Κυριακή, 13 Ιουλίου, 2025
26 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μελέτη εξετάζει μεθόδους ανίχνευσης ιών της γρίπης στο τυρί

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΜελέτη εξετάζει μεθόδους ανίχνευσης ιών της γρίπης στο τυρί
spot_img

Σύγκριση μεθόδων εξαγωγής του ιού της λοιμώδους γρίπης από τυριά από ωμό γάλα

Τα τελευταία χρόνια, οι ιοί υψηλής παθογονικότητας της γρίπης των πτηνών (HPAI) H5N1 έχουν εξαπλωθεί ευρέως μεταξύ πτηνών και πολλαπλών ειδών θηλαστικών. Η εξάπλωση της HPAI στα γαλακτοπαραγωγικά βοοειδή και η απέκκρισή της στο γάλα έχει δημιουργήσει νέες ανησυχίες  για την ανθρώπινη έκθεση και για την ασφάλεια των τροφίμων. Πολλαπλές ενδείξεις δείχνουν ότι η παστερίωση είναι αποτελεσματική στην απενεργοποίηση των ιών της γρίπης. Δεδομένου όμως ότι οι ιοί της γρίπης δεν θεωρούνταν τροφιμογενείς, δεν υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα σχετικά με την επιβίωσή τους στα τυριά και δεν υπάρχει τυποποιημένη μέθοδος για την εξαγωγή τους από τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Food Protection,  εξετάστηκε η αποτελεσματικότητα πολλαπλών μεθόδων για την εξαγωγή του μολυσματικού ιού H1N1 (ως αντιπροσωπευτικού για τους ιούς της γρίπης τύπου Α) από τυρί κρέμα που παρασκευάζεται από μη παστεριωμένο γάλα. Το όριο ανίχνευσης με την καλύτερη απόδοση προσδιορίστηκε χρησιμοποιώντας μια ποικιλία μαλακών και σφιχτών τυριών νωπού γάλακτος. Σύμφωνα με τους ερευνητές, δύο από αυτές τις μεθόδους θα μπορούσαν να είναι αξιόπιστες για την ανίχνευση μολυσματικών ιικών σωματιδίων από διαφορετικούς τύπους τυριών νωπού γάλακτος. Αυτές οι μέθοδοι θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο άλλων ιών με περίβλημα, όπως ο TBEV, που μπορούν φυσικά να μολύνουν τυριά νωπού γάλακτος. Οι περιγραφόμενες μέθοδοι βοηθούν τις υγειονομικές αρχές στην επιτήρηση των τροφιμογενών ιών στα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη ανοιχτής πρόσβασης πατήστε ΕΔΩ

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Θάνατοι μωρών από βρεφικό γάλα: Ευρήματα μελέτης για την παγκόσμια επιμονή του παθογόνου Cronobacter sakazakii

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ βρίσκουν γενετικές ενδείξεις για την παγκόσμια επιμονή του παθογόνου του βρεφικού γάλακτος

Καλλυντικά: Σοβαρός κίνδυνος από τις απομιμήσεις – Συναγερμός για τοξικές ουσίες, βαρέα μέταλλα και παθογόνα

Εκτός από τον κίνδυνο αλλεργίας, τα προϊόντα κακής ποιότητα» μπορεί να περιέχουν «τοξικές» ουσίες, είτε απαγορευμένες είτε πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια, παθογόνα και βαρέα μέταλλα - Χωρίς φίλτρα προστασίας τα αντηλιακά

Ελλάδα: Η McDonald’s κατήγγειλε τα KFC στο ΣΕΕ και δικαιώθηκε πανηγυρικά

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣΕΕ η διαφήμιση των KFC, περιέχει δήλωση μοναδικότητας και υπεροχής που δεν τεκμηριώνεται, στοχεύει ευθέως στα Nuggets της McDonald's, μπορεί να οδηγήσει σε παραπλάνηση και σε απαξιωτικά συμπεράσματα για τα McDonald’s και να λειτουργήσει δυσφημιστικά για τον ανταγωνισμό
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα