Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κρασί χωρίς αλκοόλ: Καινοτόμα μέθοδος καλλιέργειας σταφυλιών και απο-αλκοολοποίησης

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΚρασί χωρίς αλκοόλ: Καινοτόμα μέθοδος καλλιέργειας σταφυλιών και απο-αλκοολοποίησης
spot_img

Το Cave de Ribeauvillé έχει αναπτύξει τα κρασιά του χωρίς αλκοόλ χρησιμοποιώντας μια μέθοδο αφαίρεσης αλκοόλ.

Τα σταφύλια καλλιεργούνται σε αμπελώνες με μεγάλη κλίση, προτού συμπιεστούν σε δεξαμενές πνευματικής πίεσης για να αποφευχθεί η σύνθλιψη. Στη συνέχεια, οι χυμοί διαχωρίζονται σε πολλές ποσότητες για να βελτιστοποιηθούν τα αρώματα.

Στη συνέχεια, η ζύμωση αρχίζει σε ελεγχόμενη θερμοκρασία και το κρασί παραμένει σε λεπτές οινολάσπες για τουλάχιστον τρεις έως έξι μήνες.

Η αποαλκοολοποίηση του κρασιού γίνεται ως φυσική διαδικασία, χωρίς χημική επέμβαση. Το κρασί αποστάζεται κρύο υπό κενό και το αλκοόλ εξατμίζεται στους 28-30 βαθμούς Κελσίου για να διατηρήσει τα αρώματα. Στη συνέχεια η γεύση εξισορροπείται με την προσθήκη συμπυκνωμένου διαλύματος γλεύκους.

Όπως αναφέρει το The Drink Business η αποαλκοολισμένη σειρά Ribo του Cave de Ribeauvillé είναι η πρώτη μάρκα κρασιού χωρίς αλκοόλ που βγαίνει από την περιοχή της Αλσατίας. Σύμφωνα με τον διευθυντή πωλήσεων και παγκόσμιων εξαγωγών David Jaegle, ο Ribo προήλθε από την επιθυμία να είναι ο «πρωτοπόρος σε κάτι ξεχωριστό», δημιουργώντας μια ποιοτική προσφορά για «όλους που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να αγοράσουν κρασί».

Το Ribo που κυκλοφόρησε στις αρχές Ιανουαρίου θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις εξαγωγικές αγορές, με ιδιαίτερη έμφαση στις ΗΠΑ.

Το κρασί Ribo είναι ένα μείγμα από 50% σταφύλια Sylvaner και 50% Muscat d’Alsace. Σύμφωνα με τους παραγωγούς του, η μύτη είναι λεπτή και κοφτερή με νότες φρέσκων κίτρινων φρούτων. Στον ουρανίσκο, είναι τραγανό και ελαφρύ με μείγμα φρούτων. Έχει ήπιο φινίρισμα με έντονη οξύτητα.

Διατίθεται στο εμπόριο ως καθημερινό κρασί, λέγεται ότι συνδυάζεται καλά με ψητό ψάρι, κις και καλοκαιρινές σαλάτες.

Το Ribo sparkling συνιστάται ως απεριτίφ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μη αλκοολούχα βάσεις κοκτέιλ ή σε συνδυασμό με οστρακοειδή, στρείδια και ψητά ψάρια και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη καθως και σε θειικά.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο