 11ης  Οκτωβρίου για τη διόρθωση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 396/2005 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου όσον αφορά τα ανώτατα όρια καταλοίπων για την ουσία terbuthylazine μέσα ή πάνω σε ορισμένα προϊόντα

Ο κανονισμός (ΕΕ) 2021/618 της Επιτροπής τροποποίησε τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 396/2005, καθορίζοντας εσφαλμένες τιμές ΑΟΚ για την terbuthylazine στο γλυκό καλαμπόκι, το καλαμπόκι και το σόργο, στο επίπεδο των 0,01 mg/kg αντί των 0,02 mg/kg που είναι το σωστό όριο ποσοτικού προσδιορισμού (LOQ).

Το όριο LOQ 0,02 mg/kg συνάδει με την αιτιολογημένη γνώμη της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων σχετικά με τα υφιστάμενα ΑΟΚ σύμφωνα με το άρθρο 12 παράγραφος 1 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 396/2005.

Σύμφωνα με το παράρτημα του νέου κανονισμού, στη στήλη «terbuthylazine», τα ανώτατα όρια καταλοίπων για τους κωδικούς 0234000 «γλυκό καλαμπόκι», 0500030 «καλαμπόκι» και 0500080 «σόργο» αντικαθίστανται από τις ακόλουθες τιμές: 

α)

Κωδικός 0234000 «γλυκό καλαμπόκι»: «0,01(*)(+)» από «0,02(*)(+)»

 

β)

Κωδικός 0500030 «καλαμπόκι»: «0,01(*)» από «0,02(*)»

 

γ)

Κωδικός 0500080 «σόργο»: «0,01(*)» από «0,02(*)»

 

Ο παρών κανονισμός θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 6 Νοεμβρίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/?uri=CELEX%3A32021R1795&qid=1634026462845

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: Τρίμηνη αποβολή του IFS – Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα