Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποικιλία ρυζιού χαμηλής γλουτελίνης με τεχνολογία CRISPR-Cas9

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΠοικιλία ρυζιού χαμηλής γλουτελίνης με τεχνολογία CRISPR-Cas9
spot_img

Επιστήμονες ανέπτυξαν ρύζι με χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτελίνη χρησιμοποιώντας το σύστημα επεξεργασίας γονιδίων CRISPR-Cas9

Ερευνητές από την Ακαδημία Γεωργικών Επιστημών Jiangsu και το Πανεπιστήμιο Yangzhou στην Κίνα ανέπτυξαν ρύζι χαμηλής γλουτελίνης χρησιμοποιώντας το σύστημα επεξεργασίας γονιδίων CRISPR-Cas9. H γλουτελίνη είναι φυτική πρωτείνη, της ομάδας των προλαμινών και απαντάται στο ρύζι. Τα ευρήματά τους δημοσιεύονται στο Plant Science .

Οι ασθενείς με χρόνια νεφρική νόσο, chronic kidney disease (CKD) και και φαινυλκετονουρία, phenylketonuria (PKU), πρέπει να καταναλώνουν ρύζι με χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτελίνη. Έτσι, ένας από τους στόχους των εκτροφέων ρυζιού είναι να βρουν ποικιλίες ρυζιού υψηλής απόδοσης με χαμηλή γλουτελίνη και νόστιμη γεύση.

Η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε το CRISPR-Cas9 για να επεξεργαστεί ταυτόχρονα έως και 7 γονίδια που εμπλέκονται στην παραγωγή γλουτελίνης στο ρύζι. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι δύο από τις εννέα επεξεργασμένες γραμμές είχαν σημαντικά χαμηλότερη περιεκτικότητα σε γλουτελίνη, η οποία είναι ακόμη μειωμένη από την ποικιλία LGC-1 χαμηλής περιεκτικότητας σε γλουτελίνη. Αυτές οι δύο σειρές έχουν επίσης παρόμοια αγρονομικά χαρακτηριστικά και ιδιότητες ιξώδους με τις άγριες, υποδεικνύοντας τις δυνατότητές τους ως νέες ποικιλίες ή μητρικά υλικά για την αναπαραγωγή ρυζιού χαμηλής γλουτελίνης.

Διαβάστε το ερευνητικό άρθρο στο Plant Science .

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα