Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέα συσκευασία από υπολείμματα ανανά που παρατείνει τη διάρκεια ζωής

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΝέα συσκευασία από υπολείμματα ανανά που παρατείνει τη διάρκεια ζωής
spot_img

Μια ομάδα επιστημόνων στην Ισπανία δημιούργησε ένα υλικό συσκευασίας τροφίμων από υπολείμματα ανανά που μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια ζωής και φρεσκάδας των τροφίμων.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Αλικάντε στην Ισπανία ανακάλυψαν ένα βιώσιμο υλικό συσκευασίας που κάνει τα τρόφιμα να ζουν περισσότερο. Ο απώτερος στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη μίς βρώσιμης επικάλυψης και οι ερευνητές ερευνούν επίσης τις ιδιότητες ενίσχυσης του υλικού με φυσικά αρώματα.

Το νέο αυτό υλικό περιέχει ενεργές φυσικές ενώσεις με αντιοξειδωτική ικανότητα. Διατηρεί αλλά και αλληλεπιδρά με τα τρόφιμα που αποθηκεύει και  αυξάνει την ικανότητά τους για συντήρηση, άρα και τη διάρκεια ζωής τους. Το έργο βρίσκεται επί του παρόντος στη φάση επικύρωσης, ενώ μελετάνε και τον αντίκτυπό του σε άλλα τρόφιμα, όπως κρέας. Η έρευνα μελετά επίσης την ενσωμάτωση αρωματικών στοιχείων, επίσης από τα απόβλητα ανανά, και οι οποίες θα κάνουν πιο ελκυστικό το προϊόν. Η ομάδα εξειδικεύεται στην ανάπτυξη φυσικών βιοαρωμάτων στο τμήμα Αναλυτικής Χημείας, Διατροφής και Επιστημών Τροφίμων του πανεπιστημίου.

Μέλη της ερευνητικής ομάδας αναφέρουν, σύμφωνα με το Packaging Europe, ότι αυτά τα υπολείμματα θα μπορούσαν να είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών ενώσεων, χρήσιμα για την πρόληψη της οξειδωτικής αλλοίωσης των λιπαρών τροφών, καθώς και μια πηγή αρώματος, χρήσιμο για ενσωμάτωση σε προϊόντα διατροφής και ενεργές συσκευασίες ως πρόσθετο.

Η νέα ανακάλυψη εκτός από την προστασία των τροφίμων δίνει μια δεύτερη ζωή σε υπολείμματα που μπορεί να ξεπεράσουν το 50% του συνολικού βάρους κάθε τεμαχίου και αποτελεί μια βιώσιμη καταπολέμηση της παγκόσμιας σπατάλης τροφίμων που υπολογίζεται σε 1,3 δισεκατομμύρια τόνους ετησίως, ενώ  συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην εκπομπή αερίων και μόλυνση του πόσιμου νερού.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα