Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023
19.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέα συσκευασία από υπολείμματα ανανά που παρατείνει τη διάρκεια ζωής

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΝέα συσκευασία από υπολείμματα ανανά που παρατείνει τη διάρκεια ζωής
spot_img

Μια ομάδα επιστημόνων στην Ισπανία δημιούργησε ένα υλικό συσκευασίας τροφίμων από υπολείμματα ανανά που μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια ζωής και φρεσκάδας των τροφίμων.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Αλικάντε στην Ισπανία ανακάλυψαν ένα βιώσιμο υλικό συσκευασίας που κάνει τα τρόφιμα να ζουν περισσότερο. Ο απώτερος στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη μίς βρώσιμης επικάλυψης και οι ερευνητές ερευνούν επίσης τις ιδιότητες ενίσχυσης του υλικού με φυσικά αρώματα.

Το νέο αυτό υλικό περιέχει ενεργές φυσικές ενώσεις με αντιοξειδωτική ικανότητα. Διατηρεί αλλά και αλληλεπιδρά με τα τρόφιμα που αποθηκεύει και  αυξάνει την ικανότητά τους για συντήρηση, άρα και τη διάρκεια ζωής τους. Το έργο βρίσκεται επί του παρόντος στη φάση επικύρωσης, ενώ μελετάνε και τον αντίκτυπό του σε άλλα τρόφιμα, όπως κρέας. Η έρευνα μελετά επίσης την ενσωμάτωση αρωματικών στοιχείων, επίσης από τα απόβλητα ανανά, και οι οποίες θα κάνουν πιο ελκυστικό το προϊόν. Η ομάδα εξειδικεύεται στην ανάπτυξη φυσικών βιοαρωμάτων στο τμήμα Αναλυτικής Χημείας, Διατροφής και Επιστημών Τροφίμων του πανεπιστημίου.

Μέλη της ερευνητικής ομάδας αναφέρουν, σύμφωνα με το Packaging Europe, ότι αυτά τα υπολείμματα θα μπορούσαν να είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών ενώσεων, χρήσιμα για την πρόληψη της οξειδωτικής αλλοίωσης των λιπαρών τροφών, καθώς και μια πηγή αρώματος, χρήσιμο για ενσωμάτωση σε προϊόντα διατροφής και ενεργές συσκευασίες ως πρόσθετο.

Η νέα ανακάλυψη εκτός από την προστασία των τροφίμων δίνει μια δεύτερη ζωή σε υπολείμματα που μπορεί να ξεπεράσουν το 50% του συνολικού βάρους κάθε τεμαχίου και αποτελεί μια βιώσιμη καταπολέμηση της παγκόσμιας σπατάλης τροφίμων που υπολογίζεται σε 1,3 δισεκατομμύρια τόνους ετησίως, ενώ  συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην εκπομπή αερίων και μόλυνση του πόσιμου νερού.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εντομοφαγία στην ΕΕ: Η απάντηση της Κομισιόν σε ερώτηση περί προστασίας της Δημόσιας Υγείας

Η ευρωβουλευτής του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη με γραπτή ερώτηση προς την Κομισιόν έθεσε θέμα για την προστασία της δημόσιας υγείας και τις απαιτήσεις υποχρεωτικής επισήμανσης.

Προσοχή: Επικίνδυνο αλεύρι κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά

Συναγερμός σε 22 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, για επικίνδυνο αλεύρι προέλευσης Γερμανίας.

Το σκάνδαλο με το ηλι(θι)έλαιο του 2008 και η καθυστερημένη κατά 15 χρόνια δικαίωση

Μετά από 15 χρόνια μάθαμε και επίσημα πως άλλο άλλο οι κορεσμένοι (MOSH) και άλλο οι αρωματικοί (MOAH) υδρογονάνθρακες!
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα