Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
17.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κρασί χωρίς αλκοόλ: Καινοτόμα μέθοδος καλλιέργειας σταφυλιών και απο-αλκοολοποίησης

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΚρασί χωρίς αλκοόλ: Καινοτόμα μέθοδος καλλιέργειας σταφυλιών και απο-αλκοολοποίησης
spot_img

Το Cave de Ribeauvillé έχει αναπτύξει τα κρασιά του χωρίς αλκοόλ χρησιμοποιώντας μια μέθοδο αφαίρεσης αλκοόλ.

Τα σταφύλια καλλιεργούνται σε αμπελώνες με μεγάλη κλίση, προτού συμπιεστούν σε δεξαμενές πνευματικής πίεσης για να αποφευχθεί η σύνθλιψη. Στη συνέχεια, οι χυμοί διαχωρίζονται σε πολλές ποσότητες για να βελτιστοποιηθούν τα αρώματα.

Στη συνέχεια, η ζύμωση αρχίζει σε ελεγχόμενη θερμοκρασία και το κρασί παραμένει σε λεπτές οινολάσπες για τουλάχιστον τρεις έως έξι μήνες.

Η αποαλκοολοποίηση του κρασιού γίνεται ως φυσική διαδικασία, χωρίς χημική επέμβαση. Το κρασί αποστάζεται κρύο υπό κενό και το αλκοόλ εξατμίζεται στους 28-30 βαθμούς Κελσίου για να διατηρήσει τα αρώματα. Στη συνέχεια η γεύση εξισορροπείται με την προσθήκη συμπυκνωμένου διαλύματος γλεύκους.

Όπως αναφέρει το The Drink Business η αποαλκοολισμένη σειρά Ribo του Cave de Ribeauvillé είναι η πρώτη μάρκα κρασιού χωρίς αλκοόλ που βγαίνει από την περιοχή της Αλσατίας. Σύμφωνα με τον διευθυντή πωλήσεων και παγκόσμιων εξαγωγών David Jaegle, ο Ribo προήλθε από την επιθυμία να είναι ο «πρωτοπόρος σε κάτι ξεχωριστό», δημιουργώντας μια ποιοτική προσφορά για «όλους που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να αγοράσουν κρασί».

Το Ribo που κυκλοφόρησε στις αρχές Ιανουαρίου θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις εξαγωγικές αγορές, με ιδιαίτερη έμφαση στις ΗΠΑ.

Το κρασί Ribo είναι ένα μείγμα από 50% σταφύλια Sylvaner και 50% Muscat d’Alsace. Σύμφωνα με τους παραγωγούς του, η μύτη είναι λεπτή και κοφτερή με νότες φρέσκων κίτρινων φρούτων. Στον ουρανίσκο, είναι τραγανό και ελαφρύ με μείγμα φρούτων. Έχει ήπιο φινίρισμα με έντονη οξύτητα.

Διατίθεται στο εμπόριο ως καθημερινό κρασί, λέγεται ότι συνδυάζεται καλά με ψητό ψάρι, κις και καλοκαιρινές σαλάτες.

Το Ribo sparkling συνιστάται ως απεριτίφ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μη αλκοολούχα βάσεις κοκτέιλ ή σε συνδυασμό με οστρακοειδή, στρείδια και ψητά ψάρια και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη καθως και σε θειικά.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα