Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
18.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία: Ποπκόρν με υπέρυθρη ακτινοβολία!

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΚαινοτομία: Ποπκόρν με υπέρυθρη ακτινοβολία!
spot_img

Χρησιμοποιώντας ένα πιλοτικό σύστημα υπέρυθρης έκρηξης, οι ερευνητές μπόρεσαν να παράγουν μια εκδοχή του σνακ που άρεσε στους δοκιμαστές γεύσης.

Καμία κινηματογραφική εμπειρία δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς ποπ κορν, είτε είναι σκέτο, είτε βουτυρωμένα είτε επικαλυμμένα με γλυκές ή αλμυρές επικαλύψεις. Τα μικροκύματα και οι πάγκοι αέρα είναι κοινές συσκευές για την παρασκευή αυτού του νόστιμου σνακ στο σπίτι, αλλά τώρα, μια μελέτη στο ACS Food Science & Technology αναφέρει ότι το μαγείρεμα με υπέρυθρη ακτινοβολία είναι ένας ακόμη τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να μαγειρέψουν και να απολαύσουν το δημοφιλές σνακ. Χρησιμοποιώντας ένα πιλοτικό σύστημα υπέρυθρης έκρηξης, οι ερευνητές μπόρεσαν να παράγουν μια εκδοχή του σνακ που άρεσε στους δοκιμαστές γεύσης.

Το μαγείρεμα με υπέρυθρη ακτινοβολία είναι όταν μια πηγή θερμότητας όπως η φωτιά, το αέριο ή τα ενεργειακά κύματα έρχονται σε επαφή απευθείας με το φαγητό χωρίς να μεσολαβεί κάποιο ένα θερμαντικό στοιχείο όπως ένα τηγάνι ή μια σχάρα γκριλ. Το ψήσιμο είναι το πιο εύκολο παράδειγμα για οπτικοποίηση: Το φαγητό μαγειρεύεται –συχνά πολύ επιθετικά– από μια πηγή θερμότητας από πάνω του. Το μαγείρεμα φαγητού στη σούβλα πάνω από μια φωτιά είναι επίσης ένα καλό παράδειγμα.

Το μαγείρεμα με υπέρυθρη ακτινοβολία αποκτά ατμό σε οικιακούς φούρνους πίτσας και υπαίθριες ψησταριές, επειδή ζεσταίνει το φαγητό γρήγορα και ομοιόμορφα, χωρίς να χρειάζεται τόση ενέργεια όπως άλλες τεχνικές.

Προηγουμένως, ο Majid Javanmard και οι συνεργάτες του έδειξαν ότι αυτή η μέθοδος μαγειρέματος είναι επιτυχημένη στην παρασκευή ποπκορν. Έτσι, για να βελτιστοποιήσει τη μέθοδο για αυτό το σνακ, η ομάδα ανέπτυξε ένα πιλοτικό σύστημα υπέρυθρης έκρηξης με έναν περιστρεφόμενο θάλαμο που συγκρατούσε τους κόκκους του καλαμποκιού κοντά σε δύο υπέρυθρες λάμπες. Δοκίμασαν το νέο σύστημα με τρία διαφορετικά επίπεδα θερμικής ισχύος (600, 700 και 800 W) και διαπίστωσαν ότι τα 700 W παρήγαγαν τη μεγαλύτερη ποσότητα πυρήνων πλήρους ή ημι-σκασμένου, καθώς και τους μεγαλύτερους πυρήνες.

Στη συνέχεια, μια ομάδα αισθητήρων προσδιόρισε επίσης ότι τα ποπ κορν από λαμπτήρες 700 W είχαν το καλύτερο χρώμα, γεύση και σταθερότητα, σκοράροντας πάνω από τέσσερα σε μια κλίμακα πέντε βαθμών για τη συνολική αποδοχή. Με βάση τα αποτελέσματά τους, οι ερευνητές λένε ότι το υπέρυθρο σύστημά τους μπορεί να φτιάξει νόστιμο ποπ κορν με πιο ενεργειακά αποδοτικό τρόπο από τις παραδοσιακές μεθόδους.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα