Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
20.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Mc Donald’s: Δοχεία με τεχνολογία RFID για όλα τα καταστήματα στη Γαλλία

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνMc Donald's: Δοχεία με τεχνολογία RFID για όλα τα καταστήματα στη Γαλλία
spot_img

Τα δοχεία αυτά αναμένεται να μειώσουν τα απόβλητα στα περισσότερα από 1.200 καταστήματα της Mc Donald’s.

Η McDonald’s της Γαλλίας συνεργάστηκε με την εταιρεία συστημάτων και ασφάλειας Checkpoint Systems για να εφαρμόσει την ασφαλή για τρόφιμα τεχνολογία RFID στα νέα επαναχρησιμοποιήσιμα δοχεία της, για να μειώσει τα απόβλητα.

Σύμφωνα με το Packaging Europe, οι συζητήσεις για τα νέα δοχεία με την Checkpoint Systems ξεκίνησαν το 2021 και μετά από 2 έτη μελέτης και σχεδιασμού, δημιούργησαν μία από τις πρώτες λύσεις αναγνώρισης ραδιοσυχνοτήτων (RFID) που είναι ασφαλείς για τα τρόφιμα, στη θερμότητα και στο νερό.

Τα δοχεία, επίσης, θα παρακολουθούνται μέσω μιας αυτοματοποιημένης βάσης δεδομένων και αναμένεται να περιλαμβάνουν μια μεγάλη γκάμα από είδη, όπως φλιτζάνια, μπουκάλια, δοχεία για τηγανητές πατάτες και πολλά άλλα, όλα για τα περισσότερα από 1.200 από τα γαλλικά εστιατόριά της Mc Donald’s.

Με αυτό τον τρόπο, η εταιρεία στοχεύει όχι μόνο στο να επανεντοπίζει τα  επαναχρησιμοποιήσιμα επιτραπέζια σκεύη της, αλλά και να μην πετιούνται, μειώνοντας έτσι τα απορρίμματα και εξασφαλίζοντας κυκλική οικονομία στα εστιατόριά της.

Η βάση δεδομένων θεωρείται ότι προσφέρει έως και 99% ακρίβεια στα αρχεία της με δεδομένα σε πραγματικό χρόνο γύρω από το απόθεμα αποθεμάτων, αναφορικά με το που βρίσκονται τα δοχεία, πόσα υπάρχουν σε κάθε εστιατόριο, πόσα λείπουν για την πληρότητα, αλλά και ποια χρειάζεται να αντικατασταθούν.

Αναμένεται ότι η τεχνολογία θα περιορίσει τα απορρίμματα συσκευασίας και θα ευθυγραμμιστεί με τη νέα νομοθεσία που εισήχθη στη Γαλλία τον Ιανουάριο του 2023, η οποία έχει θέσει περιορισμούς στα επιτραπέζια σκεύη μιας χρήσης.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αντιδράσεις στα σχέδια της ΕΕ για μηδενική ανοχή στη Listeria – Ρεκόρ σχολίων στη ανοιχτή διαβούλευση

Η Επιτροπή θέλει να εξασφαλίσει υψηλότερο επίπεδο προστασίας των καταναλωτών έναντι της Listeria monocytogenes σε έτοιμα για κατανάλωση τρόφιμα αλλά αντιμετωπίζει έντονες αντιδράσεις από την Ευρωπαϊκή βιομηχανία τροφίμων.

Παγκόσμιος Πανικός για τα τρόφιμα με λογότυπο τον “βάτραχο”

Οι επίσημες αρχές πολλών χωρών αναγκάστηκαν να εκδώσουν ανακοινώσεις σχετικά με το λογότυπο βατράχου στα τρόφιμα.

Πίτσα: Πώς να αποτρέψετε την τροφική δηλητηρίαση από σαλμονέλα

Επιστημονική μελέτη για τον καταλληλότερο χρόνο ψησίματος και θερμοκρασίας, ώστε να θανατωθούν τα βακτήρια σαλμονέλας, εάν υπάρχουν στα υλικά παρασκευής.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα