Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
22 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία για βελτιωμένη παραγωγικότητα στη βιομηχανία τροφίμων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΚαινοτομία για βελτιωμένη παραγωγικότητα στη βιομηχανία τροφίμων
spot_img

Μια καινοτομία διαχωριστή έρχεται να συμπληρώσει την ανώτερη ποιότητα των κατεψυγμένων προϊόντων που παραλαμβάνονται με την μέθοδο IQF.

Ο διαχωριστής CRUMBLER της EGRETIER ξεκίνησε και εξελίχθηκε στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης στο τμήμα Οίνου της εταιρείας, με σκοπό το σχεδιασμό του απαλού διαχωρισμού των σταφυλιών από τους μίσχους. Αυτά τα σταφύλια στη συνέχεια θα μεταφέρονταν απαλά στις δεξαμενές διαβροχής.

Η προσαρμογή αυτού του εξοπλισμού για χρήση στη βιομηχανία τροφίμων ήταν σχετικά απλή και τα μηχανήματα αυτά χρησιμοποιούνται στις εγκαταστάσεις IQF για τον διαχωρισμό των κατεψυγμένων φυτικών προϊόντων (π.χ. λωρίδες πιπεριάς και φέτες κολοκυθιού) καθώς και σε μια σειρά αποξηραμένων προϊόντων φρούτων, όπως σταφίδες, μάνγκο σε κύβους, ανανά, μπανάνες σε φέτες και πολλά άλλα.

Ο διαχωριστής αυτός μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη διάσπαση σκονών και κοκκοειδών προϊόντων σε μικρότερα μεγέθη σωματιδίων, όπως η ζάχαρη, πριν από τη συσκευασία. Το επιθυμητό και ζητούμενο αποτέλεσμα, είναι η διατήρηση της ακεραιότητας των συμπαγών τροφίμων, ενώ αυτά διαχωρίζονται απαλά με ελάχιστη έως καμία ζημιά.

Η λειτουργία του διαχωριστή

Το κατεψυγμένο προϊόν μεταφέρεται στον αγωγό παραλαβής, ο οποίος στη συνέχεια κατευθύνει το προϊόν στο τύμπανο πλέγματος. Μια απαλή βίδα διατηρεί το προϊόν σε κίνηση και ο «σκαντζόχοιρος» (δάχτυλα από ανοξείδωτο χάλυβα) πειράζει και διαχωρίζει τα κατεψυγμένα / κολλώδη προϊόντα στα μεμονωμένα μέρη τους. Η μονάδα διαθέτει δύο ανεξάρτητες μονάδες μεταβλητής ταχύτητας, ώστε να μπορεί να «συντονιστεί» με τα συγκεκριμένα προϊόντα που διαχωρίζονται.

Κατά μήκος του τυμπάνου πλέγματος, τα επιλεγμένα τμήματα οθόνης επιτρέπουν τη διασπορά και την απόρριψη του προϊόντος με ελάχιστη ζημιά. Ο σχεδιασμός του εξοπλισμού επικεντρώνεται ιδιαίτερα στον ασφαλή, γρήγορο και εύκολο καθαρισμό, καθώς και στην προσιτή συντήρηση.

Λειτουργία του σκαντζόχοιρου και του κυλινδρικού πλέγματος με τα δάχτυλα του διαχωριστή egretier για τη βιομηχανία τροφίμων και τη συλλογική αποκατάσταση

Συστατικά IQF

Η διαδικασία IQF (Individual Quick Frozen) επιτρέπει σε κάθε κομμάτι τροφίμων να καταψύχεται ξεχωριστά αμέσως μετά την κοπή ή την φετοποίηση.

Με αυτόν τον τρόπο η ποιότητα του προϊόντος μπορεί να εξασφαλιστεί λόγω της διατήρησης της γεύσης, διατηρώντας τη θρεπτική αξία και την υφή του τροφίμου. Μετά τη διαδικασία IQF διάφορα τρόφιμα μπορούν να αναμιχθούν, παραδείγματος χάριν, τα μικτά κατεψυγμένα λαχανικά. Οι κρύσταλλοι πάγου που σχηματίζονται στα κύτταρα των ιστών είναι πολύ μικροί, γεγονός που αποτρέπει το κάταγμα των κυτταρικών τοιχωμάτων που μπορεί να βλάψει την ποιότητα του προϊόντος. Έτσι, κατά την απόψυξη αυτών των προϊόντων IQF δεν υπάρχει απώλεια υγρών και διατηρούνται όλες οι επιθυμητές ιδιότητες.

Η τεχνολογία IQF δεν ισχύει μόνο για τα φρούτα και τα λαχανικά, αλλά επίσης για το κρέας, τα θαλασσινά και το τυρί.

Ο συνδυασμός του νέου διαχωριστή Crumbler με μια διαδικασία IQF, θα εξασφαλίσει ένα προκύπτον προϊόν διατροφής υψηλής ποιότητας, με βελτιωμένη αύξηση παραγωγικότητας. Η γεύση, η διατροφή και η υφή διατηρούνται και παρέχονται επίσης όλες οι απαιτήσεις ασφάλειας τροφίμων.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα