Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, 2024
12.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

O Bill Gates συμμετέχει σε κοινοπραξία για τη μετατροπή διοξειδίου του άνθρακα σε πρωτεΐνη

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνO Bill Gates συμμετέχει σε κοινοπραξία για τη μετατροπή διοξειδίου του άνθρακα σε πρωτεΐνη
spot_img

Το CO2 θα μετατρέπεται σε οξικό άλας, (ξύδι) το οποίο μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή πρωτεϊνών που μπορούν να προστεθούν σε τρόφιμα.

To Ίδρυμα Bill & Melinda Gates και το Ίδρυμα Novo Nordisk χρηματοδοτούν μια νέα κοινοπραξία που θα χρησιμοποιήσει το CO2 για την παραγωγή πρωτεϊνών για ανθρώπινη τροφή. Ο στόχος είναι να βοηθήσει στην καταπολέμηση των αυξανόμενων παγκόσμιων προβλημάτων με την επισιτιστική ανασφάλεια και τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τη γεωργία.

Η κοινοπραξία συνδυάζει τη γνώση και την τεχνογνωσία από τη Novozymes A/S και την Topsoe A/S, δύο κορυφαίες εταιρείες στη βιοτεχνολογία και τη χημική μηχανική, αντίστοιχα, το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις στις ΗΠΑ και το Ερευνητικό Κέντρο Novo Nordisk Foundation CO 2 (CORC) στο Πανεπιστήμιο Aarhus στη Δανία . Η συνολική χρηματοδότηση από τα δύο ιδρύματα ανέρχεται σε 27 εκατομμύρια ευρώ.

«Χρησιμοποιώντας το CO2 για την παραγωγή τροφίμων χωρίς τη χρήση γεωργικής γης, αυτή η φιλόδοξη κοινοπραξία αντιμετωπίζει δύο από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες προκλήσεις: την παροχή θρεπτικών τροφίμων σε έναν αυξανόμενο παγκόσμιο πληθυσμό και τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής. Αυτό έχει τη δυνατότητα να είναι το πρώτο βήμα προς μια πιο βιώσιμη, ασφαλή και σταθερή παραγωγή τροφίμων, μειώνοντας την πίεση στους φυσικούς πόρους με πολλούς τρόπους», λέει ο Mads Krogsgaard Thomsen , Διευθύνων Σύμβουλος του Novo Nordisk Foundation.

Χρησιμοποιώντας βιολογικές και ηλεκτροχημικές διεργασίες, οι εταίροι της κοινοπραξίας θα επεξεργάζονται το CO2 και θα το μετατρέπουν σε οξικό άλας, το οποίο είναι το ξύδι – μια πολύ γνωστή ουσία που υπάρχει ήδη στο μεταβολισμό των μικροοργανισμών που χρησιμοποιούνται για τη ζύμωση. Το οξικό άλας μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή πρωτεϊνών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν απευθείας σε τρόφιμα για τον άνθρωπο.

Δημιουργώντας εναλλακτικές λύσεις αντί των ζωικών πρωτεϊνών, μπορούμε να μειώσουμε την ανάγκη για παραγωγή κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, γεγονός που επιβαρύνει σημαντικά τους φυσικούς μας πόρους χρησιμοποιώντας γη για τα ζώα και καλλιεργώντας καλλιέργειες για τη διατροφή τους. Επιπλέον, η χρήση οξικού που προέρχεται από CO 2 απευθείας στη διαδικασία ζύμωσης θα εξαλείψει την ανάγκη χρήσης ζάχαρης, η οποία αποτελεί μεγάλο μέρος των διαδικασιών ζύμωσης. Αυτό θα απελευθερώσει σημαντικές γεωργικές εκτάσεις που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος για την παραγωγή ζάχαρης. Έτσι, η μετατροπή του CO 2 σε οξικό και η χρήση του για την παραγωγή πρωτεϊνών για τα τρόφιμα θα μας επιτρέψει να αποσυνδέσουμε μέρος της παραγωγής τροφίμων μας από τη χρήση γης και να δημιουργήσουμε χώρο για τη βιοποικιλότητα. Αυτό θα είναι μια σημαντική συμβολή σε μια πιο βιώσιμη κοινωνία.

Οι εταίροι της κοινοπραξίας έχουν στη διάθεσή τους πολλές σχετικές τεχνολογίες και εγκαταστάσεις παραγωγής, οι οποίες τους επιτρέπουν να επωφεληθούν από την ήδη υπάρχουσα υποδομή για να επαληθεύσουν και να κλιμακώσουν τις νέες εξελίξεις που αναμένονται από τη συνεργασία. Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τη δημιουργία συνέργειας μεταξύ των διαφορετικών τεχνολογιών που εμπλέκονται στη συνεργασία και καθιστά δυνατή τη σημαντική επιτάχυνση της διαδικασίας αναβάθμισης.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

LIDL: Ελληνίδα μητέρα κινείται νομικά κατά του σουπερμάρκετ για τα επικίνδυνα γλυκά

Όλα τα επηρεαζόμενα προϊόντα έχουν αφαιρεθεί από το κατάστημα και προτρέπουμε όλους τους πελάτες που αγόρασαν το προϊόν να μην το καταναλώσουν, είπε η εταιρεία αλλά με καθυστέρηση

Σουπερμάρκετ: Ράφια γεμάτα με υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με χρωστικές, γαλακτωματοποιητές, τεχνητές γεύσεις και πρόσθετα – Μελέτη

Στα σουπερμάρκετ τα περισσότερα τρόφιμα με πρόσθετα - Περισσότερες από τις μισές θερμίδες που καταναλώνονται στο σπίτι, προέρχονται από υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο