Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
10.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιαούρτι: Βιοπροστατευτική καλλιέργεια για παράταση της διάρκειας ζωής

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΓιαούρτι: Βιοπροστατευτική καλλιέργεια για παράταση της διάρκειας ζωής
spot_img

Πλούσιο σε πρωτεΐνες και ασβέστιο, το γιαούρτι είναι βασική τροφή σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, μόνο στην Ευρώπη, το 20% των γαλακτοκομικών προϊόντων χάνεται ή σπαταλάται κάθε χρόνο – συνολικά 29 εκατομμύρια τόνοι. Η έρευνα του DSM (Η Koninklijke DSM NV – Royal DSΜ-, είναι μια ολλανδική πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στους τομείς της υγείας, της διατροφής και των υλικών) επιβεβαιώνει ότι τα περισσότερα απόβλητα γιαουρτιού, περίπου το 9%, συμβαίνουν αφού οι καταναλωτές αγοράσουν το προϊόν. Η μείωση της απώλειας και των απορριμμάτων γαλακτοκομικών προϊόντων στο σπίτι μπορεί να έχει σημαντικό θετικό αντίκτυπο μακροπρόθεσμα, τόσο περιβαλλοντικά όσο και οικονομικά.

Η Royal DSM, έχει λανσάρει τέσσερις νέες βιοπροστατευτικές καλλιέργειες DelvoGuard, επιτρέποντας στους κατασκευαστές γιαουρτιών να παρατείνουν φυσικά τη διάρκεια ζωής διατηρώντας παράλληλα υπέροχη γεύση και υφή. Οι νέες καλλιέργειες περιέχουν φυσική μικροχλωρίδα γαλακτοκομικών προϊόντων και παρέχουν μια οικονομικά αποδοτική λύση για τη βελτίωση της ποιότητας και της ασφάλειας των γαλακτοκομικών προϊόντων. Η νέα σειρά καλλιέργειας παρέχει καλύτερο έλεγχο στους κατασκευαστές γαλακτοκομικών προϊόντων μετά την οξίνιση, την παραγωγή αερίου και τον αποχρωματισμό, καθώς και βελτιώσεις στην κρεμώδη υφή και την αίσθηση στο στόμα, ενώ παρατείνει τη διάρκεια ζωής.

Η παράταση της διάρκειας ζωής των δημοφιλών γαλακτοκομικών προϊόντων είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων. Ένας βασικός παράγοντας που συμβάλλει στην αλλοίωση του γιαουρτιού κατά τη διάρκεια ζωής είναι η μικροβιακή μόλυνση, ιδίως η μόλυνση από μούχλα και ζύμες, και αποτελεί μια περίπλοκη πρόκληση για τους κατασκευαστές. Ταυτόχρονα, η διάρκεια ζωής πρέπει να εξισορροπηθεί προσεκτικά με τις απαιτήσεις γεύσης, υφής, τιμολόγησης και επισήμανσης, χωρίς να επηρεάζονται οι υπάρχουσες διαδικασίες παραγωγής. Η διατήρηση της φυσικής θέσης είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τους κατασκευαστές. Το Natural είναι ο κορυφαίος ισχυρισμός για νέες κυκλοφορίες γιαουρτιών παγκοσμίως και περισσότερο από το 30% των λανσαρισμάτων γιαουρτιού είχαν «φυσικούς» ισχυρισμούς τα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι νέες κουλτούρες DelvoGuard της DSM σχεδιάστηκαν έχοντας κατά νου αυτές τις προκλήσεις. Οι νέες προσθήκες στη σειρά παρέχουν στους κατασκευαστές προστατευτικές καλλιέργειες που εμποδίζουν την ανάπτυξη μαγιάς και μούχλας στα προϊόντα γιαουρτιού με αποτέλεσμα μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, χωρίς να θυσιάζεται η γεύση ή η υφή. Η εκτεταμένη γκάμα περιλαμβάνει τα DelvoGuard 302 και DelvoGuard 303, τα οποία προσφέρουν προστατευτικές ιδιότητες που εμποδίζουν ή καθυστερούν την ανάπτυξη αλλοιωτικών οργανισμών κατά ημέρες ή και εβδομάδες, ακόμη και σε δύσκολες καταστάσεις, όπως οι διακοπές στην ψυχρή αλυσίδα εφοδιασμού. Επίσης στη σειρά, το DelvoGuard 304 και το DelvoGuard 305 έχουν χαμηλότερο αντίκτυπο μετά την οξίνιση, ενώ εξακολουθούν να παρέχουν προστασία από μικροβιακή αλλοίωση.

«Πρόκειται για μια εξαιρετικά ισχυρή γενιά βιοπροστατευτικών πολιτισμών», σχολιάζει η Karoline Kjaerulff, διευθύντρια παγκόσμιας επιχειρηματικής ανάπτυξης, Fresh Fermented Solutions της DSM Food & Beverages. «Η εξέλιξη των προτιμήσεων των καταναλωτών σημαίνει ότι τα φυσικά γιαούρτια με μειωμένη ζάχαρη, λιγότερα λιπαρά και χωρίς πρόσθετα οδηγούν στη συσκευασία. Ταυτόχρονα, η σπατάλη τροφίμων αποτελεί προτεραιότητα σε ολόκληρο τον κλάδο. Οι νέες κουλτούρες DelvoGuard βοηθούν τους κατασκευαστές να απολαμβάνουν τα καλύτερα και των δύο κόσμων διατηρώντας τα γιαούρτια πιο φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, διατηρώντας παράλληλα μια υπέροχη γεύση και υφή. Αυτό προσφέρει μια συναρπαστική δυνατότητα για τις επωνυμίες να βελτιώσουν την εμπειρία των καταναλωτών τους, ενώ παράλληλα λαμβάνουν ουσιαστικά βήματα αειφορίας για τη μείωση των απορριμμάτων σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού».

Αυτή η τελευταία κυκλοφορία αποτελεί μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών της DSM να υποστηρίξει τη βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων στο ταξίδι της για την αφαίρεση άνθρακα της αλυσίδας αξίας, τη μείωση της απώλειας και της σπατάλης τροφίμων και την επίτευξη φιλόδοξων στόχων βιωσιμότητας. Αυτό επιτυγχάνεται ενώ βελτιώνεται τόσο η γεύση όσο και η υφή των προϊόντων, ώστε οι παραγωγοί και οι καταναλωτές να μπορούν να τα απολαμβάνουν όλα. Με την ισχυρή παρουσία της σε όλη την αλυσίδα αξίας, η DSM ακολουθεί μια πλήρη οικοσυστημική προσέγγιση για να κάνει πραγματικότητα τα βιώσιμα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς το DSM μπορεί να συμβάλει στην επέκταση της διάρκειας ζωής των γιαουρτιών, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: DSM DelvoGuard.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο